Διαφημίσεις

Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα. Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους , αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι αντ ‘αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό.

Οι μαθητές τοποθέτησαν έξι δίσκους που γέμισαν με ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο δρομολογητές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπουν το ίδιο είδος ακτινοβολίας όπως ενα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.

Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφανερά – οι σπόροι απο κάρδαμο που τοποθετήθηκαν κοντά στο router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι απο κάρδαμο που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.

Το πείραμα πέτυχε, και τα κορίτσια κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό ανταγωνισμό επιστήμης και ενδιαφέροντος των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Κιμ Horsevad, καθηγήτρια στο Hjallerup Skole στη Δανία, για το πείραμα με το κάρδαμο που πραγματοποιήθηκε, ενδιαφέρθηκε ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, για την επανάληψη του πειράματος σε ελεγχόμενα επαγγελματικό επιστημονικό περιβάλλον.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ Wi-Fi ROUTER”
  1. Ασυρματα κινητακεραιες κινητης
    ασυρματα τηλεφωνα
    ασυρματα δικτυα wifi
    ασυρματοι συναγερμοι
    ασυρματα bluetooth
    ασυρματα tablets/laptops
    ασυρματα GPS-PDA
    τωρα και ασυρματοι φορτιστες.
    Και μετα οι καρκινοι πανε συννεφο…

  2. δεν ειναι επιστημονικο γιατι δεν εγιναν μετρησεις πριν και μετα. ειναι μια πειραματικη διαταξη σε ανεξελενγκτο χωρο. δεν υπαρχει τυποποιηση στους χωρους, δεν υπαρχουν μετρησεις για οτιδηποτε.
    Λεω λοιπον οτι 'στο ανατολικο δωματιο χωρις θερμανση απο το καλοριφερ, οι σποροι αναπτυχθηκαν φυσιολογικα, ενω στο βορειο δωματιο με τον ρουτερ και το καλοριφερ που στεγνωνε τον αερα οι σποροι μαραθηκαν'

    μαθετε τι ειναι τα 2,5Ghz στα 100mW και μετα πειτε την γνωμη σας.
    επισης δεν εχει καμμια σχεση η συχνοτητα του τηλ με τον ρουτερ. αλλου γι'αλλου.
    Νοικιασε ομως ενα διαμερισμα που στο μπαλκονι σου εχει μετασχηματιστην της ΔΕΗ στον δρομο να δεις τι ωραια πεθαινουν τα παιδια σου που παιζουν στο καθιστικο.

    καταλαβατε;

  3. ευτυχώς γιατί είχα μια υπόνοια οτι τέτοιες παπ@ριες μόνο εμείς σαν Έλληνες είχαμε το προνόμιο να τς λέμε , να που υπάρχουν και άλλες χώρες … άσε που πιστεύω οτι το άρθρο είναι μούφα ! μα τι σαχλαμάρες είναι αυτές ? καταρχάς τ σχέση έχουν τα wifi με την κινητή τηλεφωνία , προφανώς μόνο οι εκεί επιστήμονες το γνωρίζουν , 23 χρόνια έχουμε κινητά στην Ελλάδα και μιλάει για έρευνες 12 ημερών … έλεος

  4. εεεεεεεεεεεεεεεεεε είστε μαλάκες! Να μα τω Θεό! Πιο ηλίθιοι πεθαίνεις!!

    Τα κινητά είναι στα 900 και στα 1800 ΜΗz και το Wifi στα 2400 Mhz. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;;;

    Ωραίες ιστορίες παρουσιάζεται. Κανένα στοιχείο, απλά μια ιστορία με αντίθετα στοιχεία που πρέπει να τα πιστέψουμε.

    Να κάνουμε ένα σοβαρό πείραμα για την κοινωνία. Αυτοκτονήστε!!!

  5. ΟΙ ΔΑΝΟΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΚΤΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ Κοι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΜΟΥΦΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΡΙΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ KAROLINSKA ΘΑΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΥΝ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΠΗΡΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek