ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΠΡΟΣΟΧΗ – Έγινε η αρχή… Το νεοταξίτικο σύμφωνο συμβίωσης πήρε «σάρκα και οστά» στην Κύπρο

· Κατοχικά Νέα

to-neotaksitiko-symfono-symviosis-pire-sarka-kai-osta-stin-kypro

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο για τη θέσπιση του Συμφώνου Συμβίωσης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, το Υπουργείο του οποίου ετοίμασε το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι δημιουργείται το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τη σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης μεταξύ δύο προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, ρυθμίζονται όλοι οι όροι και τα έννομα αποτελέσματα της συμβίωσής τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από έγκυρη πηγή, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης αφορά ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, «λόγω των γνωστών αντιδράσεων», ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός, προσθέτοντας ότι έρχεται να καλύψει ένα κενό, η θεσμοθέτηση του οποίου ανταποκρίνεται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και στις ανάγκες της εποχής μας.

Στόχος του νομοσχεδίου, είπε, είναι η ανταπόκριση στην αναγκαιότητα ρύθμισης, εκ μέρους της πολιτείας, των υπαρκτών κοινωνικών και άλλων συνεπειών που επιφέρουν άλλης μορφής συμβιωτικές σχέσεις, οι οποίες συνθέτουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και την εντεινόμενη διαφορετικότητά της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις σύναψης Συμφώνου Συμβίωσης, καθορίζει τη διαδικασία σύναψης, προβλέπει την έκδοση Πιστοποιητικού Συμφώνου και δημιουργεί Ειδικό Μητρώο για την καταχώρησή τους.

Περαιτέρω, περιέχει διατάξεις αναφορικά με τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην ιδιότητα των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει, επίσης, ζητήματα διατροφής, τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ των συμβαλλομένων, τις διαδικασίες λύσης του Συμφώνου, καθώς επίσης και τις περιπτώσεις των άκυρων, ακυρώσιμων και ανυπόστατων Συμφώνων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κοινωνία είναι αρκετά ώριμη για να το αποδεχθεί, προσθέτοντας ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί αίτημα της κοινωνίας.

Ως προς τις ενδεχόμενες αντιδράσεις εκ μέρους της Εκκλησίας, ο κ. Χάσικος είπε ότι έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις δικές της αντιρρήσεις ή διαφωνίες. ΚΥΠΕ

hellasforce.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Pop σκηνή και κόκκινος συμβολισμόςΔΙΕΘΝΗ

«Mother Mary»: Κόκκινο, θυσία και τελετουργική επιτυχία – Η σκοτεινή ανάγνωση της pop βιομηχανίας

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακός έλεγχοςTech

«Η AI θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα έως το 2030» – Το OffGuardian μιλά για νέο psy-op φόβου τύπου Covid

UFO και συμβολισμός Disclosure DayΔΙΕΘΝΗ

Disclosure Day: UFOs, mind control και «νέα παγκόσμια θρησκεία» – Τι διαβάζει το Vigilant Citizen πίσω από την ταινία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *