Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:24 - 10/01/2015

Ο σαμάνος και τα τρία μονοπάτια

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο κάθε ένας από εμάς ψάχνει πάντα κάτι στο μονοπάτι του.

Υπάρχουν εκείνοι που ψάχνουν τον υλικό πλούτο για να μπορέσουν να αισθανθούν σιγουριά, για να δημιουργήσουν ένα μέλλον δύναμης, εξουσίας και επιτυχίας.
Υπάρχουν εκείνοι που αναζητούν την αγάπη των άλλων, που αποτελείται από την οικογένεια , εκείνη την αγάπη που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον κόσμο, γιατί αισθάνεσαι “νορμάλ” και βλέπεις τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να σε βλέπουν οι άλλοι.

Τέλος, υπάρχουν και εκείνοι που αναζητούν την εσωτερική γαλήνη και ειρήνη, τον πλούτο της ψυχής, την ηρεμία του νου.
Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι μένουν μόνοι.

Τώρα θα αναρωτιέσαι πια από τα τρία μονοπάτια ακολουθείς εσύ ή πια από τα τρία αυτά μονοπάτια θα ήθελες να ακολουθήσεις.

Λοιπόν, μπορώ να σου πω πως στην πρώτη περίπτωση, το πιο περιζήτητο μονοπάτι, εκείνο του να είσαι αφεντικό του εαυτού σου, δεν είσαι άλλο παρά μια μαριονέτα του συστήματος, ζεις σε μια φυλακή από την οποία δεν μπορείς να αποδράσεις.

Θα το ονομάσουμε ” το μονοπάτι του νου.”

Στην δεύτερη περίπτωση, το μονοπάτι το πιο πυκνοκατοικημένο, ζεις την ζωή των άλλων, βαδίζεις σε ένα μονοπάτι όπου δεν έχει άλλη γη να εξερευνήσεις, όπου τα μάτια σου βλέπουν μονάχα σκιές και που τις ακολουθούν.

Αυτό είναι “το μονοπάτι του φόβου!”

Τέλος, υπάρχει και εκείνος που “αναζητά τον ίδιο του τον εαυτό”, ένας άθλιος του συστήματος, μια ύπαρξη που δεν έχει καμιά φιλοδοξία, ανεύθυνος για τα κοινά πράγματα.

Επικίνδυνος και ταυτόχρονα άνευ σημασίας για όποιον βαδίζει στο μονοπάτι του νου.

Τον βλέπουν με συμπόνια εκείνοι που βαδίζουν στο μονοπάτι του φόβου, αλλά κάποιοι από αυτούς τον κοιτάζουν με θαυμασμό, αλλά από απόσταση.
Αυτό θα το ονομάσουμε “το μονοπάτι της καρδιάς!”

Τώρα, θα πρέπει να διαλέξεις το μονοπάτι σου. Γνωρίζεις τα τρία μονοπάτια που ο κάθε ένας από εμάς βαδίζει, χωρίς καμιά εξαίρεση.

Ο άνθρωπος απάντησε μετά από λίγο με αποφασιστικότητα:”Διαλέγω το τρίτο μονοπάτι!”

Ο σαμάνος τον κοίταξε και χαμογελώντας τον ρώτησε την λόγο της επιλογής του.

Γιατί γνώρισα και τα τρία μονοπάτια που ανέφερες.

Έσφιξα το χέρι και στα τρία μονοπάτια, αλλά μονάχα ένα με αγκάλιασε.

Έκλαψα και στα τρία μονοπάτια, αλλά μονάχα ένα μου δίδαξε κάτι.

Αναζήτησα την ειρήνη και στα τρία μονοπάτια, αλλά μονάχα ένα μου την έδωσε και μονάχα ένα με έφερε εδώ, μπροστά σου.

Για αυτό κατάλαβα πως δεν είσαι ποτέ μόνος εάν ακολουθείς το μονοπάτι της καρδιάς!

enallaktikidrasi.com

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*