Διαφημίσεις

Το άνοιξε τελικά το “τζαμί” ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα σήμερα, για να προσευχηθούν οι …

Μουσουλμάνοι, προκαλώντας το κοινό αίσθημα της πόλης, που μόλις εόρτασε τα 100 χρόνια της Απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό Ζυγό, όταν λειτουργούσαν ακόμη τότε τα Τζαμιά της Μουσουλμανικής Κατοχής!

Το μεσημέρι μάλιστα ο Δήμος “Θεσσαλονίκης” εξέδωσε ανακοίνωση παραδεχόμενος το άνοιγμα του “Τζαμιού” για το οποίο πανηγυρίζει από το πρωί η Τουρκία, αλλά και προσπαθώντας να αιτιολογήσει την οικτρή αποτυχία προσέλευσης…

Το “Γιενί Τζαμί” όπως το αποκαλούν μόνο οι Τούρκοι, είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία, δηλαδή το πρώην Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το οποίο χτίστηκε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας για να προσεύχονται οι Εβραίοι που είχαν τουρκέψει…

Υπενθυμίζουμε ότι αντιθέτως στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε Τζαμί ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας, ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Νικαίας στη Βιθυνία όπου έγινε και Οικουμενική Σύνοδος, ενώ αποφασίστηκε να μετατραπεί σε Τζαμί και ο ερειπωμένος Ναός της θρυλικής – για την πνευματική ακτινοβολία και την βιβλιοθήκης της – Μονής Στουδίου στην Κωνσταντινούπολη…

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Η επίσημη κρατική Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας TRT μεταδίδει:
”Για πρώτη φορά τελέστηκε πρωινή προσευχή και προσευχή του Μπαϊραμιού έπειτα από 90 χρόνια στο Yeni Cami της Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.
Θεωρείται ιστορική εξέλιξη η λειτουργία του τζαμιού έστω και για μια μέρα ως χώρος λατρείας.
Ο δήμος της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο είχε επιτρέψει την τέλεση προσευχής στο τζαμί που έπαυσε να λειτουργεί ως τέμενος το 1923.

Ο δήμος που σφυγμομέτρησε τον παλμό της ελληνικής κοινής γνώμης με αυτήν την πρώτη πρωτοβουλία, αυτή την φορά ανακοίνωσε ότι το τζαμί θα λειτουργήσει ως τέμενος για την προσευχή του Μπαϊραμιού.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα διορίσει τον ιμάμη που θα τελέσει τις προσευχές.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε την αντίδραση του για την έλευση ιμάμη από άλλη πόλη την στιγμή που οι ίδιοι έχουν δυο θρησκευτικούς λειτουργούς οι οποίοι υπηρετούν σε μεστζίτ.

Η εφαρμογή αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις οφείλεται στο νόμο που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση και ο οποίος μετά από τον διορισμό των μουφτήδων της Δυτικής Θράκης προβλέπει και οι ιμάμηδες να διορίζονται από το κράτος.

Το Yeni Cami που κατασκευάστηκε το 1902 επί οθωμανικής εποχής στις μέρες μας λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος του δήμου Θεσσαλονίκης”

Ιδού η Ανακοίνωση του Μπουτάρη:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

«Τηρώντας την υπόσχεσή μας, διαθέσαμε το Γενί Τζαμί για την τέλεση της προσευχής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013.

Σκοπός μας είναι να διευκολύνουμε τόσο τους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης όσο και τους μουσουλμάνους επισκέπτες που αποφάσισαν να γιορτάσουν τον τερματισμό της νηστείας του Ραμαζανίου στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, τιμώντας έτσι τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Ισλάμ.

Η μικρή συμμετοχή πιστών οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά των μουσουλμανικών κοινοτήτων. Επισημαίνουμε ότι αποτελεί πάγια θέση μας η διευκόλυνση της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης στις μεγάλες εορτές του Ισλάμ».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

21 σχόλια στο “Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι! Άνοιξε το τζαμί ο Μπουτάρης εχτές στη Θεσσαλονίκη”
  1. Καλά να σας τα κάνει!!! Τον ψηφίσατε δεν έπεσε από τον ουρανό…

    Τοπικές πλύσεις με μπεταντίν δις ημερισίως και περαστικπά σας…

  2. Κοψτε του το κεφαλι του προσκηνιμενου μπουταρ αλα τουρκ τορα μακεδονες.Προτου συνεχειση της πουστροοθωμανικες ιδεες του.Αιμα τιμη χρυση αυγη.Εγερθηται ελληνες γαμοντας τους ανθελληνες.

  3. Ευγε Μπουτάρη!!!!! Μπράβο !!!!!!!!!

    Σε βασανιστές των Ελλήνων 400 χρόνια, με αδιανόητες σφαγές σε Χίο, Σμύρνη, Κύπρο κλπ δινεις δικαιώματα…..
    Ξεκίνα τώρα, σειρά έχεις να κλείσεις και καμιά Εκκλησία !!!!!!!!!

  4. ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ, Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΓΙΑ "ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ" ΣΦΑΙΡΕΣ.

  5. aytos to anoikse kai kala ekane as erxonte na mas ta afinoun tora ta eyropoula ,,, oxi san kai mas pou pame kai pame , kai ti egine pou egine to tsampa mipos prospathi na mas kanei mousoulmanous … oxi da na stathoume sta podia mas prospathi o anthropos

  6. Oριζόντια και σε φέρετρο σου εύχομαι μπουταροεβραίε μπάσταρδε.
    Γιατι ρε Μακεδόνες τον αφήνετε να κυκλοφορεί ακόμα;

  7. Mπράβο στον Μπουτάρη. Οξυδερκής δήμαρχος. Η κίνησή του αυτή εξόχως επιχειρηματική θα τονώσει την οικονομία της πόλεως.

  8. ευγε δημαρχε ετσι πρεπει να γινεται, αυτο θα πει ελευθερια στην θρησκεια και την πιστη των συνανθρωπων μας, αυτος ειναι πραγματικος ελληνας με σκεψη μαλιστα ελευθερου πνευματος που ερχεται απο την αρχαια ελλαδα.

  9. ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΤΩΡΑ 1.16 ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ ΑΠ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥς ΕΣΑς ΤΟΥς "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕς" ΣΦΟΥΓΚΟΚΩΛΑΡΙΟΥς ΝΑ ΣΑς ΚΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ . ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙς ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑς . ΜΟΓΓΟΛΟΣΥΧΑΜΑ .

  10. 4.01 με τις αποψεις που εχεις φιλε , ουτε υπαρχει περιπτωση να σταθεις στα ποδια σου , ουτε και να δεις ουρανο . Μια ζωη θα εισαι στα τεσσερα και με σκημενο το κεφαλι το πολυ-πολυ να μετρας λεφτα …Μη το παλευεις δεν παιζει να σταθεις στα δυο ποδια . Ο ΚΑΘΕΙς ΕΦ Ω ΕΤΑΧΘΕΙ .

  11. Ρε Θεσσαλονικεις, τι τον κοιτατε και δεν τον γ….τε τον πουστογερο τον ανθελληνα τον τουρκαλβανο;

  12. τοσο μαλακες ειναι που τον ψηφισαν ενω ηξεραν τι ρολο παιζει, αλλα στους θεσσαλονικεις αρεσουν κατι τετοιοι τυποι .

  13. ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

  14. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΗΣΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *