ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο λαός της Βουλγαρίας εξακολουθει να είναι στους δρόμους για να ρίξει τον εκεί Παπαδήμο.

· Κατοχικά Νέα

Συνεχίζονται για 43η μέρα οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι στο κέντρο της Σόφιας, έξω από το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής.

Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα έξω από την πρεσβεία των
ΗΠΑ, στη βουλγαρική πρωτεύουσα συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Χθες οι διαδηλωτές που μετέχουν στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και επιχείρησαν να περικυκλώσουν την πρώην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, που αποτελεί τώρα το κτίριο διοίκησης της Βουλγαρικής Βουλής.

Στα συγκεκριμένα γραφεία και όχι στο κτίριο της Βουλής συνεδρίασαν χθες οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, μετά τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης, όταν διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλή με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί ώρες εγκλωβισμένοι υπουργοί, βουλευτές και υπάλληλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Παραίτηση» στη βουλευτή του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάγια Μανόλοβα την ώρα που έφευγε από το κτίριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, Novinite.

Αργότερα οι διαδηλωτές έφθασαν στον συνηθισμένο τόπο διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Βουλής.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ξεκίνησαν με αφορμή το διορισμό του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι στην προεδρία της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Παρ” ότι ο διορισμός του ανακλήθηκε οι πολίτες συνέχισαν να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι την οποία κατηγορούν για σχέσεις με την ολιγαρχία.

Η ένταση κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη όταν οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλγαρικής Βουλής με αποτέλεσμα να παγιδευθούν στο κτίριο περίπου 100 πολιτικοί, δημοσιογράφοι και μέλη του προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Home

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1982

Ορεινή περιοχή στην Υεμένη - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι πιέζουν για στρατηγικά υψώματα – Αναφορά ότι ο Τραμπ ακύρωσε πλήγματα την τελευταία στιγμή

Αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χάος σε μεγάλα αεροδρόμια της Ανατολικής Ακτής – Πάνω από 1.000 πτήσεις επηρεάστηκαν

Μία απάντηση στο “Ο λαός της Βουλγαρίας εξακολουθει να είναι στους δρόμους για να ρίξει τον εκεί Παπαδήμο.”

  1. Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *