18:47 - 02/09/2013

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ… 9 ΡΙΧΤΕΡ (!!!) ΓΡΑΦΕΙ Η LE MONDE!!!

Διαφημίσεις

Στις σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, που μελλοντικά δεν αποκλείεται να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανήκει η Ελλάδα, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «Le Monde»!

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe: Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη» φιλοξενούνται οι πρώτοι χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης, όπως αυτοί δημιουργήθηκαν από πενήντα επιστήμονες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι σεισμολόγοι και μηχανικοί. Σύμφωνα με όσα τονίζει στο δημοσίευμα ο Pierre Le Hir, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία είναι οι χώρες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19.000 άνθρωποι. [Ο χάρτης που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα, στον οποίο σημειώνονται με βαθύ κόκκινο η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τουρκία]

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe), πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος, η Ηπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, ο διακεκριμένος σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στην «Espresso» πως δεν συμφωνεί απόλυτα με το ρεπορτάζ της «Le Monde», αλλά παράλληλα προσέθεσε πως το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση.

«Πρόκειται για μια σοβαρή επιστημονική προσέγγιση που φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να ασπαστούμε πλήρως» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί σεισμός της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη χώρα μας. Στην Ιαπωνία όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός της Φουκουσίμα, το ρήγμα ήταν μεγέθους 300 χιλιομέτρων, ενώ στην Ελλάδα οι τεκτονικές δομές είναι πολύ μικρότερες. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δε μπορεί να πει με πλήρη βεβαιότητα τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ο χρόνος θα δείξει».

Η σεισμικότητα της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι γνωστή, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζονται παρόμοιοι χάρτες με τόση λεπτομερή καταγραφή των σεισμογενών περιοχών. Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος SHARE, το οποίο κόστισε 4,1 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατέγραψε τα ιστορικά δεδομένα των σεισμών των τελευταίων τριάντα ετών. Ενα από τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη είναι η χαρτογράφηση του επιπέδου των δονήσεων που θα μπορούσαν να αντέξουν τα κτίρια με μια πιθανότητα 10% στα επόμενα πενήντα χρόνια ή μια πιθανότητα 5% στους επόμενους πέντε αιώνες. Τελικός στόχος αυτής της μελέτης να καταρτιστούν με μεγάλη ακρίβεια οι ευρωπαϊκοί κανόνες αντισεισμικότητας των κτιρίων για τους μελλοντικούς σεισμούς στην Ευρώπη.

madata.gr

enwtheite



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (32)

  1. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:01 ΜΜ

    …και στη Γαλλία Κύριε? δεν θα κάνει κι εκεί κάποιο σεισμό Κύριε?

  2. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:18 ΜΜ

    LE MONDE ΑΛΛΟΣ ΣΤΡΕΙΤΖΕΡ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ..ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ

  3. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:39 ΜΜ

    dhsthxos o seismos ua ghnh prpos aigaio peripoy 8 me 9 rixter einai gnosto edo kai para poly kairo

  4. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:43 ΜΜ

    Πληθαίνουν τα σημάδια…

    Κανείς δεν ξέρει…

  5. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:44 ΜΜ

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ????
    ”Παιδιά μου η Χίος θα καεί το ίδιο και η Λέσβος. Το θηρίο που είναι στο Αιγαίο με 9,5 ρίχτερ θα ξυπνήσει. Η Κρήτη, τα νησιά, θα γίνουν στάχτη και ερείπια, νεκροί πολλοί, συντρίμμια, οι φλόγες καίνε τα πάντα, βοήθεια από κανέναν, τι πελώρια κύματα σηκώνονται Θεέ μου για να σβήσουν τις φωτιές!! Σκοτάδι και στάχτες παντού χάνεται ο ήλιος από την Ελλάδα μοιρολόγια και βλασφημίες ακούγονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας ο κόσμος τρέχει πάνω κάτω τρελοί όλοι δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται (αρχίζουν και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της) τι κακό θα μας βρει όλους!!”

    Παρεμβαίνει η μνηστή μου “9,5 ρίχτερ? Θεία δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα!!!”

  6. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:47 ΜΜ

    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ

  7. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 7:58 ΜΜ

    ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΟΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΕΔΙΟΥ… ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ… ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΙΣ 28/82013 ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΟΤΙ:
    11:14…
    http://www.katohika.gr/2013/07/baterlo-auksithike-to-xreos-24-tis-ekato.html

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Η LE MONDE… ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ… ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΛΑ ΣΕΙΣΜΩΝ… ΤΑΛΑΝΤΩΤΕΣ Κ.Λ.Π. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 1999 ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ… ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.

  8. Δεν μπα να κάνει και 19…….και τ θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή;; Να είμαστε με μια σφυρίχτρα στο λαιμό ενώ θα κρατάμε με το στόμα μας την ταυτότητά μα

  9. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 8:48 ΜΜ

    10:44 Η θεία μου η χιπισα ξεπέρασε τη θεία του άλλου από την Κέρκυρα έδωσε 9,6 ριχτερ. Η καθε θεια παθαίνει αλτσχάιμερ και το παίζει Τσελέντης και Βαρώτσος….και επειδή δεν μας έφταναν οι μπουρδολογίες των δικών μας θείτσων φέραμε και από τη Γαλλία….
    ΥΓ Η θεία από την Κέρκυρα πέθανε η ακόμα γιατί κάτι τέτοιο είχε πει οτι θα πάθει το 2013; Το ρωτάω γιατι πολύ μας έπρηξε

  10. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 9:51 ΜΜ

    Εμενα παλι η δικια μου θεια(με το ψευδωνυμο κωλογρια),αφου πρωτα ηπιε 5-6 μαλαματινες και μετα καναδυο ντουμανια,προεβλεψε πως αν τη σταματησουν για αλκοτεστ θα τη χωσουν μεσα.Τελικα 3 μερες εμεινε στο κελι 33

  11. Ανώνυμος 09/02/2013 @ 10:12 ΜΜ

    ρε 10 44,αντε η γρια περασαν τα χρονια και εχει σαλταρει προφανως,η μνηστη σου που ρωταει αν θα μεινει τιποτα ορθιο,μηπως να τη πας να τη δει κανενας ψυχιατρος?

  12. Ανώνυμος 09/03/2013 @ 7:52 ΠΜ

    Κάτι τέτοια σενάρια διακινούνται μετά από συνεννόηση με τις ''υπηρεσίες χααρπ '' που ταράζουν τον κόσμο με σεισμούς .Είναι ο αθέατος πόλεμος .Τρομοκράτες των λαών για να περάσουν τα άνομα σχέδιά τους .

  13. Ανώνυμος 09/03/2013 @ 9:47 ΠΜ

    Περιμενα να δω τη σαντορινη στο τοπ 5…

  14. Ανώνυμος 09/03/2013 @ 10:31 ΠΜ

    Όμορφα……… μόλις προειδοποιηθήκαμε …. εκπληρώθηκε ο νόμος του Σύμπαντος που απαιτεί να έχει προειδοποιηθεί ο στόχος.

    Stranger δε νομίζω ότι υπάρχει πιο ξεκάθαρη δήλωση στο πεδίο.

  15. Ανώνυμος 09/03/2013 @ 3:27 ΜΜ

    ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ….
    (υπάρχει προειδοποίηση .. σεισμική 🙂
    και το HAARP κάνει σεισμούς όσων ριχτερ θέλει)

  16. Ανώνυμος 09/03/2013 @ 4:22 ΜΜ

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ…ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ…

  17. Ανώνυμος 09/03/2013 @ 9:40 ΜΜ

    Εμείς είμαστε αναίσθητοι. Δεν θα καταλάβουμε τίποτα!!!

  18. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 12:41 ΠΜ

    ΧΘΕΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΔΤ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΕΙΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ Η ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ Η ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΦΟΒΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ …..

  19. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 9:46 ΠΜ

    Γεια σας, τωρα πλεον τις διαφημίσεις με τον Αρναούτολγου τις δείχνει σε ολα τα κανάλια, εχει κανει και ο ΟΑΣΠ αναρτηση στο site του τις διαφημισεις και ενα δελτιο τυπου. Πολύ φοβάμε οτι θα κανει δυνατό σεισμό, οχι όμως αυτο που γράφει η le mond. Ειμαστε σεισμογενεις χώρα και εχει πολλά χρονια να κανει δυνατό σεισμό στο λεκανοπεδιο Αττικής. (Κορινθιακό-Αταλαντη), και επειδη ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καν τα στοιχειωδει που πρεπει να εφαρμοσει, γιαυτο και οι διαφημήσεις

  20. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 9:46 ΠΜ

    Γεια σας, τωρα πλεον τις διαφημίσεις με τον Αρναούτολγου τις δείχνει σε ολα τα κανάλια, εχει κανει και ο ΟΑΣΠ αναρτηση στο site του τις διαφημισεις και ενα δελτιο τυπου. Πολύ φοβάμε οτι θα κανει δυνατό σεισμό, οχι όμως αυτο που γράφει η le mond. Ειμαστε σεισμογενεις χώρα και εχει πολλά χρονια να κανει δυνατό σεισμό στο λεκανοπεδιο Αττικής. (Κορινθιακό-Αταλαντη), και επειδη ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καν τα στοιχειωδη που πρεπει να εφαρμοσει, γιαυτο και οι διαφημήσεις

  21. Ανώνυμος 09/04/2013 @ 10:09 ΠΜ

    4 Σεπτεμβρίου 2013 – 3:41 π.μ.

    1. Αν ο Αρναούτογλου είναι σα γουρούνι χοντρός στη διαφήμιση τότε είναι πρόσφατη…. να ανησυχούμε….. αν είναι και μαυρισμένος μόλις γύρισε από τη Νάξο και στήσανε τη διαφήμιση…… να ανησυχούμε πιο πολύ, είναι πάρα πολύ πρόσφατη

    2. Βέβαια με την έντονη σεισμική δραστηριότητα (διαβάζουμε κάθε μέρα για σεισμούς στα Κατοχικά) στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες δικαιολογείται να βγει μια διαφήμιση για πρόληψη. Αλλά πάλι ……

    3. Τύχη και σύμπτωση δεν υπάρχει λέει η Ερμητική Φιλοσοφία……

  22. Ανώνυμος 09/05/2013 @ 1:29 ΜΜ

    Μην κοροιδευετε τα λογια της γεροντισσας!!!Γενικα μην κοροιδευετε τιποτα.Ακουτε και προσευχεστε…δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο!

  23. ΣΟΦΙΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 09/09/2013 @ 11:02 ΠΜ

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕΙΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ! ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΟΡΘΙΟ (ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΗΦΑΝΕΙΑ,Κ.Λ.Π.)Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!!! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΩΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ (ΓΙΑΤΙ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΧΘΡΟΣ, ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ). ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ,ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΣΚΟΠΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, ΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΦΩΤΕΙΝΟ, ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΟΡΦΑ, ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΑΡΜΟΝΙΚΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ. Η ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΔΥΝΑΤΟΙ,ΥΓΙΕΙΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ ΓΗ ΜΑΣ. ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΗ…

  24. Ανώνυμος 09/14/2013 @ 5:48 ΠΜ

    παιδια τι να σας πω..εγω παντως εχω τρομοκρατηθει..εχω δυο μικρα παιδακια 4 ετων(διδυμακια)και τωρα που σας γραφω δειχνει την διαφημιση με τον αρναουτογλου και το κοριτσακι που λεει τι να κανουν τα παιδια σε περιπτωση σεισμου..πιο πολυ για τα παιδια μου τρεμω..που πανε προνηπια φετος..το 1999 ζουσα Αθηνα και ειχα ζησει τον σεισμο και για πολυ καιρο ειχα ψυχολογικα προβληματα(ημουν κοτζαμ γαιδουρα και ζητουσα απο την μανα μου να κοιμηθει στο δωματιο μου) που ηταν και πολυ μικροτερος σεισμος απο το 9 που προβλεπουν(προσωπικα ουτε και 5.9 που ελεγαν οτι ηταν πιστευω πως ηταν) εν πασει περιπτωει αν σκοπος τους ηταν να πανικοβαλουν κοσμο με μενα μια χαρα το καταφεραν…

  25. Με τόσους χημικούς ψεκασμούς δεν γλιτώνουμε τον σεισμό των 10 ρίχτερ που μας ετοιμάζουν οι Δρακονιανοί για τη προσεχή Κυριακή ανήμερα των γερμανικών εκλογών.

    Το δημοσίευμα της "Μοντ" είναι και προφητικό και κατευθυνόμενο.

    Φυσικά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ με υψηλόβαθμα στελέχη της δρακονιανής ελίτ σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον.

    Στην περίπτωση που ο Σαμαράς απορρίψει το νέο Μνημόνιο και διώξει την τρόικα από τη χώρα επικαλούμενος πρωτογενές πλεόνασμα λόγω της αύξησης του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι οι σαυρήτες θα απαντήσουν με αντίποινα.

  26. Mages tyxea h diafimisei tou arnaoutoglou? De nomlzw! Eidate ti egine sta xania? 6.2 rixter………

  27. Mages tyxea h diafimish tou arnaoutoglou? De nomizw! Eidate sta xania 6.2 rixter…….

  28. πανος παναγιωτοπουλος 05/28/2014 @ 11:39 ΠΜ

    Λοιπον φιλοι και φιλες για να θεωρουμαστε ρεαλιστες θα πρεπει να κανουμε μια <>για να διαπιστωθει κατα ποσον υπαρχει βαση στα λεχθεντα περι σεναριον για τετοιου ειδους σεισμο κατα την αποψη μου για να ομιλησουμε την απλη γλωσσα της κατανοησης υπαρχουν καποια ρηγματα επικινδυνα τα οποια ομως μπορουν να προκαλεσουν πολυ πιο ασθενεστερους σεισμους της ταξεως του 6 με 7 ριχτερ παραδειγμα το ρηγμα της κεφαλονιας δεν αποκλειεται επειδη ειναι απο τα πιο μεγαλα της μεσογειου να ενεργοποιηση τετοιου ειδους κατασταση αλλα υπογραμμιζω και θεωρω εντελως λαθος να ξεπερασει το μεγεθος αυτο διοτι τα συγκεκριμμενα ρηγματα ακομα και του κορινθιακου κολπου καθως επισης και του αιγαιου πελαγους δεν εχουν τετοια δυναμικη ως προς την εννοια του μηκους και πλατους που να επιτρεπει τετοιου ειδους σεισμικη δραστηριοτητα υπο της παρουσες συνθηκες καθως και ιστορικα το μεγαλυτερο μεγεθος σεισμου που παρατηρηθηκε απο τα αρχαια χρονια καθως επισης και στην νεοτερη ιστορια της χωρας μας ηταν στον Αρχαγγελο Ροδου 8 ριχτερ 26/6/1926 αλλα το 8 απο το 9 και 9.5 ριχτερ ειναι 1000 με 1500 φορες πιο μεγαλη η ενταση του απο το το 8 αρα σκευτητε για τη μεγεθη μιλαμε εν κατακλυδην για να δωσω το στιγμα και την απλη εννοια της καταστασης αυτης θα προβω σε μια συγκριση που ομως θα δωσει την απαντηση σε αυτο που στηριζω οτι αποκλειεται και μαλιστα κατηγορηματικα τετοιου ειδους μεγεθος σεισμος στην χωρα μας το ρηγμα της ανατολιας για παραδειγμα ειναι 1400 χιλιομετρα αυτο μπορει να κανει οχι 9 δεν θελω να σκευτομαι ως που μπορει να φτασει η μεγιστη τιμη ενος πλεον βιβλικου σεισμου και οχι μονο επισης μια αλλη θανασιμη απειλη ειναι το ρηγμα του Αγιου Αντρεα στην Καλιφορνια που ειναι 1300 χιλιομετρα αρα με αυτα τα δεδομενα μπορει ακομη και ο πιο αδαης να πει οτι σε αυτες τις δυο περιπτωσεις υσχυει αυτο το ενδεχομενο τωρα για να γινει αυτο στην χωρα μας που δεν παρουσιαζει με τιποτα ετσι συνεχεις και μεγαλειωδης ρηγματα για να συμβει τετοιος σεισμος πρεπει να υπαρξουν δυο προυποθεσης που η μια για παραδειγμα ειναι εκτος πλαισιου διοτι δεν υπαρχει αυτο το ενδεχομενο ομως για σκοπους ενημερωσεις εγω το λεω να γινονται υποθαλασσιες εκρηξεις ατομικων η πυρηνικων βομβων που και στην τελικη πουποτε δεν αποσκοπει στην θαλασσα της Ελλινικης επικρατειας αυτο που φοβουμε ομως εγω και που ειναι το επικρατεστερο πρωτο σεναριο το οποιο εγινε αιτια να εξαφανισει τον μυκηναικο πολιτισμο ειναι η ενεργοποιηση και η εκρηξη του ηφαιστειου της σαντορινης μονο κατω απο αυτο την την κατασταση κυνδινευει η χωρα μας τα αλλα τα εκλαμβανω εκ του πονηρου και δεν πρεπει να λαμβανοντε καθολου υποψη απο εχεφρονες ανθρωπους

    • πανος παναγιωτοπουλος 05/28/2014 @ 2:55 ΜΜ

      Υστερογραφο συγνωμη για την ορθογραφια μου ειναι που ειμαι πολλα χρονια στο εξωτερικο

  29. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*