Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολλοί πού πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι πρόβατα. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι λύκοι. Και οι δυο πλευρές μπορούν να προβάλουν γερά επιχειρήματα για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Oι άνθρωποι είναι «πρόβατα»;

Εκείνοι πού προτείνουν ότι οι άνθρωποι είναι πρόβατα, δεν έχουν παρά νατονίσουν το ότι οι άνθρωποι εύκολα επηρεάζονται για να κάνουν αυτό πού τούς λένε, έστω και αν αυτό είναι κακό για τούς ίδιους τούς εαυτούς τους.

‘Ότι ακολουθούν τούς ηγέτες τους σε πολέμους πού δεν τούς προσφέρουν τίποτε άλλο από καταστροφή. Ότι πιστεύουν σε κάθε είδους ανοησία αν τούς την παρουσιάσουν αρκετά έντονα και αν υποστηρίζεται από δύναμη – από τις γεμάτες τραχύτητα απειλές των παπάδων και των βασιλιάδων μέχρι τις ήπιες φωνές κρυφών και φανερών υποκινητών.
Φαίνεται ότι στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι είναι μισοξύπνια παιδιά πού δέχονται εύκολα επιδράσεις, όντας πρόθυμα να παραδώσουν τη βούληση τους σ’ οποιοδήποτε τούς μιλήσει με φωνή αρκετά απειλητική η αρκετά γλυκιά για να τούς επιβληθεί. Πραγματικά, εκείνος πού έχει μια πεποίθηση τόσο στερεή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίθεση τού πλήθους, αποτελεί περισσότερο την εξαίρεση παρά τον κανόνα, μια εξαίρεση πού συνήθως την εμπαίζουν ο ί σύγχρονοί του και τη θαυμάζουμε αιώνες αργότερα.

Σ’ αυτήν ακριβώς την υπόθεση – ότι δηλαδή οι άνθρωποι είναι πρόβατα – εδραίωσαν τα συστήματά τους οι ιεροεξεταστές και οι δικτάτορες. Και ακόμη , αυτή ακριβώς η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι είναι πρόβατα και γι αυτό χρειάζονται ηγέτες να παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτούς, έκανε τους ηγέτες να πιστεύουν ειλικρινά ότι εκπληρώνουν ένα ηθικό καθήκον – ακόμα και τραγικό – όταν δίνουν στον άνθρωπο αυτό πού χρειάζεται: αν γίνονται δηλαδή αυτοί ηγέτες και τον απαλλάσσουν από το φορτίο της ευθύνης και της ελευθερίας.

Oι άνθρωποι είναι «λύκοι»;
Αν όμως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόβατα, τότε γιατί ή ζωή τού ανθρώπου είναι τόσο διαφορετική από τη ζωή τού προβάτου; Ή ιστορία του είναι γραμμένη με αίμα. Είναι μια ιστορία αδιάκοπης βίας, στην οποία πάντα σχεδόν χρησιμοποιείται ή δύναμη για να καμφθεί ή θέλησή του. Ο Ταλαάτ πασάς μόνος του εξόντωσε εκατομμύρια Αρμένιους; Μόνος του ο Χίτλερ εξόντωσε εκατομμύρια Εβραίους; Μόνος του ό Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια πολιτικών αντιπάλων του; Οι άντρες αυτοί δεν ήταν μόνοι. Είχαν χιλιάδες ανθρώπους πού σκότωναν για λογαριασμό τους, βασάνιζαν για λογαριασμό τους και το έκαναν αυτό όχι μόνο με τη θέλησή τους αλλά και με ευχαρίστηση.

Μήπως δε διαπιστώνουμε την απανθρωπιά τού ανθρώπου προς τον άνθρωπο παντού – στοές ανελέητους πολέμους, στο φόνο και το βιασμό, στη δίχως έλεος εκμετάλλευση του ασθενέστερου από τον Ισχυρότερο, καθώς και στο γεγονός ότι οι στεναγμοί τού βασανιζόμενου, τού πλάσματος πού υποφέρει, πολύ συχνά φτάνουν σε κουφά αφτιά και σκληρές καρδιές;

‘Όλα αυτά τα γεγονότα οδήγησαν στοχαστές όπως ο Χομπς στο συμπέρασμα ότι: homo homini lupus ( ο άνθρωπος είναι λύκος για τούς συνανθρώπους του).

Οδήγησαν πολλούς από μάς σήμερα στην υπόθεση ότι ό άνθρωπος είναι κακοήθης και καταστροφικός από τη φύση του, ότι είναι φονιάς πού αν δεν καταπιάνεται με την αγαπημένη του ενασχόληση, το κάνει μόνο από φόβο μπροστά σε πιο δυναμικούς φονιάδες.

Αλλά τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών μάς φέρνουν σε αμηχανία.

Για την πλάνη των «ρεαλιστών»

Ή απάντηση στα ερωτήματα αυτά έχει ουσιαστική σημασία σήμερα, πού τα έθνη προσβλέπουν στη χρήση των πιο καταστροφικών δυνάμεων για να εξαφανίσουν τους «εχθρούς» τους, και δε δείχνουν να λογικεύονται ακόμη και μπροστά στην πιθανότητα να εξαφανιστούν κι αυτά τα ίδια μέσα στο ολοκαύτωμα. Αν εδραιωθεί μέσα μας ή πεποίθηση πώς το ανθρώπινο γένος κλίνει από φυσικού του στην καταστροφή , ότι είναι ριζωμένη βαθιά μέσα του ή ανάγκη να χρησιμοποιεί βία, τότε η αντίστασή μας στην ολοένα αυξανόμενη αποκτήνωση θα αποδυναμώνει όλο και περισσότερο . Γιατί να αντισταθούμε στους λύκους αφού όλοι είμαστε λύκοι;

Όντας ένας από εκείνους πού παρερμηνεύτηκαν πολλές φορές οι απόψεις τους πώς υποτιμούν το δυναμικό του κακού πού υπάρχει στον άνθρωπο, επιθυμώ να τονίσω ότι μια τέτοια συναισθηματική αισιοδοξία δεν διακρίνει καθόλου τη σκέψη μου . Και θα ήταν μάλιστα πολύ δύσκολο για όποιον έχει μια τόσο μεγάλη κλινική εμπειρία σαν ψυχαναλυτής να υποτιμήσει τις καταστροφικές δυνάμεις πούυπάρχουν μέσα στον άνθρωπο.

Υπάρχει ωστόσο ό κίνδυνος, η αίσθηση αυτή αδυναμίας πού νιώθουν ολοένα και πιο έντονα σήμερα οι άνθρωποι – τόσο οι διανοούμενοι όσο και ό μέσος άνθρωπος – να τούς οδηγήσει στο να αποδεχτούν μια νέα εκδοχή της διαφθοράς και τού προπατορικού αμαρτήματος πού χρησιμεύει σαν αιτιολόγηση στην ηττοπαθή άποψη πώς ό πόλεμος δεν είναι δυνατό να αποφευχθεί, επειδή είναι αποτέλεσμα της καταστροφικότητας της ανθρώπινης φύσης.

Μια τέτοια άποψη, πού πολλές φορές ισχυρίζεται ότι βασίζεται στον υπέρτατο ρεαλισμό, δεν είναι ρεαλιστική για δύο λόγους.

Πρώτον, η ένταση των καταστροφικών παρορμήσεων δε σημαίνει καθόλου ότι είναι ακαταμάχητες η κυριαρχικές.

Το δεύτερο σφάλμα της άποψης αυτής βρίσκεται στην προ υπόθεση ότι οι πόλεμοι είναι κατά κύριο λόγο το αποτέλεσμα ψυχολογικών δυνάμεων.

Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε πολύ σχετικά με το σφάλμα αυτού τού «ψυχολογισμού » για την κατανόηση των κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων.

Οι πόλεμοι είναι αποτέλεσμα της απόφασης των πολιτικών, στρατιωτικών και επιχειρηματιών ηγετών να κηρύξουν πόλεμο για να κατακτήσουν εδάφη, πλουτοπαραγωγικές πηγές, εμπορικά πλεονεκτήματα.

Επίλογος
–Ό άνθρωπος δεν παύει να είναι ανθρώπινος ακόμη κι αν οπισθοδρομήσει στις πιο αρχαϊκές μορφές εμπειρίας. ‘Έτσι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με το κακό σαν λύση.

–Κακό είναι ή απώλεια από τον άνθρωπο τού εαυτού του στην τραγική προσπάθεια ν’ απαλλαχτεί από το βάρος της ανθρωπιάς του . Και ή δυνατότητα του κακού γίνεται πολύ μεγαλύτερη , γιατί ό άνθρωπος είναι προικισμένος με φαντασία πού τον κάνει ικανό να φαντάζεται όλες τις δυνατότητες για το κακό κι έτσι να επιθυμεί αυτές τις δυνατότητες και να ενεργεί πάνω σ’ αυτές, να τρέφει την κακή φαντασία του.

–Ό άνθρωπος είναι υπεύθυνος ως το σημείο πού είναι ελεύθερος να διαλέξει τις πράξεις του.

–Ή καρδιά τού ανθρώπου μπορεί να σκληρύνει. Μπορεί να γίνει απάνθρωπη αλλά ποτέ μη ανθρώπινη. Παραμένει πάντοτε καρδιά τού ανθρώπου .

‘Όλοι μας οριζόμαστε από το γεγονός ότι γεννηθήκαμε άνθρωποι, και κατά συνέπεια από το χωρίς τελειωμό καθήκον να παίρνουμε αποφάσεις. Πρέπει να διαλέγουμε τα μέσα μαζί με τους σκοπούς. Δεν πρέπει να βασιζόμαστε πώς κάποιος θα μας σώσει, αλλά να έχουμε επίγνωση τού γεγονότος ότι οι λαθεμένες επιλογές μάς κάνουν ανίκανους να σώσουμε τούς εαυτούς μας.

Πρέπει πραγματικά να αποκτήσουμε γνώση για να μπορέσουμε να διαλέξουμε το καλό – αλλά καμιά γνώση δε θα μάς οδηγήσει αν έχουμε χάσει την ικανότητα να μάς συγκινεί ή δυστυχία ενός άλλου ανθρώπινου όντος, ή φιλική ματιά ενός άλλου προσώπου, το κελάηδημα ενός πουλιού, το πράσινο χρώμα της χλόης.

Αν o άνθρωπος γίνει αδιάφορος στη ζωή, δεν υπάρχει πια ελπίδα πως μπορεί να διαλέξει το καλό.Και τότε, ή καρδιά του θα έχει πραγματικά σκληρύνει τόσο, πού ή « ζωή» του θα έχει τελειώσει. Αν αυτό συμβεί σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα ή στα πιο δυναμικά μέλη της, τότε η ζωή της ανθρωπότητας θα σβήσει ακριβώς τη στιγμή πού παρουσιάζει τις πιο μεγάλες υποσχέσεις.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Ο Άνθρωπος: λύκος ή πρόβατο;”
  1. ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΜΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΡΔΙΕΣ…jiannhs kozani

  2. Αλλη μια Παρασκευη,ο Περηφανος αετος και ο Πιστος λυκος πολυτιμοι συμπολεμιστες αλλά ταυτοχρονα και οι υποστασεις της δυναμης 5 παιρνουν θεση για την ευχαριστη ως προς την εκβαση της ανηλεή μαχη μες τις σκιές του σκοτους,σε αποσταση παντα απ'το Φεγγαροφως.Ο πολεμος με τις δυναμεις της Ανομιας οπως τοτε στο μεγαλο θριαμβο τον Απριλιο του 2009,
    θριαμβος ομως με Ανυπολογιστο κοστος,αξιζε τον κοπο.Απο τοτε οι δυναμεις ελεγχονται απ'τη δυναμη 5 παντα κατω απ'την ευλογια του Θεου,του Χριστου και του Αγιου Πνευματος.Οι δυναμεις αυτες εχουν αφεθει εσκεμμενα σε μια ανούσια δραση που οδηγει ουσιαστικα σε αδρανεια Ολα τα γεγονοτα διαφορετικων τομεων,ενα βουρκο.Αυτο γινεται ως Νεμεση σε μερος του Κληρου,ερευνητων και Εγρηγορων που κριθηκαν αναξιοι,αυταρεσκοι και αμετανοητοι υβριστες.Ολοι οι παραπανω(ζωντες και μη)εν αγνοια τους περασαν τα τελευταια χρονια απο δοκιμασιες.Οι περισσοτεροι αντεδρασαν με κατωτερα,ζωοδη,παρορμητικα και ανοητα ενστικτα αποδεικνυοντας ποσο απεχουν απ'το να'ναι Εκλεκτοι.Στις φωτεινες εξαιρεσεις ανηκει ο αειμνηστος Ιωαννης Φουρακης στον οποιο παρουσιαστηκαν με αποδειξεις τα κατα περιοδους ατοπηματα του,ο ιδιος αποδεχτηκε τις λανθασμενες εκτιμησεις του σε πολλα θεματα που τον εξεθεσαν,ζητησε συγνωμη και πριν την αναχωρηση του παραδεχτηκε οτι αδικησε τους Εβραιους αλλά και την Ορθοδοξια απ'την οποια εμαθε αρκετα και προειπε μελλοντικα γεγονοτα.Σε αντιθεση οι υπολοιποι ερευνητες,ιερεις κτλ συνεχιζουν την αλαζονεια και την υβρη,ετσι θα συνεχισει απλα και η δυναμη 5 τη συγχυση,την αβεβαιοτητα και τα κωμικοτραγικα αδιεξοδα παγκοσμια μεχρι να εξανθρωπιστουν,να ζητησουν συγνωμη και να συμπορευτουν.Μεχρι τοτε θα αφηνει τις δυναμεις του σκοτους να αγκομαχουν παιζοντας ποδοσφαιρο μες το βουρκο.Ετσι ειναι λογικο πχ να νικαει η Μερκελ αλλά να σχηματιζεται κυβερνηση με το ζορι,να συλλαμβανονται καποιοι αλλά οι μισοι να ειναι εξω,να σημειωνεται ισχυρος σεισμος ομως τοσος ωστε να προκαλεσει πανικο αλλά κανενα θυμα,να επικρατει χαος και ανατροπη στην Αιγυπτο,να αρχιζει πολεμος που στη συνεχεια βαλτωνει στη Συρια(και δεν το'κανε καμια ομαδα),

  3. να φτανουν στο χειλος της χρεωκοπιας οι Ηπα και να αποφευγεται την τελευταια μερα,να δινεται ελπιδα οικονομικης ανακαμψης στην Ελλαδα αλλά ξαφνικα να…προκυπτει το τελμα των νεων μετρων,να καλειται παλι μετα απο καιρο ο Εφραιμ να δωσει εξηγησεις κτλ κτλ κτλ…,υπ'οψη οτι σε αντιθεση με γνωστο ερευνητη που εκτεθηκε λεγοντας οτι στις 30 Ιουνιου υπηρχε συμπνοια και ενοτητα στις σατανικες δυναμεις αυτο δεν υπηρξε Ποτε ουτε θα υπαρξει μεχρι να εξοντωθουν και για τελευταια φορά αναφερεται οτι οι επιθεσεις τους εγιναν απελπισμενες και φανερες μετα τη νυχτα Κυριακης 3 Φεβρουαριου και οχι 8 Φεβρουαριου.Ο κοσμος ενδιαφερεται τελευταια για μεγαλους σεισμους και χρεοκωπιες,αυτα τα 2 ειναι ενα μικρο και ασημαντο μερος απ'τα πολυ πιο ενδιαφεροντα που συμβαινουν καθε δευτερολεπτο γυρω μας,ας ξεκολλησουν μ'αυτα.Σχετικα με σεισμους ας εχουν στην ακρη του μυαλου τους πρωτα την Θεσσ/κη και μετα την Κωνστ/λη.Ηταν αστειο οταν τον Μαιο εκτεθηκε χοντρος ερευνητης λεγοντας οτι η Αθηνά ειχε κεφια και οτι ο ιδιος δεν προβλεπει σεισμους στην Ελλαδα το επομενο διαστημα(υπαρχει αρχειο),την επομενη μερα ξεκινησε το 5-ζαλι στην Κρητη και συνεχιζεται απο τοτε αμειωτο σε καθημερινη σχεδον βαση.Οι σεισμοι,οι χρεοκωπιες,οι πολεμοι κτλ κτλ ειναι δυνατο να μην ελεγχθουν απ'τη στιγμη που ελεγχονται(με τη βοηθεια του Χριστου) απ'τη δυναμη 5 οι ανοητες δυναμεις της Ανομιας;Ο χοντρος αυτος ερευνητης δεν επαψε
    Ποτε να'ναι φιλος και να συνεργαζεται με αλλον εκ…Θεσσ/κης οσο και αν θολωνε τα νερα με απαξιωτικες εκφρασεις προς το δευτερο,εξαλλου θα ηταν προθυμος οπως ειχε πει να φαει και τυροπιτα απ'τα….χερακια του καρντασιού.

  4. Παντως τελευταια εδειξε σοβαρο,ταπεινο και Ελληνικο προσωπο,ιδωμεν…Αλλοι παλι συνεχιζουν με Μυστρα,Ηγετη-ιδα(μονο η Παναγια θα μπορουσε να'ναι)με τον τελειωμενο Πουτιν και άλλα φαιδρα κατακρινοντας την κακη Δυση(γενικευση),ας ενημερωθουν οτι η Δυση που δυει πριν τελειωσει θα νικησει στο derby με 3-2 τους παντα ηττημενους Ρωσους,η Συρια και το Ιραν λογω Νεμεσης θα δωθουν σε Ηπα και Ισραηλ χωρις να ανοιξει μυτη.Ας ξερουν οτι τα παντα ρει,οτι τιποτα δεν ειναι δεδομενο,ουτε οι προφητειες,θα γινει το θελημα του Θεου.Καποιοι αλλοι παλι ριχνουν παρανομες ματιες και μιλουν για τριτη δυναμη,σκεπτομορφες και πεδια(ασχημα ολα αυτα..).Θα'ταν καλο για τους εαυτους τους και μονο να μην πολεμουν τα σατανικα ταγματα με τα εργαλεια τους,οι σκεπτομορφες ειναι μπουμεραγκ και χαρακιρι,ας τις ξεχασουν,σχετικα με την τριτη δυναμη δεν υπαρχει,αυτη που δρα ειναι η 5'η δυναμη της ΕλληνΟρθοδοξιας η δυναμη του μετρου και η μονη που διαπερνα κοσμους και ταυτοχρονα βρισκεται παντου.Ενα μικρο δειγμα για τη σημασια της 5'ης δυναμης,την ταυτιση της με τον Χριστο και οτι αποτελει την Υπερτατη Αξια και το Οπλο του Ελληνισμου μπορει κανεις να δει σε βιντεο του Τουλατου με τιτλο Νεμεσις 3-5-12 Συμβολο )+( & 40ημερο.Τα γεγονοτα θα ακολουθουν το δρομο που θελει η δυναμη 5 παντα με την εγκριση του Θεου.Ειναι ενδιαφερον το
    οτι καποιοι που ξεκινησαν ως αναζητητες του μεταφυσικου και κατεληξαν σε υλιστικα…δεσμα
    παρακολουθουν και αντιγραφουν με δηλωσεις,γραπτα και συμπερηφορες τη δυναμη 5.Καλη φωτιση λοιπον στον Νικο(πολιτικος σεισμος,δυσλεξια απο πανικο,αναφορες σε Σαμουραι και Πλατωνα,χειρονομιες με δεικτη)στον Ηλια(αναρτηση ημερομηνιας εντος παρενθεσης,τσίχλα)και στους υπολοιπους πλανεμενους.Τελος γενικο μηνυμα προς τους αυταρεσκους ερευνητες,οσο χτυπιουνται με επιβεβαιωσεις και υποτιθεμενες σωστες προβλεψεις τους(εχει πλακα η ζωη λεμε..)με ανυπαρκτους Ηγετες-τιδες και Πουτιν,με την Αθηνά που'χει κεφια(αλλά ο Ιλιρ Κουπα πινει καφε στα Τιρανα),με στοχαστες που…αυτοστοχευονται με σκεπτομορφες,με σωτηρες των 600 δις που σωζουν καθε χρονο την Ελλαδα,ΤΟΣΟ θα πεφτουν τα δεινα στην ΕλληνΟρθοδοξια και δε θα εκπληρωνεται Καμια προφητεια.Ας διαλεξουν ή τη συνεχιση της αλαζονειας και Υβρις τους που θα επιφερει Νεμεση χωρις οικτο ή την ταπεινοτητα,την πραγματικη θεληση για ενοτητα,το ηθος και τη συμπορευση στα γνωστα επομενα επεισοδια της αυλής των ανθρωπων και οχι μονο.Vukovi umiru sami.

    δυναμη 5

  5. ΠΡΟΣ 4.51 ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η 3η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΜΕΣΟΝ: ΠΥΛΗ 5 ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΦΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ… ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ -ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ – ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ…. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ………… ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΑΞΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!! ΟΠΩΣ Π.Χ Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΠΥΛΗ 5

  6. Ο Ιεσιούα λέει: Όταν φέρετε εμπρός εκείνο το οποίο είναι μέσα στους εαυτούς σας, αυτό που έχετε να σας σώσει. Εάν δεν το έχετε εκείνο μέσα στους εαυτούς σας, αυτό που δεν έχετε μέσα σας θα σας σκοτώσει…
    τώρα οποίος φωνάζει πως ξέρει κάτι, ζει μέσα σε απόλυτη άγνοια. πικρή παρηγοριά για όποιον δεν δει τον εαυτό του μέσα. μιλάνε για δυνάμεις και δεν ξέρουν ακόμα που ανήκουν. πάλεψε πρώτα να μπεις ο ίδιος στην δυναμη που πιστεύεις ότι υπάρχει, να βεβαίωσης πρώτος και μοναδικός πως υπάρχει(ς) και κάνε τα πάντα για να σε προσκαλέσουν, επειδή η στιγμή που θα δεις αν είσαι μέλος της δυναμης αυτής θα είναι η μέρα της κρίσεως. μην ουρλιάζεις από' κει η από' δω για πράγματα που άλλοι είπαν και υποστηρίζουν πως υπάρχουν. Στο τέλος όλοι θα κριθούν σαν μια μονάδα που είχε όλα τα δώρα (όπλα) μέσα του και απ'έξω του επιτέθηκαν με ωραίο η μη ωραίο τρόπο να του τα πάρουν. άμα τα χάνει κανείς τελιωσε, ας με ευ-λόγηση η Αγία Δυναμη η Τριαδική να φυλάξω τα δώρα που μου χάρισαν αιώνιος…….Ο ΓΝΩΣΤΙΚΌΣ

  7. Απαντησεις σε κακοβουλα σχολια(δε θα υπαρξει αλλη αναρτηση): 1.Δεν υπαρχει η τριτη δυναμη,μονο μια απ'τις δυνατοτητες της δυναμης 5 ειναι το να διαπερνα κοσμους και Πυλες,δεν ειναι ο αυτοσκοπος 2.Λειτουργουν-ησαν στο ονομα των Ελληνικων ιδεωδων ποικιλλες ομαδες παγκοσμια,
    αλλες με αγνες αφετηριες και αλλες που υπηρξαν κατασκευασματα υπηρεσιων,οι πρωτες αποδειχτηκαν ανεπαρκεις και καποια στελεχη τους ματαιοδοξα και προσηλωμενα μονο σε γηινες εφευρεσεις,άλλα στελεχη διεφθαρμενα και ευκολα κατευθυνομενα,γενικα ομαδες Ελλαδιτων και ομογενων που καταντουσαν στο σημειο επι δεκαετιες να προσφερουν υπηρεσιες και εφευρεσεις στο κρατος και να εισπραττουν μονιμα αρνηση,μια σοβαρη ομαδα δεν περιμενει τις ορεξεις της εκαστοτε εξουσιας,επισης οι αυτονομες-οποιες-δρασεις και προβλεψεις τους αλλά πιο πολυ η αποτελεσματικοτητα τους(?) μπορει να κριθει ευκολα απ'τους νοημονες Ελληνες 3.Με τον ορο αυλή των ανθρωπων δεν υποτιμαται κανεις,απλα γινεται αναφορα στο υλικο χωριο που δινουν καθημερινα τις εξετασεις τους(υπαρχουν πολλα χωρια) 4.Οι φωνες και τα ουρλιαχτα που αναφερει αλλος σχολιαστης χαρακτηριζουν αυτους που δεν εχουν ουσια και επιχειρηματα,θα μπορουσαν να γραφτουν κατεβατα απο γεγονοτα που προβλεφτηκαν,προκληθηκαν και δικαιωσαν τη δυναμη 5(τα ξερουν καλα καποιοι ερευνητες),δε γινεται για λογους ταπεινοτητας,κρατηστε ομως μονο οτι γραφτηκε προσφατα για την αποχωρηση του ΔΝΤ απ'την Ευρωπη,τη διαλυση του και τη φυλακιση της τωρινης διευθυντριας του 5.Υπαρχει η επιγνωση(και οχι η αγνοια οπως γραφτηκε) για το τι σημαινει η δυναμη 5,αυτη της ΕλληνΟρθοδοξιας.Ειναι σωστο οτι ο καθενας μονος ερχεται,αποχωρει και κρινεται ως μοναδα για τις πραξεις του στο υλικο χωριο,μια καλυτερη παρατηρηση στο vukovi umiru sami θα επειθε το σχολαστη για την ταυτιση αποψεων.

    Τελειωνοντας θα αναφερθει οτι αποτελει ματαιοπονια η προσδοκια αυθεντικης,ικανης Ελληνικης ομαδας και θα προκαλουν απογοητευση(απ'την πορεια των γεγονοτων)οι εμφανισεις σωτηρων και ομαδαρχων.Η εξοντωση των δυναμεων της Ανομιας,ο εξανθρωπισμος της Ελλαδας και του πλανητη θα γινουν τελικα απο ….καποιο ειδος που θα θυμιζει ομαδα,ενα συνολο που δε θα'ναι αγέλη ή ταγμα,αλλά μοναδικες προσωπικοτητες η καθεμια,Εκλεκτες,που θα'χουν ειδοποιηθει,θα'χουν την Επιγνωση το που ανηκουν(ΕλληνΟρθοδοξια)και της αποστολης τους που αναφερθηκε παραπανω.Αυτα.

    δυναμη 5

  8. Τα ονόματα τα οποία δίνονται από τα εγκόσμια—σε σχέση με αυτό υπάρχει μεγάλη πλάνη°. Γιατί οι καρδιές τους στρέφονται μακριά από το πραγματικό στο μη πραγματικό. Και αυτός που ακούει τη (λέξη) ‘Θεός’ δεν σκέφτεται για το πραγματικό, αλλά μάλλον φτιάχνεται να σκέφτεται για το μη πραγματικό. Έτσι επίσης με (τις λέξεις) ‘ο Πατέρας’ και ‘ο Υιός’ και ‘η Ιερή Πνεύμη’ και ‘η Ζωή’ και ‘το Φως’ και ‘η Ανάσταση’ και ‘η Εκκλησία°’ [και] όλες οι άλλες (λέξεις)—δεν σκέφτονται για το πραγματικό, αλλά μάλλον φτιάχνονται να σκέφτονται, για το [μη] πραγματικό. Επιπλέον αυτοί έμαθαν την [παν-ανθρώπινη] πραγματικότητα του θανάτου. Αυτοί είναι στο σύστημα, [αυτοί φτιάχνονται να σκέφτονται, για το μη πραγματικό]. Εάν ήταν στην αιωνιότητα, δεν θα είχαν ονομάσει τίποτα σαν εγκόσμια κακό, ούτε θα είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κοσμικά γεγονότα. Υπάρχει ένα πεπρωμένο για αυτούς στην αιωνιότητα.(Ευαγγέλιο Απόστολου Φιλίππου§ 11) ‘Δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε για το Θεό σύμφωνα με τη γνώμη του πλήθους Κλήμη Αλεξανδρείας, Στρωματείς,———Ο ΓΝΩΣΤΙΚΌΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek