Διαφημίσεις

Τον γήινο φλοιό της γης ανοιχτά της Ιαπωνίας ετοιμάζονται να… τρυπήσουν σεισμολόγοι, προκειμένου να προσδιορίσουν την προέλευση των σεισμών.

Πρόκειται για μια αποστολή, η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν με ένα γεωτρύπανο ύψους 121 μέτρων να σκάψουν ως 7.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας.

Η γεώτρηση άρχισε το 2007 και τώρα θα συνεχιστεί η επιχείρηση. Οι σεισμολόγοι και η ιαπωνική κυβέρνηση είχαν εκφράσει εδώ και χρόνια την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού που μπορεί να στοιχίσει την ζωή σε περίπου 320.000 ανθρώπους!

Οι ερευνητές έχουν σκοπό να σκάψουν προς το ρήγμα Νανκάι, όπου η πλάκα της θάλασσας των Φιλιππίνων γλιστρά κάτω από την ευρασιατική πλάκα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η έντονη γεωλογική δραστηριότητα αυτής της ζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει καταστρεπτικό σεισμό.

Οι επιστήμονες μετά το σκάψιμο θα τοποθετήσουν αισθητήρες μέσα στο γήινο φλοιό, οι οποίοι θα συνδέονται με ένα σύστημα ανάλυσης που θα είναι εγκατεστημένο στην ξηρά.

«Θέλουμε να μπορέσουμε να μελετήσουμε πώς κινείται ο γήινος φλοιός στα δευτερόλεπτα που προηγούνται των σεισμών ώστε να μπορέσουμε να προβλέπουμε καλύτερα μελλοντικούς σεισμούς», εξηγούν.

star.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Σεισμολόγοι τρυπούν τον φλοιό της Γης – Ανησυχία για μεγάλο σεισμό”
  1. pote re file erxetai? olo akoume, akoume kai tipote (eutuxws) de ginetai!
    Ase poso alla akougame gia 3o Pagkosmio Polemo ktl.
    Zhse file th zwh sou kanonika kai me to Xristo kai paratata ola ta upoloipa.
    An exeis hmeromhnia, meros, tote na na mas peis gia ton 9.7 alliws 8a sou pw kai egw oti 8a skasei o Vezouvios se ligo kai 8a epiksathsoun syn8hkes polikou xeimwna h' mporw na sou pw epishs oti 8a pesoun pyrhnika sth M. Anatolh kai 8a epikrathsoun sun8hke pyrhnikou xeimwna ekei gyrw

  2. Στα 2.000-2.500μ θα βρούν ΛΑΒΑ, εάν δε γίνει κανένα σοβαρό ατύχημα με θύματα, θα το αποκρύψουν από το κοινό!!!

    Η-]+[-Ζ

  3. ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΑ ΣΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ…..ΟΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Κ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ……

  4. ΤΡΥΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ jiannhs kozani

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *