Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:01 - 04/09/2013

Ρωσία προς Αμερική: Δώστε μας αυτά που θέλουμε στη Συρία, και σκοτιστήκαμε για τον Ασαντ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

-“Ναι, εντάξει, σε στηρίζω ρε Ασαντ…αλλά αν τυχόν οι Αμερικάνοι μου εξασφαλίσουν τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή και διάφορα άλλα ανταλλάγματα, τότε είσαι και εσύ αναλώσιμος…”

Σε πρόσφατη ανάλυση μας, όπου εξηγούσαμε προκαταβολικά το γιατί η επέμβαση στη Συρία ΔΕΝ θα πάρει το χαρακτήρα γενικευμένου-παγκόσμιου πολέμου, λέγαμε μεταξύ άλλων και το εξής:

[…] Πριν κάμποσο καιρό, σε ανύποπτο χρόνο ο Πούτιν είχε δεχτεί να φύγει ο Ασαντ, αρκεί η επόμενη κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή – ας θυμηθούμε πχ ένα σχετικό άρθρο από τον guardian που δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου:

Vladimir Putin may allow Assad to go if power vacuum in Syria is avoided

The Russian president, Vladimir Putin, is willing to see the removal of the Syrian leader Bashar al-Assad, but only if it leads to a balanced government and not a dangerous power vacuum of the kind that followed Saddam Hussein’s removal in Iraq, British officials believe after two days of intensive talks at the G8 summit.

Θεωρώ ότι κάπου εκεί είναι η “κόκκινη γραμμή” για τη Ρωσία: Θα δεχόταν να θυσιάσει τον Ασαντ, αλλά όχι τα συμφέροντα της στην περιοχή.

Οπότε, ναι μεν θα μπορούσαμε να έχουμε έναν -περιορισμένης έκτασης ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό, όπως στη Λιβύη, αλλά όχι χωρίς ανταλλάγματα προς τη Ρωσία (και την Κίνα). Αυτά τα ανταλλάγματα δύσκολα θα τα μάθουμε, τουλάχιστον όχι αμέσως […]

Σήμερα λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσουν και οι προγραμματισμένες συνομιλίες των G-20, ο Πούτιν έδωσε μια συνέντευξη, στην οποία ουσιαστικά επανέλαβε αυτή την πρόταση που είχε κάνει και παλιότερα προς τη Δύση:

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχτεί έναν βομβαρδισμό-απομάκρυνση του Ασαντ από την εξουσία, “αρκεί να αποδεχτεί από τη Δύση ότι έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα”.

Ουσιαστικά ο Πούτιν στέλνει το εξής μήνυμα προς τη Δύση: “Αν μου δώσετε αρκετά ανταλλάγματα, δεν έχω αντίρρηση να εξοντωθεί η μαριονέτα μου στη Συρία (Ασαντ). Βομβαρδίστε τον, τι με νοιάζει εμένα; Αρκεί όμως να διασφαλιστούν κάπως τα συμφέροντα της Ρωσίας”.

Τώρα λοιπόν που αρχίζουν οι συνομιλίες της G-20, ο Πούτιν “ρίχνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων” την πρόταση του, και μένει να δούμε τι θα απαντήσει η Αμερική (βέβαια η απάντηση μπορεί να δωθεί παρασκηνιακά, χωρίς δηλαδή να μάθουμε αμέσως τι -και αν- θα συμφωνήσουν).

Κάτι ακόμα: Ο Πούτιν δήλωσε στην συνέντευξη του ότι “είμαι ανοιχτός σε έναν βομβαρδισμό του Ασαντ, αρκεί να αποδειχθεί ότι όντως έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα”.

Στην πραγματικότητα όμως, η Δύση δεν έχει καμία τέτοια απόδειξη (αν είχε, θα την είχε ήδη παρουσιάσει). Ίσως λοιπόν ο Πούτιν να μπλοφάρει, να προσπαθεί δηλαδή να δείξει ένα “διαλλακτικό” πρόσωπο, αρκεί η Δύση να παρουσιάσει αποδείξεις για όλα αυτά που ισχυρίζεται εναντίον του Ασαντ. Αν η Δύση δε μπορέσει να παρουσιάσει τέτοιες αποδείξεις, τότε ο Πούτιν θα έχει πετύχει μια μεγάλη νίκη, τόσο διπλωματικά, όσο και “ηθικά”, στα μάτια της “διεθνούς κοινής γνώμης”.

Προσωπικά όμως κλίνω περισσότερο στην πρώτη εκδοχή – ο Πούτιν ξέρει πολύ καλά ότι οι αποδείξεις μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν ακόμα και αν δεν υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται να υπάρχει είναι λίγη “καλή θέληση” να κοροϊδέψουμε τον κόσμο, και μετά μπορούμε να εμφανίσουμε ένα σωρό αποδείξεις για το οτιδήποτε.

Αυτό όμως που τελικά ενδιαφέρει τον Πούτιν, όπως και κάθε ιμπεριαλιστή, δεν είναι η “αλήθεια”, ούτε η “δικαιοσύνη”, ούτε “το καλό ότι λαού της Συρίας”, ούτε τίποτα τέτοιο. Αυτό που ενδιαφέρει τον Πούτιν είναι να εξασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα, και θεωρώ ότι ΑΝ η Δύση του κάνει μια καλή πρόταση που να τον καλύπτει, τότε θα δώσει τη συγκατάθεση του για την εισβολή στη Συρία και την απομάκρυνση του Ασαντ.

Putin ‘does not rule out’ approving Syria strike with evidence Assad used poison gas

Russian President Vladimir Putin said Russia did not rule out approving a military operation in Syria if clear evidence showed Damascus had carried out chemical weapons attacks, but said any attack would be illegal without U.N. support.

In an interview with AP and Russia’s First Channel, released the day before a G20 leaders’ meeting in St Petersburg, Putin said he expected to hold talks with the U.S. President Barack Obama on the summit sidelines, saying there was much to discuss.

Obama comes to St Petersburg having secured support from key figures in the U.S. Congress for his call for limited U.S. strikes on Syria.

When asked whether Russia would agree to military action if Damascus were proven to have carried out a chemical weapons attack, Putin answered: “I do not rule it out.”

However, he also made clear that Russia is not yet prepared to accept U.S. and European assertions that Assad’s forces were behind an August 21 chemical weapons attack that Washington says killed more than 1,400 people.

“We have no data that those chemical substances – it is not yet clear whether it was chemical weapons or simply some harmful chemical substances – were used precisely by the official government army.”
Putin said no strikes on Syria could be legal without approval by the United Nations Security Council, where Moscow has a veto that it has repeatedly used to protect Assad.

“According to current international law, only the United Nations Security Council can sanction the use of force against a sovereign state. Any other approaches, means, to justify the use of force against an independent and sovereign state, are inadmissible,” he said, adding it would amount to aggression.

The United States and France, its main ally on Syria, say they are prepared to launch strikes without a U.N. Security Council resolution because they believe Moscow would veto any authorization for force.

ΥΓ: Για το τέλος, διαβάστε μια πολύ σημαντική συνέντευξη από κάποιον που βρίσκεται στη Συρία και περιγράφει την εκεί κατάσταση “από πρώτο χέρι”, και επίσης δείτε και ένα σατυρικό βιντεάκι από τον Jon Stewart για το πως η Αμερική προετοιμάζει την επίθεση της.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

  1. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 11:26 ΠΜ

    SYNTONISTHTE 95200 501 4510200 30010 80510012005 30053034003001101 RΑΔΥΟ ΚΑΙΛΑΚ ΝΑΣ Υ ΡΙΑ ΜΕ SΕ PΕ ΑΛΙ ΡΥΑ ΜΥΡΥΑΜ

  2. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 12:07 ΜΜ

    Καπως ετσι παιζεται το παιχνιδι . Για να δουμε πιος θα παρει την παρτιδα .

  3. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 12:25 ΜΜ

    ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ?… ΣΥΝ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΣΑΝΤ!

    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΗ ΠΟΥΤΙΝ – ΑΣΑΝΤ… ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΩΝ.

    ΟΙ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ… ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΗ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ… ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ "ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ" ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ.. ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΣΤΥΗΝ ΣΥΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ… ΑΝ Ο ΑΣΑΝΤ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ… ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ.

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ… ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ… ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ.. ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Κ.Λ.Π. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ…

    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ… ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ… ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΕΤΗ ΤΩΡΑ… ΜΕΤΑΞΥ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ.

    ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ ΟΙ Η.Π.Α. ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.

  4. Άλλα θα υποσχεθούν, άλλα ΔΕΝ θα δώσουν και στο τέλος θα ανακατευτεί…. Η Ελλάδα? Θρήνος…. οιμωγές που λέγαμε….

  5. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 12:53 ΜΜ

    ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ Ο ΚΟΝΤΟΣ

  6. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 2:00 ΜΜ

    Μα η Σ.Αραβία του έκανε ήδη πρόταση την οποία αρνήθηκε.
    Αυτά τα συμπεράσματα του στυλ "τελικά ο πούτιν αυτό ή εκείνο"
    από που τα βγάζεις?

  7. μπλακ-αης 09/04/2013 @ 5:21 ΜΜ

    δεν θα κανουν τιποτις τωρα τον σεπτεβρη μετρησανε τα υπερ και τα κατα ετσι τωρα κανονιζουν το κτυπημα που ηθελαν απο την αρχη κατα του Ιραν που μαλλον θα το οργανωσουν σιγα και σταθερα προγρ/μματιζοντας την επιθεση τους οκτωβρη προς αρχες νοεμβρη

    ετσι βρισκονται σε αρμονια αστρολογικη σκεψη μελλουμενα προφητειων κ.τ.λ. γεροντικα οραματα…

    ισως και μεχρι τοτε να εχουμε και αλλον πρωθυπουργο εμεις …

  8. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 6:00 ΜΜ

    Ρε σεις που βγαλατε το σαητ πατε καλα?Η μοναδικη στρατιωτικη βαση της Ρωσιας που βλεπει στην μεσογειο ειναι στην Συρια.Λετε να ειναι τοσο βλακας και να χασει την βαση του απο εκει?

  9. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 6:52 ΜΜ

    Το παρον site εχει αρχισει προσφατα να προπαγανδιζει ιστοριες που δεν ειναι λογικες (αλλιως θελω να το γραψω, αλλα κρατω επιπεδο)
    Ειναι πολλα τα χρηματα απο την διαφημιση, τα κονομησαμε και πουλαμε τρελλα στους ανθρωπους που προσπαθουν να βρουν μια ακρη με την ζωη τους; πιθανον. δεν θαναι και παγκοσμοια πρωτη.

  10. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 8:19 ΜΜ

    mpoyrdes pos blepete stenomialoi oi rosoi ua poylhsoyne asant;gia ayto stelnoyne ploia kai ploia h syria kai iran duo geroi shmaxoi ton roson ua toys poylhsoyne;trelauhkate;exoyne opla rosika toys ekpedeyoyne rosoi pyrayloys ola rosika kai ua poyne den bariese as pesh o asant meta to iran meta emeis th nomizete oth einai o tsaros samaras;gidia etoimasthte gia pagkosmio

  11. antonis tziourasgmil. com 09/05/2013 @ 12:26 ΜΜ

    sostos, o teleyteos anonymos poy egrapse,den th gleitonoyme. PAGKOSMIOS, KAI ETSEI PREPEI NA GYNH giati uaalajoyn POLLA ,kai mas SyMFERH, mhn eiste koroeida skefteite, giatei ua masxareis polla o [ poytin]meta ton polemo. giyto na ton ymnoyme,kai afeiste takoproskyla toys amereikanoys,ftene kai aytoi sthn katastash poy breiskomaste, ξυπνειστε μπεεεεεεεεε[ οσοι ειναι]

  12. antonis tziourasgmil. com 09/05/2013 @ 12:39 ΜΜ

    kai koitaxte na reijoyme thn keivernish ayth, giatei mas vlepo oloys sth feilakh, kai alloi sta skoypidia na ψaxoylevoyn,jeipnhsteeee, moooooyyyyyyyyy [osoi]den vlepetai kai den akoyte.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*