Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:38 - 26/08/2011

Ορίστε τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε ”default”!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Andrew Lilico μας εξηγεί τι θα συμβεί αν η Ελλάδα πάει σε default. Διαβάστε τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης και ύστερα αναρωτηθείτε αν είναι πιθανόν να μας αφήσουν να το πράξουμε. Στην φωτό εικονίζεται ένα ντόμινο με τις σημαίες των κρατών. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της. Απεικονίζει ακριβώς αυτό που θα συμβεί. Ένα ντόμινο καταστροφικών εξελίξεων και για μας αλλά και για τους ξένους.


Ας δούμε όμως τι γράφει ο Andrew Lilico.

Το πότε (θα πάει η Ελλάδα σε default) δεν είναι γνωστό. Οι οικονομικές αγορές απλά δεν είναι σίγουρες αν θα είναι αύριο, μετά από ένα μήνα, ένα ή δύο χρόνια (όχι περισσότερο από τόσο πάντως). Καθώς η ΕΚΤ έπαιξε το “τελευταίο χαρτί” της, εξαναγκάζοντας το bailout της Ιρλανδίας – με την απειλή της χρεοκοπίας του τραπεζικού της συστήματος – υποθέτουμε ότι τώρα θα δούμε τις επόμενες μέρες ένα ακόμα ελληνικό bailout ή ένα ελληνικό default.

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα πάει σε default; Ορίστε μερικά πραγματάκια:

Οι ελληνικές τράπεζες θα θεωρηθούν άμεσα αφερέγγυες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα εθνικοποιήσει όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες.

Προκειμένου να αποτρέψει τους Έλληνες καταθέτες από το να εξεγερθούν στους δρόμους, όπως έγινε στην Αργεντινή το 2002 (όταν ο Αργεντινός πρόεδρος αναγκάστηκε να διαφύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου για να αποφύγει ένα πλήθος τέτοιων καταθετών) η ελληνική κυβέρνηση θα επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, και ίσως στρατιωτικό νόμο.

Η Ελλάδα θα μετατρέψει όλα τα χρέη της σε “νέες δραχμές” ή όπως αλλιώς θα ονομάσει το νέο νόμισμά της (αυτό είναι ένα κλασσικό τέχνασμα των χωρών που πάνε σε default)

Οι Ιρλανδοί, μέσα σε λίγες μέρες, θα αποποιηθούν τα χρέη του τραπεζικού συστήματος.

Η πορτογαλική κυβέρνηση θα περιμένει να δει εάν υπάρξει χάος στην Ελλάδα πριν να αποφασίσει αν θα πάει και αυτή σε default.

Ένας αριθμός γαλλικών και γερμανικών τραπεζών θα υποστούν ζημιές σε τέτοιο εύρος που δεν θα έχουν πλέον τα σύμφωνα με τον κανονισμό κεφάλαια.

Η ΕΚΤ θα καταστεί αφερέγγυα, δεδομένης της μεγάλης έκθεσής της στο χρέος του ελληνικού κράτους, και σε αυτό του ελληνικού και ιρλανδικού τραπεζικού τομέα.

Γαλλία και Γερμανία θα συναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν (α) να επανακαιφαλαιοποιήσουν την ΕΚΤ, ή (β) να επιτρέψουν στην ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα για να ανακτήσει την φερεγγυότητά της. (Καθώς η ΕΚΤ έχει σχετικά μικρή έκθεση σε ξένο νόμισμα, μπορεί βασικά να εκτυπώσει την διαφυγή της, αλλά αυτό απαγορεύεται από τον ιδρυτικό της κανονισμό. Από την άλλη, η συνθήκη της ΕΕ απαγορεύει εκπεφρασμένα την φόρμα bailout που χρησιμοποιήθηκε για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και επομένως το ότι είναι παράνομο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί).

Θα κεφαλαιοποιήσουν και θα επανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες τους, αλλά θα κηρύξουν τέλος στα bailouts.

Θα υπάρξει σφαγή στις αγορές για ομόλογα του ισπανικού τραπεζικού τομέα καθώς οι ομολογιούχοι θα προσβλέπουν στην επιβολή swaps εξισορρόπησης χρέους.

Αυτή η υπόθεση θα αποδειχθεί δικαιολογημένη, καθώς οι Ισπανοί θα επιλέξουν να ξεφορτωθούν την δομή των τρέχων συμβολαίων ομολόγων στον ισπανικό τραπεζικό τομέα επανακεφαλαιοποιώντας ένας μέρος των τραπεζών μέσω swaps εξισορρόπησης χρέους.

Οι ομολογιούχοι θα σύρουν τον ισπανικό τραπεζικό τομέα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (και πιθανόν και σε άλλα δικαστήρια) ισχυριζόμενοι παραβίαση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Αυτές οι υποθέσεις δεν θα ακουστούν για χρόνια και όταν τελικά θα μαθευτούν κανείς δεν θα νοιάζεται πλέον.

Η προσοχή θα στραφεί στις βρετανικές τράπεζες. Εκεί θα δούμε…

http://katohika.gr/2011/08/26/defau/

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*