ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

· Κατοχικά Νέα

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS), προκαλώντας πανικό στους κατοίκους που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το USGS είχε ανακοινώσει αρχικά μέγεθος 6,5 βαθμών, πριν το αναθεωρήσει προς τα κάτω. Οι ινδονησιακές αρχές απέκλεισαν οποιοδήποτε κίνδυνο για τσουνάμι.

Η δόνηση σημειώθηκε στη θάλασσα στις 05:46 (ώρα Ελλάδας) σε βάθος 30 χλμ. σε μια ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση 130 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μονταγιάγκ, διευκρίνισε το USGS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλες πόλεις στο νησί Σουλαουέζι, όπως το Μανάντο και το Γκοροντάλο. “Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του Μανάντο οι οποίοι έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών, ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Ένας ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου είπε πως μια ελαφρά δόνηση έγινε αισθητή για περίπου πέντε δευτερόλεπτα: “Οι φιλοξενούμενοί μας δεν πανικοβλήθηκαν, αλλά δεν κινήθηκαν μέχρι που η δόνηση σταμάτησε”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της ινδονησιακής Υπηρεσίας Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής, ο Μοχάμαντ Ριγιάντι, επισήμανε από την πλευρά του πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επισημανθεί “θύματα ούτε ζημιές”.

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Έντονα κόκκινα σύννεφα, ενδεικτική φωτογραφία αρχείου, όχι εικόνα από το Κιραντούλ της ΙνδίαςΔΙΕΘΝΗ

ΙΝΔΙΑ – Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ: Οι απόκοσμες εικόνες από το Κιραντούλ και τι πραγματικά γνωρίζουμε

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα, φωτογραφία αρχείου και όχι το πλοίο του περιστατικού στα Στενά του ΟρμούζΔΙΕΘΝΗ

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ – ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ: Ιράν και ΗΠΑ δίνουν αντικρουόμενες εξηγήσεις για τις νάρκες – Συναγερμός στη ναυσιπλοΐα

Σακίδιο κοντά σε νερό, ενδεικτική φωτογραφία προετοιμασίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκηςΔΙΕΘΝΗ

17 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΕΕ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: Τι ακριβώς πρόκειται να ξεκινήσει; Οι επίσημες οδηγίες για 72 ώρες έως 10 ημέρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *