ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΡΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΧΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…!!!

· Κατοχικά Νέα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις διαφθοράς σ’ αυτόν τον τόπο. Όποιον τομέα ερευνήσεις αποκλείεται να μη βρεις κάτι βρόμικο. Ο Πύρρος Δήμας φέρνει στην Βουλή περιστατικά με βιβλιάρια απορίας που κατείχαν Αλβανοί.

Η αναζήτηση υπόπτων βιβλιαρίων απορίας άρχισε το καλοκαίρι του 2010, όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους κατόχους βιβλιάριων απορίας, αφού με ένα τέτοιο βιβλιάριο προσήλθε ο Αλβανός εισαγγελέας του Αργυροκάστρου, ζητώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ξεκίνησε έρευνα και το 2011 αφαιρέθηκαν 300 τέτοια βιβλιάρια από την αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

Τον Ιούνιο του 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράνομα προνοιακά επιδόματα, αλλά και για παράνομα βιβλιάρια. Όπως φαίνεται, η έρευνα συνεχίζεται τόσο στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όσο και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, όπου πριν από τέσσερις μήνες έφθασαν οι «αδιάφθοροι» του ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια ελέγχου.

Εξετάζονται τα στοιχεία που έχουν προκύψει και αφορούν στις δαπάνες νοσηλείας, αλλά και αγοράς φαρμάκων από κατόχους «υπόπτων» βιβλιαρίων απορίας, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο (που με μια πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ) και αφετέρου να στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες σε όσους (παρανόμως και έναντι αμοιβής) συμμετείχαν στην έκδοση των βιβλιαρίων απορίας σε δήθεν Βορειοηπειρώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πνεύμα εξορθολογισμού του δημοσίου χρέους και εξεύρεσης εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, ερωτά ο βουλευτής Πύρρος Δήμας τους αρμόδιους Υπουργούς, αν, πέρα από την άσκηση ποινικής δίωξης, του καταλογισμού ευθυνών και καταδίκης των υπαιτίων, είναι εφικτή και μπορεί να δρομολογηθεί η καταβολή προστίμων και χρηματικών ποινών από τους υπαιτίους, ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη και να εξευρεθούν δημόσια έσοδα.

Ο Μακεδών – voria.gr

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: 112 στο Παραδείσι – Εναέρια μέσα και ισχυρές δυνάμεις στη μάχη

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο Διαρκεί Μια Στιγμή; Η Απάντηση Θα Σε Εκπλήξει

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

4 απαντήσεις στο “ΡΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ… ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΙΧΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…!!!”

  1. Ζητω το νεοελληνικο κρατος. Οι αλβανοι εχουν περισσοτερα προνομια απο τους ελληνες. Οταν εγω πηγα στην νομαρχια ιωαννινων να βγαλω βιβλιαριο αποριας μου το απερριψαν γιατι λεει ειχα καποιο εισοδημα απο σεμηναριο το προηγουμενο ετος, και ο νομαρχης-περιφερειαρχης ιωαννινων μοιραζει σαν τις καραμελες τα βιβλιαρια αποριας στους αλβανους…Αλλα που θα παει θα παρουμε την εκδικηση μας

  2. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΑ.

  3. το γέλιο τησ υπόθεσης ΕΙΝΑΙ ΟΤΗ ΠΟΛΗΣ ΚΟΖΜΟΣ ΒΡΗΖΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΤΗΣΗ ΒΗΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΦΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ .ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ ΤΟ 91 ΕΩΣ ΤΟ 2009 ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΔΩ ΕΦΘΑΝΕ ΝΑ ΠΛΙΡΟΣΕΙΣ 300000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΑ ΟΠΙΑ ΜΙΡΑΖΟΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΙ 30% Ο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΑΣ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ 30%Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ 40%Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ,ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΤΑ ΜΕΡΤΣΕΝΤΕΣ ΜΕ 6 ΚΑΙ 7 ΑΤΩΜΑ ΜΕΣΑ .ΑΦΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΦΤΕΙ

  4. Αλβανέ για να μην αναρωτιέσαι και κάνεις και τον αδικημένο απο πάνω μάθε οτι πολύ σύντομα όταν κυβερνήσουν ΈΛΛΗΝΕΣ τον τόπο αυτό θα γ@μηθεί και ο υπάλληλος και εσύ που τον χρησιμοποίησες.
    Μετράει αντίστροφα το ρολόι και είναι παρά λίγα λεπτά πια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *