Διαφημίσεις

Τι είπε ο Μακαριστός Χριστόδουλος πριν από 11 χρόνια, όταν πολύ λίγοι είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν τα λεγόμενά του.

“Ποιος, αλήθεια, από εμάς εδώ αδυνατεί να κατανοήσει στα χέρια τίνων θα περάσει ο απόλυτος έλεγχος των media; Μήπως στα χέρια δύο-τριών Αμερικανών επιχειρηματιών; Θα ‘ταν απίστευτα ρομαντική μια τέτοια υπόθεση. Σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της πολιτικής ζωής; Στα χέρια πέντε-δέκα χορηγών των κομμάτων; Αγγίζει τα όρια του γελοίου η ερώτηση. Ποιοι λοιπόν θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν τη ζωή; Κάποιοι πλούσιοι τραπεζίτες μήπως; Ας μην τολμήσουμε να απαντήσουμε. Αλλά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι το προϊόν μιας παράλληλης δράσης δύο στοιχείων: της ελεύθερης οικονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά όλοι οι Ευρωπαίοι κάθε προσπάθεια κατάργησης αυτής της παραλληλίας.

Επιπλέον, πρέπει και πάλι να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος: Η παγκοσμιοποίηση θα ανεβάσει στο επίπεδο του Ευρωπαίου τον δυστυχή Ταϊλανδό εργάτη, που τώρα δουλεύει για ένα μικρό κομμάτι ξερό ψωμί, ή, μήπως, θα είναι αποτελεσματικότερη αν κατεβάσει τον Ευρωπαίο σε επίπεδο παρόμοιο με του Ταϊλανδού;

Ελπίζω ότι όλοι θα έχουμε σε κάποιες ώρες μας αναρωτηθεί πού πηγαίνει ένας πολιτισμός όταν αναγορεύει την οικονομική ανάπτυξη σε αυτοσκοπό, δίνοντας της το δικαίωμα να γίνεται βωμός του Μολώχ. Όλοι θα έχουμε αναρωτηθεί πώς μπορεί να ονομάζεται αναπτυξιακή μια οικονομία που δεν υπολογίζει στο κόστος της την καταστροφή του πλανήτη και του ανθρώπου, δηλαδή του περιβάλλοντος και του πολιτισμού”.

+ Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (1939-2008)

Αυτά ειπώθηκαν στις 29/5/2001 αλλά ποιος άκουγε τότε.

defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Χριστόδουλος: “Θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες””
  1. «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει τετελεσμένα, δεν υπάρχει ζήτημα να δεχθεί ένα τέτοιο πράγμα στη Συρία», δήλωσε ο Γκιουλ

    Την αντίθεσή της στην εγκαθίδρυση μιας αυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη βόρεια Συρία εξέφρασε την Παρασκευή η Τουρκία, με τον
    τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ να δηλώνει ότι η χώρα του «δεν
    μπορεί να επιτρέψει τετελεσμένα», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο
    «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει τετελεσμένα, δεν υπάρχει ζήτημα
    να δεχθεί ένα τέτοιο πράγμα στη Συρία», δήλωσε ο κ. Γκιούλ σε
    δηλώσεις του οι οποίες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ερζιντζάν, στην ανατολική Τουρκία, αναφορικά με
    την ανακοίνωση για τη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής διοίκησης στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα.

    Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις
    που ενώνουν τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, τους οποίους
    χωρίζουν εκτεταμένα σύνορα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του δεν
    ευνοεί καμιά άσκηση πίεσης κάποιας συριακής κοινότητας, αραβικής,
    κουρδικής ή τουρκμενικής, σε βάρος άλλης.
    Την Τρίτη, το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), η κύρια ένοπλη
    κουρδική οργάνωση στη Συρία, καθώς και άλλοι κουρδικοί σχηματισμοί
    υπέγραψαν δήλωση με την οποία ανακοινώνουν την εγκαθίδρυση «προσωρινής διοίκησης στις ζώνες του δυτικού Κουρδιστάν», όπως αποκαλούν την κουρδική περιοχή της Συρίας.

    Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα το PYD, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας αυτονόμησης, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μονιμοποιήσει τη διαίρεση της γειτονικής Συρίας, την οποία απορρίπτει.

    «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια διάσπαση της Συρίας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο χάος», πρόσθεσε ο κ. Γκιούλ.

    Οι κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας διοικούνται από κουρδικά τοπικά συμβούλια από τα μέσα του 2012, όταν και αποσύρθηκαν από εκεί οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

  2. λοιπον αν ηταν τοσο φιλανθρωποι οι μουσατοι φιλοιμας,με τα φραγκα που εχουν και βγαζουν θα,χτιζαν και θα συντηρουσαν ενα υπερσυνχρονο νοσοκομειο σε καθε νομο της χωρας,ωραια ιδεα θα ηταν τι λετε??????

  3. ΕΑΝ ………………………….ΤΙ ΣΧΑΔΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΗ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΙ— ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕ ΠΟΛΟΝΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ναι τοτε που τα μεγαλα καναλια χλευαζαν οτι ο χριστοδουλος ξοδευει 1000ευρο τη μερα και μετα απο τρις μερες οτι κατι εγινε θολο με τον πουτιν και οι ανθρωποι του βρεθηκαν στην αγγλια αιχμαλωτοι και πεθεναν απο καλπαζοντα καρκινο

  4. οταν ηταν μητροπολιτης δημητριαδος,πηγαν καποιοι γνωστοι,να ζητησουν απο την μητροπολη ,στον ιδιο το χριστοδουλο καποια παραχωρηση αγροτεμαχιων της εκκλησιας για καλλιεργειες,με συμβολαιο 10ετιας,το προγραμμα θα ηταν επιδοτουμενο.
    η πρωτη ερωτηση που εκανε ηταν,ποσα λεφτα θα ηταν η επιδοτηση,
    του ειπαν 20.000
    τους απαντησε,κατω απο 50.000 δεν ασχολουμε κ τους εδιωξε.

    βολιωτης

  5. φιλε Πηλιωριτη…
    η εκκλησια δουλευει με τους νομους και τους κανονες του μαρκετινγκ

    το μονο θαυμα ειναι οτι γεμισαν τα παγκαρια της συγκεκριμμενης εκκλησιας, γιατι ειχε πεσει λιγο εξω οικονομικα,το τελευταιο καιρο.

    απο θεμαμαρκετινγκ,το θαυμα ειναι μια καλη κινηση για αυξηση κερδους της επιχειρησης, γιατι επιχειρηση ειναι οι εκκλησιες, αλλιως θα μοιραζαν λεφτα κστεγη σε πολλους φτωχους γυρω μας.

    οι μητροπολιτες με μερσεντε,κοι πιστοι στους καδους να ψαχνονται. οχριστος ρε προβατα ειπε απο τους 2 χειτωνες να δινεις τον εναν. δεν ειπε τους 2 να τους κανεις 100.

    τα μισα ακινητα στη χωρα μας ανηκουν στην εκκλησια α.ε. τα μισα χωραφια επισης στην ιδια α.ε. ανηκουν. λιμνες που χαρακτηριστηκαν οικοπεδα,στο αγιο ορος,ετοιμα κ αυτα να τα παρουν στην κατοχη τους οι αγιοι μοναχοι! αυτα οι "καλοι χριστιανοι"δεν τα βλεπουν?

    μονο τις καραφεικ φωτο βλεπουν? ανοιξτε τα ματια σας κ ξεστραβωθειτε επιτελους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *