ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ο πιο «αδύναμος» Ηλιος του αιώνα

· Κατοχικά Νέα

Η δραστηριότητα του Ηλιου ακολουθεί έναν κύκλο αυξομείωσης με περίοδο 11 ετών. Η κορύφωση του τρέχοντος κύκλου… η οποία αντιστοιχεί στο λεγόμενο ηλιακό μέγιστο, εξελίσσεται το 2013.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι στιγμής έχουμε να κάνουμε με το πιο εξασθενημένο ηλιακό μέγιστο των τελευταίων 100 ετών. Μάλιστα οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη δραστηριότητα και τα φαινόμενα του μητρικού μας άστρου εκτιμούν ότι και το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα είναι το ίδιο ή και ακόμη πιο ασθενές από το τωρινό. «Είναι το μικρότερο ηλιακό μέγιστο που γνωρίζουμε στη διάρκεια της Διαστημικής Εποχής» αναφέρει ο Ντέιβιντ Χαθαγούει, στέλεχος του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA.

Ο Ηλιος βιώνει την ισχυρή περίοδο του 11ετούς κύκλου του που είναι όμως η πιο… αδύναμη από τότε που υπάρχουν σχετικές καταγραφές. Credit: Hathaway/NASA/MSFC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

πηγη

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ευρωπαϊκή Ένωση και οικονομίαΔΙΕΘΝΗ

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος πληθωρισμού από την ενέργεια – Αυξάνεται η πίεση στην ΕΚΤ

Θαλάσσια ναυσιπλοΐα στη Μέση ΑνατολήΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ–Ιράν: Νέα κίνηση μέσω Κατάρ για επταήμερο σχέδιο αποκλιμάκωσης και το Ορμούζ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο στο ΚαλίνινγκραντΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία προς ΝΑΤΟ: Πυρηνική προειδοποίηση για το Καλίνινγκραντ – «Η απομόνωση θα είχε ακραίες συνέπειες»

3 απαντήσεις στο “Ο πιο «αδύναμος» Ηλιος του αιώνα”

  1. ειναι που περιμεναμε να μας ακτινοβολησει και να μας καψει τα πισιά. δεν πειραζει. του χρονου ισως. για φετος τα ηλεκτρονικα μας την γλυτωσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *