Διαφημίσεις

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν απευθυνόμενος προς τα μέλη του φόρουμ “Βαλντάι” δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω λόγους να πιστεύω ότι αυτό το έργο θα το ολοκληρώσουμε θετικά από κοινού με την Τουρκία, υποσχεθήκαμε στον Ερντογάν ότι θα συμμετάσχουμε στο έργο αυτό και έτσι θα κάνουμε»

Ο πετρελαιαγωγός Σαμψούντα – Τζεϊχάν σχεδιάζεται να εκτείνεται από το τουρκικό λιμάνι της Σαμψούντας στη Μ. Θάλασσα ως στο Τζεϊχάν στην Ανατολική Μεσόγειο και να μεταφέρει περί τα 60-70 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου παρακάμπτοντας τα Στενά Βοσπόρου και Δαρδανελίων.

“Αποστολή μας τώρα να διασφαλίσουμε την πλήρωση αυτού του συστήματος αγωγών, εργαζόμαστε με τις ρωσικές εταιρείες και τους εταίρους και φίλους μας από το Καζαχστάν”, είπε ο κ. Πούτιν.

Τον περσινό Οκτώβριο στο Μιλάνο υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών “ΡοσΝιέφτ”, “ΤρανσΝιεφτ” και της ναυτιλιακής “ΣοβΚομΦλοτ”, του τουρκικού ομίλου Τσαλούκ (Calik) και της ιταλικής Eni, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην κατασκευή και την εκμετάλλευση του αγωγού, καθώς και στην επεξεργασία, μεταφορά και κοινή πώληση πετρελαιοειδών. Το ενδιαφέρον της για το σχέδιο εξέφρασε επίσης η ρωσική Λουκόιλ.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σέτσιν έχει δηλώσει ότι οι επενδύσεις για το σχέδιο της κατασκευής του αγωγού θα φθάσουν τα 3 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Πάντως την περασμένη Παρασκευή ο Νικολάι Τόκαρεφ, επικεφαλής του ρωσικού μονοπωλίου “ΤρανσΝιέφτ”, διαχειριστή του συνόλου των ρωσικών πετρελαιαγωγών, δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν είναι ικανοποιημένη από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ως προς το σχέδιο Σαμψούντα – Τζεϊχάν. Σύμφωνα με τον κ. Τόκαρεφ η τουρκική πλευρά “προσπαθεί μονομερώς να διασφαλίσει για τον εαυτό της προνόμια και προτείνει στη Ρωσία μη συμφέροντες όρους συμμετοχής στο σχέδιο”, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ




Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *