Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:14 - 14/09/2013

Σε ποια γλώσσα, κάποια είπε ότι η αρχαία ελληνική είναι νεκρή γλώσσα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η προσπάθεια να γονατίσουμε και να παραδοθούμε διαλυόμενοι, δεν εξελίσσεται μόνο στο οικονομικό πεδίο – το οποίο είναι σημαντικότατο βέβαια – αλλά και σε άλλους τομείς. Αυτοί πού έχουν «διαταχθεί» να εκτελέσουν το έργο αυτό, βρίσκονται στα μεγάλα κόμματα αλλά και στα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα.

Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου – Πανάγου

Η πορεία της συγκεκριμένης κυρίας, την οποία σέβομαι ως άτομο – ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι σέβεται και αυτή εμένα – ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις της, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την διάθεση και την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η άποψή της για κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, δεν έχει σχέση με το μάθημα στα σχολεία, ούτε με το αν γίνεται σωστά ή όχι. Πολύ περισσότερο δεν έχει σχέση με το αν η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή ή όχι.

Υποστηρίζει ότι είναι ιστορικός. Μας μίλησε λοιπόν για «συνωστισμό» στην Σμύρνη, μας είπε ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι ένας μύθος και άλλα. Μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει. Έχουμε όμως το δικαίωμα να κρίνουμε την άποψή της. Όμως γλωσσολόγος ΔΕΝ είναι. Γιατί μιλάει για ζητήματα πού ΔΕΝ κατέχει; Για ποιο λόγο εκτίθεται; Ποιούς εξυπηρετεί; Γιατί τώρα μιλάει για ένα τέτοιο θέμα; Θέμα πού δεν ΥΠΑΡΧΕΙ φυσικά!

Με δυο κουβέντες : Κατά την άποψη μου, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία στοχεύοντας στην – με κάθε τρόπο – διάλυση των Ελλήνων, όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε τα περίεργα που συμβαίνουν, αλλά θα μας απασχολεί – λες και δεν έχουμε άλλα πιο σημαντικά πράγματα – τι είπε ο κάθε «πικραμένος» ….

Κάποιοι ΔΕΝ γουστάρουν –για να το πω απλά – που υπάρχουμε. Κι έχουν αρχίσει την επίθεση, η οποία θα κλιμακωθεί, κατά τη γνώμη μου. Έτσι δυναμιτίζουν εν γνώσει τους ιερά και όσια….

Ας φέρουμε για λίγο στο νου μας τους προγόνους μας, που έλεγαν ότι οι Έλληνες έχουν κοινά το αίμα, την θρησκεία και την γλώσσα! Όλοι αυτοί λοιπόν χτυπάνε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και τα τρία αυτά στοιχεία κοινά για τους Έλληνες:

Tο αίμα: λένε δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. ΔΕΝ μας λένε ποιών είμαστε απόγονοι και βέβαια δεν λένε τη δική τους φύτρα.
Τη θρησκεία: έχουμε μία κοινή θρησκεία. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ας μας πουν αυτοί τι είναι. Ψάλλουμε το Ω! γλυκύ μου έαρ! και ανατριχιάζουμε…
Τη γλώσσα: λένε η ελληνική γλώσσα –ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – είναι νεκρή. Αν είναι έτσι τότε να μας πουν ποια γλώσσα μιλάμε και ποια γλώσσα μιλάνε αυτοί.

Τελικά αν δεν γουστάρουν να θεωρούνται Έλληνες, ας δηλώσουν τι είναι, για να ξέρουμε και μείς με ποιους έχουμε να κάνουμε. Καθαρά, ανοιχτά και τίμια.

Όλα τα άλλα είναι μισθοσυντήρητες αθλιότητες.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

  1. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 10:35 ΠΜ

    καθαρα και τιμια απο αυτους δεν υπαρχει.
    ας με κατηγορησουν για εχθροπαθεια.

    οπως ειπε ο Κολοκοτρωνης "Φωτια και Τσεκουρι στους προσκυνημενους"

    εδω δεν εχουμε πια επιλογες. το Εθνος πρεπει να επιζηση και θα επιζηση. δεν υπαρχει ελεος για εμας, ουτε και για αυτους.-

  2. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 10:40 ΠΜ

    Ωραία όλα καλά…. αύτοί την δουλείά τους κάνουν. Να έξαφανίσουν ότιδήποτε Έλληνικό. ΟΙ Έλληνες όμως γιατί δεν το βάζουν πείσμα να διατηρήσουν οι ίδιοι την γλώσσα τους;; Δηλαδή τι σας έμποδίζει έσάς που έχετε τις ίστοσελίδες να δώσετε το καλό παράδειγμά και να γράφεται διατηρώντας όλα τα πνεύματα και με την σωστή όρθογραφία;; Δηλαδή τι είδους τετράποδα είναι οι Έλληνες που δέχονται να κάνουν στην ζωή τους ότι άποφασίζει η κάθε Ρεπούση;;

  3. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 10:46 ΠΜ

    Θ α μπορουσε κανεις να φερει προς παραδειγμα χιλιαδες λεξεις που αφορουν την νεκρη γλωσσα.

    Πως θα ειχε τηλεφωνο η κουρια των γαλλικων αν δεν υπηρχε το τηλε.

    ουτε οι μογγολοι θα μπορουσαν να εχουν.

    Πως θα προσδιοριζαν την σφαιρα των ατμων που τους περιβαλει?

    Πως μπορουν να αλλαξουν γεωγραφια οταν η αρχαια Αιγυπτος ειναι ενας γεωγραφικος προσδιορισμος με βαση το Αιγαιον πελαγος.

    Δεν την γραψατε σωστα την παραφραση της ιστοριας. Η Ελληνικη ειναι γλωσσα που μεχρι και τον υιο των Γκρικλισ αποβαλει….

    Προσπαθηστε οσο θελετε …

    Ματαιο ειναι….

    Ειστε απλα α_ νοητοι. You now?

  4. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 10:48 ΠΜ

    Συμφωνώ απολύτως με την συγγραφέα. Αλλά για να σταματήσουν οι έχθροί ανθέλληνες να κτυπούν πρέπει οι Έλληνες να δράσουν μιά και καλή. Προτείνων λοιπόν να μαζέψουμε ύπογραφές με την άπαίτηση να έξοριστεί η Ρεπούση δια παντός από την Ελλάδα. Άν το πετύχουμε θα κλείσει το στόμα σε πολλά φίδια που ζούν στον Ελληνικό χώρο.

  5. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 10:56 ΠΜ

    Εύγε!

  6. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 10:58 ΠΜ

    Άστην να λέει!Οι Έλληνες και η Ελλάδα θα ζήσουν και θα ζήσει και χωρίς αυτήν.Η γλώσσα που μιλάμε είναι ενιαία και δεν ισχύει η καραμέλα περί παλαιάς και νέας γλώσσας.Μπορεί να έχει πάρει δάνεια,μπορεί να έχει τουφεκιστεί με τα εγκλήματα των αλλεπάλληλων νεωτερισμών,όμως παραμένει η ίδια και καλό θα είναι και επιβάλλεται να διδάσκονται τα αρχαία από πολύ νωρίς ώστε να εξοικειώνεται ο νεοέλληνας με τις ρίζες των λέξεων που εκστομίζει.

  7. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 12:59 ΜΜ

    H άποψη μου είναι ότι τελικά δεν έχει σχέση τι θέλει και εκστομίζει ο κάθενας, άλλωστε δικαίωμα του είναι, αφού ζούμε σε δημοκρατική χώρα (όσο και εαν τελευταία πάνε να το καταργήσουν και αυτό) αλλά το θέμα ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, που είναι εξετασολάγνο και πραγματικά απαγορευτικό για τους περισσότερους μαθητές. Σκοπός του συστήματος δεν είναι η γνώση αλλά να περνάς στις εξετάσεις.
    Εαν αύριο σταματούσαν οι εξετάσεις (που λογικό είναι στα λατινικά, τα αρχαια Ελληνικά, την Έκθεση, και σε άλλα μαθήματα να είναι εξαιρετικά δύσκολα) τότε θα άλλαζε κατά την άποψη μου άρδην και η συμπεριφορά των μαθητών.

    Μυτιληνίος 2

  8. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 2:33 ΜΜ

    ΜΑ ΚΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΟΜΑ (ΗΛΕΚΤΡΑ) ΠΟΥ ΠΑΣ, ΧΑΘΗΚΕ ΝΑ ΣΕ ΛΕΓΑΝΕ ΣΑΡΑ… ή ΜΑΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ;

  9. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 3:30 ΜΜ

    Aπλά πιστευω οτι η Ρεπούση είναι μια ηλίθια βουλευτής που τις έτυχε το κομμα της για κάποια ωφέλη υλικά να συμπράξει στην υποδούλωση της ελλάδος και εκει που ήταν πανελληνίως άγνωστη να λέει κατα καιρούς διάφορες σαχλαμαρες για να την μάθει η μάνα της που προφανώς δεν την ήξερε
    Προσωπικά δεν τήν ήξερα την έμαθα τώρα
    Ξέρετε ηλίθιοι υπάρχουν παντού σε όλους τους κλάδους
    Αν προσεχε η ρεπούση θα βλεπε ότι οι οκτώ στις δεκα λεξεις που χρησιμοποιούμε εχουν αρχαίες ρίζες
    Αλλά τα λέει για να δημιουργηθει θορυβος γύρω απο το ονομά της

  10. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 5:10 ΜΜ

    Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ!!!
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..
    ΛΕΜΕ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡ!!!
    ΛΕΜΕ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΟΡΕΙΒΑΤΗ, ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΡΟΣ!!!
    ΛΕΜΕ ΝΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ, ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΥΔΩΡ!!
    ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!
    ΟΣΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ, ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΤΗ, ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ!!!
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!
    ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΘΕΑΤΡΟ, ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΛΠ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ;;;;
    ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΕΡΠΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 6:38 ΜΜ

    Πρέπει όλοι οι Έλληνες να άντιδράσουν. Μόνο έτσι θα έξαναγκάσουμε όλους τους έχθρούς μας να μπούν μέσα στα κουβούκια τους. Λοιπόν όλοι να έπιστρέψουμε στο πολυτονικό.
    Να άπαιτήσουμε άρχαία έλληνικά από το νηπιαγωγείο. Να ἀπαιτήσουμε την Ρεπούση έκτός βουλής. Δεν έχει καμμιά δουλειά έκεί.

  12. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 7:34 ΜΜ

    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΟΗΤΗ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΔΟΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΌ ΚΤΙ ΙΔΡΥΑΜΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΩΡΟΣ

  13. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 8:05 ΜΜ

    Ερπετο… δεν σας μοιαζει με φιδι;

  14. ο ρουφιανος του μαξιμου 09/15/2013 @ 5:27 ΠΜ

    ….γιαυτο και αυτη….θα εχει την αξιοπρεπη …εξοδο απο τα δημοσια τεκταινομενα….οπως και της ομοιοδεατισσας της ….Διαμαντοπουλου!!!!! Αννας …Αννας… Διαμαντοπουλου….που ηθελε να μας κατσει στο σβερκο…και σαν Πρωθυπουργινα!!!!!!….παναθεμα……

  15. Ανώνυμος 09/15/2013 @ 10:54 ΠΜ

    Προσπαθούν να βλάψουν αλλά στην ουσία κάνουν καλό.
    Με το να λένε τα ανείπωτα μας ξυπνάνε απο τον λήθαργο που οι ίδιοι τους μας έριξαν.
    Έτσι και το τελευταίο βόδι έμαθε οτι σε κάθε σημείο απανταχού της γής, βρίσκεται η ελληνική σφραγίδα.
    Το τελευταίο Κεμαλοδαρμένο ζώο είδε οτι στη Σμύρνη δεν έγινε συνωστισμός αλλά σφαγή.
    Το πιό άχρηστο ανθρωπόμορφο υποκείμενο υποπτεύτηκε τουλάχιστον οτι κάτι κάνει λάθος και δεν μπορεί να προχωρήσει προς τα εκεί που το στέλνουν.
    Μάλλον θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε…γιατί χωρίς αυτούς θα χάναμε ΚΑΙ την μνήμη μας.

  16. μπλακ-αης 09/15/2013 @ 12:24 ΜΜ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ

    ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ

    Ο ΜΥΣΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΦΩΤΟΣ

    ( ανωνυμε1.54 νομιζω οτι μας εξεφρασες ολους με το σχολιο σου)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*