Διαφημίσεις

H αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ηλιου, μία διαδικασία η οποία συμβαίνει κάθε 11 χρόνια

Ο Ήλιος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «αναποδογύρισμα» του μαγνητικού πεδίου του, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια περίπου και οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές έως τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.

Ήδη η πολικότητα του βορείου ημισφαιρίου του άστρου μας έχει αναστραφεί και πολύ σύντομα θα γίνει το ίδιο με την πολικότητα και του νοτίου ημισφαιρίου, με αποτέλεσμα ο μαγνητικός βορράς να έχει πλέον γίνει νότος και, αντίστροφα, ο νότος θα γίνει βορράς.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Ηλιακό Παρατηρητήριο Γουίλκοξ του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, το οποίο παρακολουθεί το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, σε καθημερινή βάση από το 1975. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου ηλιακός φυσικός Τοντ Χέκσεμα, η αναστροφή διαρκεί μερικούς μήνες εωσότου ολοκληρωθεί, καθώς τα δύο ημισφαίρια αλλάζουν πολικότητα με διαφορετικό ρυθμό.

Η αναστροφή των μαγνητικών πόλων γίνεται σταδιακά και δεν είναι πλήρως κατανοητή, ακόμα από τους επιστήμονες. Αρχικά, μια μεγάλη ηλιακή κηλίδα εξαπλώνεται, αναγκάζοντας το μαγνητικό πεδίο του άστρου να «μεταναστεύσει» από τον ισημερινό του προς ένα από από τους δύο πόλους του. Καθώς αυτή η μετακίνηση λαμβάνει χώρα, η ισχύς του ηλιακού μαγνητικού πεδίου μηδενίζεται και μετά επανέρχεται, αλλά με την αντίστροφη πολικότητα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, αυτή η μαγνητική αναστροφή έχει αντίκτυπο και στη Γη, λόγω της εντονότερης ηλιακής δραστηριότητας και της αυξημένης κοσμικής ακτινοβολίας που φθάνει στον πλανήτη μας, με συνέπεια να επηρεάζεται το γήινο μαγνητικό πεδίο. Η επίδραση αυτή, με τη σειρά της, μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά και δορυφορικά συστήματα όπως το GPS ή τα επίγεια δίκτυα ηλεκτρισμού, καθώς επίσης να προκαλέσει πιο εκτεταμένο και θεαματικό σέλας στους γήινους πόλους.

Η επίδραση του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου μας καλύπτει μια τεράστια περιοχή που λέγεται «ηλιόσφαιρα» και εκτείνεται πολύ πέρα από τον Πλούτωνα, έως τα σύνορα του διαστρικού χώρου, όπου σήμερα βρίσκεται το διαστημικό σκάφος «Βόγιατζερ» της NASA.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Ολοκληρώνεται η αντιστροφή του Ηλιακού μαγνητικού πεδίου: Επιπλοκές στα γήινα ηλεκτρονικά συστήματα”
  1. ΑΚΟΜΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ …ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ…ΕΝΔΕΚΑΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΣ… ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ… Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ … ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΡΜΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ..ΕΙΚΟΣΙ ΚΥΚΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ …ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΤΕΚΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ [ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ Η ΠΙΟ ΛΕΠΤΟ ] ..ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΕΚΑΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟ…Ο SOHO ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ … ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟ 2004 …75 ΑΣΤΡΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Η ΝΑΣΑ ΞΑΦΝΙΚΑ [ ΧΩΡΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΝΟΒΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑ ΚΛΠ ] ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ..ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ …ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ …ΟΧΙ ΤΙ ΑΝΩΘΕΝ ΤΡΙΧΕΣ…jiannhs kozani

  2. Γιάννη από Κοζάνη αμα το επιτρέπει βέβαια και το site στειλε κανα αρθρο απο τα θέματα που αναφέρεις, ειναι full ενδιαφέροντα

  3. ΦΙΛΕ 3.24.. ΤΟ 2004 ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ…'''ΚΑΙ ΕΣΑΛΠΙΣΕ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΟΣ …ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ….ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ….ΚΑΙ ΕΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΗΣ…ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ ΤΗΣ…ΚΑΙ ΕΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ …ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ …ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Η ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΕΙΑΣ ΤΗΣ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ [ ΑΥΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ] …ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ …ΤΑ 3ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ [ ΟΥΑΙ- ΑΛΟΙΜΟΝ Ο ] ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ… jiannhs kozani

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek