Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:14 - 09/06/2012

Οι κερδοσκόποι της ευρωπαϊκής κρίσης- Πώς εκμεταλλεύονται τις υποτιμήσεις οι «ισχυροί» του πλανήτη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μπορεί για τους περισσότερους η οικονομική κρίση να είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» των τελευταίων ετών, για κάποιους άλλους όμως είναι μία τεράστια ευκαιρία να προσθέσουν μερικά μηδενικά στο τέλος των τραπεζικών λογαριασμών τους. Την ώρα που η Ευρώπη αναμένει τις εξελίξεις που αφορούν στην ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, στον τραπεζικό τομέα ….
της Ισπανίας αλλά και γενικότερα στην πορεία ολόκληρης της ένωσης, στην άλλη άκρη του παγκόσμιου χάρτη κάποιοι εκμεταλλεύονται τις ιστορικά χαμηλές τιμές των περιουσιακών στοιχείων των πληγέντων χωρών, βγάζοντας τεράστια κέρδη. Το moneypost.gr σας παρουσιάζει τους εννέα ισχυρότερους «παίκτες» που πόνταραν και κέρδισαν, εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης.

1. Carlos Slim
Ο Carlos Slim ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, προσέφερε στις 7 Μαΐου το ποσό των 3,25 δισ. δολαρίων για την απόκτηση του 27,7% του Ολλανδικού ομίλου τηλεπικοινωνιών KPM.
Ο ίδιος έχει «χτίσει» την περιουσία του αγοράζοντας σε χαμηλές τιμές κατά τη διάρκεια διαφόρων οικονομικών κρίσεων. Αγόρασε περιουσιακά στοιχεία σε πολλούς κλάδους του Μεξικού κατά τη διάρκεια της αμερικανικής ύφεσης, όπως την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telmex, από την αμερικανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το γιο του Slim: «Όταν έρθουν δύσκολες στιγμές, μπορείτε να δείτε τις ευκαιρίες με ένα πολύ ευέλικτο τρόπο… Η Ευρώπη είναι σε μια καλή στιγμή»

2. Qatar’s sovereign wealth fund
Το fund του Κατάρ έχει αποκτήσει μεγάλα μερίδια σε εταιρείες πετρελαιοειδών όπως τις Royal Dutch Shell και Total, στην εταιρεία εξορύξεων Xstrata, στην αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αλλά και στην ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint-Germain.
Έχοντας το τρίτο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και μικρό αριθμό πληθυσμού, το Κατάρ έχει πολλά χρήματα να διαθέσει. Η Αρχή Επενδύσεων της χώρας όταν βλέπει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές, προχωρά σε «επιθετικές» εξαγορές. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόδρο Hussain Al Abdulla: «Είμαι πρόθυμος να αγοράσω οτιδήποτε υπάρχει στην σωστή στιγμή και στην σωστή τιμή…»

3. Mark Lasry
Ο Mark Lasry Διευθύνων Σύμβουλος της Avenue Capital αγοράζει δάνεια από τις υπό πίεση τράπεζες στα 40, 50, 60 σεντς στο δολάριο και τα επενδύει σε επισφαλή στοιχεία ενεργητικού, όπως καζίνο και μπαρ. Ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ευρωπαϊκή αγορά, όσο για τα τρισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια που πρέπει να εκχωρήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

4. Jeff Gundlach
Ο Jeff Gundlach ιδρυτής της Doubleline Capital, προέβη ταυτόχρονα σε «επιθετικές» συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Ισπανίας όταν ο ΙΒΕΧ κατέρρεε αλλά και στο αμερικανικό χρηματιστήριο όταν ο S&P 500 ήταν στα ύψη.

5. David Herro/The Oakmark International Fund
Ο David Herro, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της «The Oakmark International Fund» επένδυσε σε συγκεκριμένες μετοχές εταιρειών όπως των Credit Suisse, Lloyd’s, Banco Santander και BNP Paribas. Σύμφωνα με τον ίδιο η στάση πολλών επενδυτών να μην αγοράζουν μετοχές των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών σε οποιαδήποτε τιμή, αποτελεί επενδυτική ευκαιρία. «Εάν μπορούμε να σορτάρουμε μέσω διαφόρων εταιρειών εκεί έξω και να εκμεταλλευτούμε το φόβο που κυριαρχεί σήμερα στην αγορά, θα το κάνουμε» είπε.

6. Antoine Badel/Alken Asset Management
Η Alken Asset Management κατέχει μερίδια των Banco Populare, UniCredito Italiano και της Banco Populare di Milano. Όπως σημειώνει ο Antoine Badel, αναλυτής της εταιρείας, μερικές μετοχές εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο αλλά μπορούν να αγοραστούν σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Οι ισχυρές τράπεζες θα μπορούσαν να ενδυναμωθούν γρηγορότερα εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενεργήσει κατά της κρίσης ή το πρόβλημα της Ελλάδας επιλυθεί. «Κάποια στιγμή νομίζω ότι θα δούμε ένα ράλι όπου μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες θα διπλασιάσουν την τιμή των μετοχών τους. Αυτό είναι ζήτημα εβδομάδων, αν όχι ημερών» σημείωσε.


7. Russel Napier
Ο Russell Napier, Σύμβουλος Αγορών της CLSA Asia-Pacific εκτιμά ότι όταν οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών πέσουν σε ιστορικά χαμηλά, είναι η καλύτερη περίοδος για να επενδύσει κανείς. «Δεν είμαι σίγουρος ότι οι τιμές των μετοχών στην πραγματικότητα θα πέσουν πολύ … μερικές φορές οι μετοχές είναι τόσο φθηνές που μπορούν να προεξοφλήσουν σχεδόν τα πάντα» δήλωσε.

8. Adam Fisher/Commonwealth Opportunity Capital
Περισσότερα από το 80% των κεφαλαίων του fund Fisher’s Commonwealth Opportunity Capital έχει επενδυθεί στην Ευρώπη περιλαμβάνοντας το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.
Σε δηλώσεις του ο Adam Fisher τόνισε ότι παρά την αναμενόμενη μεταβλητότητα του καλοκαιριού και το υψηλό ρίσκο που εμπεριέχουν οι έντονες διακυμάνσεις των αγορών, οι συνθήκες στην πραγματικότητα ευνοούν την όποια επενδυτική κίνηση.

9. Goldman Sachs Strategists
Με μια μακροσκελή σημείωση με τίτλο «The Long Good Buy» η Goldman Sachs έκανε μια ανοδική εκτίμηση για τις μετοχές. Οι αναλυτές της τράπεζας στοιχηματίζουν στην Ευρώπη και σημειώνουν ότι οι χαμηλές αποδόσεις των μετοχών σε σύγκριση με τα ομόλογα, υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη δεν θα αργήσει να έρθει. «Οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν την κατάρρευση της Αποδοτικότητας Ιδίων Κεφαλαίων σε περίπου 8,5%, με έναν ετήσιο πραγματικό ρυθμό αύξησης του περίπου 1% για 20 χρόνια» συστήνουν. 

Αγγελική Κιλιντζόγλου
moneypost

πηγη

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*