ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ποιά προϊόντα αποσύρονται λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου

· Κατοχικά Νέα

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

– Σαλάμι “MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ” (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200 γρμ., με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση “SIA GRAVENDALE” (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε.– ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα), στο οποίο ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%.

– Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στον φυσικό του ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρμ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση “VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D” (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας, ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική εικόνα ευρωπαϊκής οικονομίαςΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Το δημόσιο χρέος στο 88,8% του ΑΕΠ – Ελλάδα και Ιταλία στις υψηλότερες θέσεις

Ενδεικτική φωτογραφία τροφίμων, όχι η συγκεκριμένη ανακληθείσα συσκευασίαΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένων μπιφτεκιών κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας – Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Ενδεικτική φωτογραφία της πόλης, όχι από το περιστατικό της 17χρονηςΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Νεκρή 17χρονη μετά από πτώση από γέφυρα – Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών

Μία απάντηση στο “Ποιά προϊόντα αποσύρονται λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *