Διαφημίσεις

Να καταργήσει την πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας. Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στην Βουλή, διαγράφεται από το άρθρο 103 (το οποίο αφορά τον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού) η φράση που διευκρινίζει ότι οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε «εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως».

Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για να μπορεί ένας εργοδότης να δίνει στον υπάλληλό του ή τον εργατοτεχνίτη τα 586 ευρώ το μήνα, αλλά να τον αναγκάζει να δουλεύει έξι ή ακόμα και εφτά ημέρες την εβδομάδα, ή να εργάζεται 10 και 12 ή παραπάνω ώρες την ημέρα. Καταργούνται επί της ουσίας έτσι και οι υπερωρίες!

Συγκεκριμένα το άρθρο 103 προέβλεπε, όπως είχε κατατεθεί, ότι «έπειτα από διαβούλευση ορίζεται ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, ήτοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, των οποίων η αμοιβή δεν ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας».

Κρίθηκε όμως σκόπιμο, στο παρά ένα της ψήφισης του νόμου, να διαγραφεί η «επεξήγηση» της πλήρους απασχόλησης, «ήτοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως».

Δίνεται έτσι όμως εμμέσως και μια ευκαιρία στους εργοδότες να προωθήσουν την υπογραφή κλαδικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, με βάση τον «αφηρημένο» όρο περί πλήρους απασχόλησης, αλλοιώνοντας έτσι προς το χειρότερο, συνολικά τις συνθήκες εργασίας στη χώρα.

Ο υπουργός Εργασίας πάντως, κύριος Γιάννης Βρούτσης υποστήριζε πως δεν υπάρχει ανατροπή σε ό,τι ίσχυε επειδή ρητά αναφέρεται στη διάταξη ο όρος «πλήρης απασχόληση».

Tώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι!

Έτσι είναι, όσοι κάνουν μονίμως διακοπές, δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους και βγάζουν 7-8000 ευρω το μήνα σαν να είναι χαρτζιλίκι, δεν πρόκειται να τους πειράξει αν εσύ “ψοφήσεις” στη δουλειά για 400 ευρώ το μήνα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

9 σχόλια στο “ΠΑΜΠΟΝΗΡΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ “ΓΑΛΕΡΑ” Πάνε να καταργήσουν το πενθήμερο και το 8ωρο”
  1. ετσι για την ιστορια το 8ωρο και την πενθημερη εργασια την εφαρμωσε πρωτος ο "φασιστας" ο Μεταξας.

  2. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΘ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΥ

  3. Ανώνυμε 11:46 μ.μ.

    Στην Ελλάδα, το 8ωρο καθιερώθηκε με το νόμο 2269 το 1920, με τη νομοθετική κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας. Εφαρμόστηκε σταδιακά μετά από πολύχρονο αγώνα και αιματηρές συγκρούσεις των εργατών με το αστικό κράτος.
    Αργότερα, με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) στις 27/6/1932, έγινε η επέκταση και η κωδικοποίηση όλων των διατάξεων που ίσχυαν γι’ αυτό μέχρι τότε στους διάφορους κλάδους.
    Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μεταξά ήταν με το βασιλικό διάταγμα 368/24/8/1936 να επεκτείνει την εφαρμογή του και σ’ άλλες κατηγορίες μισθωτών.
    Ο Μεταξάς, λοιπόν, δεν καθιέρωσε το 8ωρο, αλλά, απλά επέκτεινε την εφαρμογή του…

  4. Το 8ωρο και το πενθημερο σε μεγαλα κομματια του ιδιωτικου τομεα , εχει καταργηθει εδω και πολλα χρονια οπως και τα ενσημα και τα δωρα και οι αδειες και και και με την απειλη της απωλησης γιατι οπως λενε "ΟΥΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ" και ουτε λεξη για καταγγελιες γιατι απλα δεν ξαναδουλευεις στην περιοχη…τωρα το θυμηθηκαμε ; Τωρα νοιαστηκαμε ; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .

  5. Για 17 Ιουλίου 2013 – 11:42 π.μ.

    Για πες μας τι ταμπέλα κρατάς εσύ;
    Γιατί για να βγάζεις τέτοιου είδους χολή κάποιοι σε έφτυσαν και σένα, και να σου πω έτσι όπως σε διαβάζω κοκκινακι σε κάνω…
    Δεν έχει σημασία ποιος τι που γιατί…. ΤΩΡΑ θέλει συσπείρωση!!!
    ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  6. Δυστυχώς πάλι τρομοκρατώντας μέσα από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης θα τους ξαναψηφίσει ο κοσμάκης και ας κάθεται χωρίς εργασία και λεφτά. Ο τρόμος είναι μεγάλο όπλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek