ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σίδνεϊ : Έληξε η ομηρία μετά από έφοδο της αστυνομίας

· Κατοχικά Νέα

Ο δράστης και ένας όμηρος είναι νεκροί.

Έληξε η ομηρία σε καφέ του Σίδνεϊ όπου επί ώρες κρατούνταν δεκάδες ανθρώπων όμηροι από τον ιμάμη Μαν Μαρόν Μονίς, μετά από έφοδο της αυστραλιανής αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, ο δράστης και ένας όμηρος είναι νεκροί, ενώ τρεις όμηροι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, επιπλέον επτά άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να εισέλθουν στην καφετέρια.

Όπως ανέφεραν αυτήκοοι μάρτυρες δυνατοί ήχοι πυροβολισμών συγκλόνισαν την περιοχή, ενώ σε πλάνα αυστραλιανών τηλεοπτικών σταθμών απεικονίζονταν διασώστες με φορεία έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το καφέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό που έχει σπεύσει στο σημείο, ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, ειδικοί πυροτεχνουργοί έχουν εισέλθει στον χώρο της καφετέριας, ενώ όπως ανακοινώθηκε σε λίγη ώρα θα απευθυνθεί στους Αυστραλούς πολίτες ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Άμποτ.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Tech

Μπιλ Γκέιτς: «Η AI είναι σαν εξωγήινη νοημοσύνη» – Καμία κυβέρνηση δεν είναι πραγματικά έτοιμη

Σημαίες του ΝΑΤΟ – ασφάλεια και υβριδικές απειλές στην ΕυρώπηΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Όλα τα υπουργεία επικαιροποιούν τα σχέδια πολέμου – Επιστρέφει το «War Book» του Ψυχρού Πολέμου

ΔΙΕΘΝΗ

Kiyosaki: «Το μεγαλύτερο κραχ στην ιστορία έχει ξεκινήσει» – Τι λέει για αγορές, συντάξεις και αποταμιεύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *