Διαφημίσεις
(Ο μισός άνθρωπος, μισός Βουλκάνιος
αξιωματικός του αστρόπλοιου
Εντερπράϊζ, Σποκ.)

Κατ’ αρχάς, όπως πρέπει να αναφέρω στον αναγνώστη του ιστολογίου μου, το συγκεκριμένο νέο, δεν είναι ακριβώς φρέσκο ή αποκλειστικό. Ενώ έψαχνα στο γκουγκλ για εικόνες, είδα πως υπήρχαν κι άλλοι που ήξεραν όχι μόνο την σημειολογία του συγκεκριμένου χαιρετισμού, αλλά και την καταγωγή του αντικειμένου του άρθρου μου.


Όπως ίσως φανταστήκατε από τον τίτλο του άρθρου, ο πρωταγωνιστής εδώ είναι ο κύριος Σποκ. Ο μισός άνθρωπος, μισός Βουλκάνιος αξιωματικός του αστρόπλοιου Εντερπράϊζ. Λέγεται πως ο δημιουργός του χαρακτήρα του ήθελε να ήταν 100% Βουλκάνιος, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με το μισό-μισό, αφού έπρεπε να ήταν συμπαθής στο κοινό. Φανταστείτε έναν χαρακτήρα που να μην έχει καθόλου ανθρώπινα χαρακτηριστικά και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν θα άρεσε σε κανέναν.
Ακόμα χειρότερα, κάποια στιγμή από βοηθός κυβερνήτη, έγινε κυβερνήτης και για κάποια φεγγάρια ακόμα και καπετάνιος του Εντερπράϊζ. Είναι σίγουρο πως οι σεναριογράφοι της σειράς δεν θα επέλεγαν την σταδιοδρομία του Σποκ να ήταν τόσο λαμπρή εάν δεν ήταν συμπαθής προς το κοινό. Ίσως να τον είχαν σε κάποιον δευτεροκλασσάτο ρόλο δίπλα στον μηχανικό του αστρόπλοιου, τον Σκότι, ή ακόμα και να τον σκότωναν μια και καλή (υποτίθεται είχε βρει τον θάνατό του σε κάποια ταινία, αλλά οι σεναριογράφοι βρήκαν τρόπο να τον αναστήσουν στην επόμενη). Με λίγα λόγια, η απόφαση του δημιουργού του χαρακτήρα του Σποκ να είναι μισός άνθρωπος και μισός Βουλκάνιος βγήκε σε καλό και σε αυτόν, αλλά και στην σειρά γενικότερα.
Τα χαρακτηριστικά του Σποκ τα οποία έμειναν στην μνήμη των οπαδών του Σταρ Τρεκ ήταν δύο.
Το πρώτο ήταν ότι μπορεί να είχε τα περισσότερα από τα εμφανισιακά στοιχεία του ανθρώπου, η λογική του όμως ήταν απόλυτα Βουλκάνια. Ψυχρή και υπολογιστική. Εκεί που ο κάπταιν Κιρκ έβαζε το συναίσθημα, την ευθύνη και την ανθρωπιά πάνω από όλα, ο Σποκ του έλεγε πως δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρεται έτσι, αφού οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Για να δώσω ένα απτό και απλό παράδειγμα στους αναγνώστες του ιστολογίου μου, φανταστείτε πως είναι πρωθυπουργός μίας χώρας, η οποία βρίσκεται σε οικονομικές δυσκολίες. Ε, αυτός θα πάρει το κομπιουτεράκι του, θα κάνει τους υπολογισμούς του, και με την Βουλκάνια λογική του θα επιλέξει τεχνοκρατικές και σκληρές μεθόδους για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, και ας σημαίνει αυτό πως πρέπει να πάρει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απάνθρωπα και εξαθλιωτικά από τους ανθρώπινους κατοίκους της. Αφού η Βουλκάνια λογική υποδεικνύει την τεχνοκρατική μέθοδο, τελεία και παύλα.
Ο μισός άνθρωπος, μισός Βουλκάνιος αξιωματικός του αστρόπλοιου Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του κυρίου Σποκ, ήταν ο χαιρετισμός του. Άνθρωπος δεν μπορεί να χαιρετίσει έτσι αυθόρμητα, αλλά πρέπει να προσπαθήσει και να το κάνει επίτηδες· θυμάμαι μάλιστα έναν συμφοιτητή μου στο μεταπτυχιακό, όσο και αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να κάνει τον συγκεκριμένο χαιρετισμό, και εμείς οι φανατικοί του Σταρ Τρεκ τον κοροϊδεύαμε.
Το οποίο και με φέρνει στο θέμα: Είναι προφανές πως έχουμε για πρωθυπουργό έναν μισό άνθρωπο, μισό Βουλκάνιο. Όχι μόνο είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά νομίζω το μοναδικό στα χρονικά της ιστορίας του πλανήτη. Μπορεί να μην είναι ο κύριος Σποκ αυτοπροσώπως, αλλά σίγουρα έχει μέσα του αυτήν την ψυχρή Βουλκάνια λογική που έκανε τον κύριο Σποκ τόσο ξεχωριστό. Αυτήν και τον χαιρετισμό, μην ξεχνάμε. Η αυτό, ή οι επικοινωνιολόγοι του είπαν πως το Σταρ Τρεκ έχει τόσους φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα, ώστε αν χαιρετά έτσι, θα έχει μία σίγουρη δεξαμενή ψήφων. Ναι, είμαι σίγουρος. Δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση.


Εδώ το χέρι δημιουργεί το Εβραϊκό γράμμα Σιν, το οποίο συμβολίζει το όνομα του Θεού που Τον αναφέρει εκτός άλλων, ως τον προστάτη των πυλών του Ισραήλ (είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Σαδδάϊ).


Άλλωστε, κατάγεται από γνωστή και μεγάλη πατριωτική οικογένεια, την οικογένεια Μπενάκη. Το ότι λέγεται πως η οικογένεια Μπενάκη έχει Εβραϊκή καταγωγή δεν είναι τίποτε άλλο από αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας· η γιαγιά του μάλιστα παντρεύτηκε τον Στέφανο Δέλτα, ιδρυτή του θεσμοφύλακα των ελληνικών συμφερόντων ΕλληνοΑμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και ο χορηγός της, ο Εμμανουήλ Μπενάκης, ήταν ο ίδιος που χρηματοδοτούσε τον εθνάρχη μας, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ήταν μάλιστα τόσο Ελληνίδα πατριώτισσα, ώστε ζήτησε «..ούτε παπά, ούτε κηδεία» στο γράμμα της πριν την αυτοκτονία της. Α ρε κάτι Έλληνες πατριώτες! Έτσι δεν είναι;

Γι’ αυτό άλλη μια φορά μπράβο στον πρώτο Βουλκάνιο (έστω και κατά το ήμισυ) πρωθυπουργό του πλανήτη!

https://colaphus.wordpress.com/

aorata-gegonota

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *