07:28 - 13/01/2012

ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Διαφημίσεις

Ένα λεπτό μπροστά μετακίνησαν τους δείκτες του συμβολικού «Ρολογιού της Ημέρας της Κρίσης» οι Αμερικανοί ειδικοί στην πυρηνική φυσική. Τώρα ως τα πυρηνικά μεσάνυχτα μένουν πέντε λεπτά.


Η τελευταία φορά οι δείκτες του ρολογιού της Καταστροφής βρίσκονταν σ΄αυτό το σημείο το…

2007 και το 2010 μιά βαθμίδα έμειναν πίσω, δείχνοντας τις 11:54 πριν τα μεσάνυχτα. Εξάλλου, οι Ρώσοι ειδικοί δεν τείνουν να κάνουν αποκαλυπτικές προβλέψεις αν και δεν αποκλείουν τη σοβαρότητα του κινδύνου που απειλεί σήμερα τον κόσμο.


Όλο κι όλο 2 λεπτά χώριζαν από τα μεσάνυχτα τον δεικτή λεπτών το 1953, όταν η Σοβιετική ΄Ενωση και οι ΗΠΑ με διαφορά 9 μηνών είχαν δοκιμάσει τις θερμοπυρηνικές τους βόμβες. Αυτός ήταν ο πιο επικίνδυνος δείκτης σε όλη την ιστορία της ύπαρξης του ρολογιού της Κρίσης, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του αμερικανικού «Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων» (Bulletin of Atomic Scientists) ακριβώς την περίοδο της έναρξης του ψυχρού πολέμου το 1947.


Η σημερινή απόφαση για την μετακίνηση των εικονικών δεικτών του ρολογιού ένα λεπτό πιο κοντά στα μεσάνυχτα εξηγείται με μιά σειρά λόγους μαζί και με την έλλειψη βημάτων στο πλαίσιο του Συμφώνου για την απαγόρευση όλων των πυρηνικών δοκιμών.


Η κατάσταση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, αλλά δεν πρέπει να πανικοβάλουμε,- είπε ο διευθυντής του ρωσικού Κέντρου Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ.


-«Πραγματικά, το Σύμφωνο για την απαγόρευση όλων των πυρηνικών δοκιμών δεν τέθηκε ακόμα σε ισχύ, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θέση των ΗΠΑ, και όχι κάποιων άλλων κρατών. Αν επικύρωναν οι ΗΠΑ αυτό το Σύμφωνο, τότε και η Κίνα θα έπαιρνε μάλλον, αντίστοιχη απόφαση. Θα μπορούσαν να υποστηρίξουν αυτό το Σύμφωνο και τα άλλα κράτη…


Η Ρωσία θεωρεί ότι η υλοποίηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει ένα «έξαλλο κυνηγητό των εξοπλισμών», μιά και θα αξαγκαστούμε να απαντήσουμε ανάλογα στις ενέργειες των ΗΠΑ.


Για να πάρει κανονική κατεύθυνση αυτή η διαδικασία, ο πρόεδρος Μεντβέντεφ πρότεινε ισότιμη συμμετοχή της Ρωσίας στη δημιουργία ευρωπαϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Πραγματικά, μόνο σ΄αυτή την περίπτωση υπάρχει εγγύηση ότι η ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη δεν θα υποσκάψει τη στρατηγική σταθερότητα»,- σημείωσε ο Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ.


Ένας άλλος παράγοντας που επιδρά σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία του «μηχανισμού του ρολογιού» είναι η κατάσταση στον τομέα της παγκόσμιας ατομικής ενέργειας. Το ατύχημα στο ιαπωνικό ΑΗΣ Φουκουσίμα-1 έδειξε ανάγλυφα ότι τα σημερινά μέτρα ασφαλείας στους Ατομικούς Σταθμούς, είναι ανεπαρκή,- είπε ο Πιοτρ Τοπιτσκάνοφ, επιστήμονας του Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας του ρωσικού Ιντιστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων.


-«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι για την ατομική ενέργεια ενδιαφέρονται πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ασταθών κρατών, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κατασκευή στο έδαφός τους εγκαταστάσεων ατομικής ενέργειας δεν θα συντελεί στην αύξηση της πυρηνικής ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, βέβαια, αν δεν καθιερωθούν σ΄αυτά τα κράτη στο μέγιστο βαθμό σκληρά κριτήρια ασφαλείας»,- παρατήρησε ο Πιοτρ Τοπιτσκάνοφ.


Κατά την διάρκεια της 60ετους ιστορίας του δελτίου Bulletin of Atomic Scientists οι δείκτες του ρολογιού της Κρίσης έχουν αλλάξει 20 φορές τη θέση τους. Το πιο επιτυχές, απ’ αυτή την άποψη, έτος έγινε το 1991- τότε στις επάλξεις των αισιόδοξων διαθέσεων με την ευκαιρία του τέλους του «ψυχρού πολέμου» ο δείκτης ασφάλειας είχε αυξηθεί ως 17 λεπτά.

http://greek.ruvr.ru/

Πηγή

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*