Διαφημίσεις

Τον περασμένο Αύγουστο ο εγκέλαδος είχε χτυπήσει την Αμφίκλεια με αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές στα σπίτια της ευρύτερης περιοχής.

Λίγες ημέρες αργότερα, κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, θεωρώντας πως το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση. Στις 10 Αυγούστου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά τις ισχυρές δονήσεις, το zougla.gr είχε φιλοξενήσει δηλώσεις του σεισμολόγου Δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος ξεκαθάριζε πως η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά στενή επιστημονική παρακολούθηση.

«Ως εκ τούτου, είναι πολύ νωρίς αλλά και πολύ παρακινδυνευμένο, να υποστηρίξει κάποιος πως ο κύριος σεισμός στην περιοχή της Αμφίκλειας ήταν αυτός που σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου», είχε τονίσει τότε ο σεισμολόγος Χουλιάρας. Σε χρονικό διάστημα 40 ημερών ο εγκέλαδος «επέστρεψε» με ένα διπλό χτύπημα επιβεβαιώνοντας τις αρχικές του εκτιμήσεις.

Ο κ. Χουλιάρας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του GR τονίζοντας πως οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι μετά από μία ισχυρή δόνηση (όπως η δεύτερη που σημειώθηκε σήμερα) υπάρχει έντονη δραστηριότητα.

Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Καθηγητή σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος επανέλαβε πως η σεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί και ανέφερε χαρακτηριστικά «Η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση». «Οι πολίτες και η επιστημονική κοινότητα δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν και θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί», ανέφερε. Τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα τα σπίτια που υπέστησαν βλάβες από τις σημερινές ή τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Τέλος, παρέθεσε στοιχεία από τις επιστημονικές μετρήσεις των διπλών σεισμικών δονήσεων στην Αμφίκλεια.

zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια- Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

Νέος σεισμός στην Φθιώτιδα

Κουνιέται η Αθήνα ….Ανανεωση!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “ΠΡΟΣΟΧΗ…!!! ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΗΝ ΦΔΙΩΤΙΔΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ…!!! ΤΙ ΛΕΝΕ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ…”
  1. Η γή προειδοποιεί …..καθήστε καλά θα τα γαμήσει ολαααααα
    Θα σκιστεί στα δυο και θα θαφτούν πολεις απο τσουνάμι…

  2. ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΑΝΩ ΤΩΝ 8! ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΚΕΙ! ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ,ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ!!! ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!

  3. ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΣΕΙΣΜΟΣ 8 ΡΙΧΤΕΡ!ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!

  4. Πρώτα πτώχευση ,πείνα τρελή,σεισμός άνευ προηγούμενου,εισβολή των μπουνταλαδων! Ο 2,49 εδω!

  5. Αντε να γινει γιατι αυτος ο κοσμος δεν παλευεται πλεον απο ολες τις αποψεις. Ποσο ασχημο ειναι να ελπιζουμε σε ενα σεισμο για να ανατραπουν οι καταστασεις; Αλλα δυστυχως εκει οδηγηθηκαμε…Καμια χρονικη προβλεψη/εκτιμηση για τον μεγαλο σεισμο διαθετουμε;

  6. Στις 20:00 έδωσε κι ένα 4άρι νότια της Κρήτης… 3.6 ανοιχτά του Ναυπλίου… ανήσυχα και τα παράλια της Μ. Ασίας ειδικά γύρω από την Ροδο και την Κω, κοντά στην Αλικαρνασσό (Bodrum τουρκιστί), ακόμα και στα Άδανα Β-ΒΑ της Κύπρου. Μία κυκλική κίνηση γύρω από την περιοχή της Ελλάδας πέραν φυσικά της Φθιώτιδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *