Διαφημίσεις

Παραδοχή των Τούρκων για το ρόλο που παίζουν στον “βρώμικο” πόλεμο της Συρίας, είχαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής ε/φ «CUHMURIYET» με τίτλο «2.000 μέλη της “AL QAEDA” είναι ανάμεσά μας»,

ΣΤο δημοσίευμα βέβαια επισημαίνεται ότι η «MIT» και το Τμήμα Πληροφοριών της Δνσης Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι στην Τουρκία βρίσκονται περισσότερα από 2.000 μέλη της «AL QAEDA», προσπαθώντας έτσι, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το επίσημο κράτος δεν έχει ουσιαστική ανάμειξη στο συριακό ζήτημα, και ότι η “κακόμοιρη” ΜΙΤ προσπαθεί και αυτή να ελέγξει τα άτομα, αυτά που πηγαινοέρχονται από τα διάτρητα τουρκικα σύνορα .

Τα άτομα αυτά, τα οποία είναι Τούρκοι πολίτες, έλαβαν εκπαίδευση σε στρατόπεδα της «AL QAEDA», σε χώρες όπως Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βοσνία και Τσετσενία. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στην Τουρκία με την ιδιότητα των «πολεμιστών».

Οι δραστηριότητές των εν λόγω ατόμων, τα οποία έχουν οργανωθεί υπό τη μορφή «πυρήνων», παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς. Επιπροσθέτως, πηγές αναφέρουν ότι Τούρκοι πολίτες, μέλη της «AL QAEDA», συμμετείχαν σε συμπλοκές στο Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μερικά μέλη της οργάνωσης «HIZBUT TAHRIR», τα οποία δεν αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», υποστηρίζοντας πως οι αγώνες τους πρέπει να δίδονται σε πολιτικό επίπεδο, φέρεται να βρίσκονται στη Συρία, πολεμώντας στο
πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Επίσης, τα υπόψη άτομα φέρεται να έχουν ανακριθεί στο παρελθόν από την Εισαγγελία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης εισέρχονται από και προς τη Συρία μέσω της συνοριακής πύλης Yayladagi (του Νομού Hatay), όπου οι έλεγχοι ασφαλείας
είναι ανεπαρκείς.

Εν ολίγοις οι Τούρκοι απλώς τηρούν τα προσχήματα της μη επίσημης ανάμειξής τους στη Συρία, και χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό παραστρατιωτικές ομάδες, όπου ακόμα και αν συλληφθούν μέλη τους στη συριακή επικράτεια, η Άγκυρα θα μπορεί να αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία.

Μην ξεχνάμε το περσινό φιάσκο της σύλληψης Τούρκων αξιωματικών στο συριακό έδαφος, κάτι που η Άγκυρα δεν θέλει ποτέ να ξαναεπαναληφθεί.

Αυτό που συνεχίζει να κάνει αίσθηση όμως, είναι το γεγονός πως την Αλ Κάιντα όλοι υποτίθεται την κυνηγούν, αλλά όλοι δουλειές μαζί της κάνουν.

defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek