Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:18 - 06/02/2013

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Δεν συμμερίζομαι τη γνώμη σας σχετικά με τους εθνικούς πόρους και την ισορροπία που βρίσκεται ανάμεσα στα έξοδα και τα έσοδα. Αν συνυπολογίσετε τη φοβερή δυστυχία του λαού και την αφορία (έλλειψη καρποφορίας) που θα μπορούσε να πλήξει επί μακρόν το έδαφος της Ελλάδος, ελλείψει πιστώσεων και κεφαλαίων, θα βλέπατε ότι τα μέσα που διαθέτουμε είναι τελείως δυσανάλογα προς τις ανάγκες μας, πράγμα που με ανησυχεί, διότι μπορώ και συμπάσχω, και υποφέρω περισσότερο από τους δυστυχείς που μου ζητούν ψωμί και δεν μπορώ να τους δώσω.»

Ιωάννης Καποδίστριας, 13 Απριλίου 1828

Η παραπάνω δήλωση του πρώτου Κυβερνήτη αυτής της χώρας, απέχει μακράν από την κοινωνική αναισθησία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας. Δεν υπάρχει ούτε μία (ειλικρινής) δήλωση του πρωθυπουργού, που να επιβεβαιώνει – έστω και στα λόγια – ότι συμπάσχει με τους πολίτες της Ελλάδας. Προφανώς επειδή ο πρωθυπουργός μας, κι ακόμη περισσότερο ο υπουργός των Οικονομικών, δεν μας αντικρίζουν ως πολίτες, αλλά ως αναλώσιμους «αριθμούς». Ως παράπλευρες απώλειες ενός οικονομικού πολέμου κι ενός ιδιότυπου πειράματος.

Πάρτε, για παράδειγμα, την «τιμωρία» που επέβαλλαν στην πλειονότητα των κατοίκων αυτής της προδομένης χώρας, για να πατάξουν – δήθεν – το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα: προτίμησαν, λοιπόν, να φτάσουν την τιμή του λίτρου πετρελαίου στο Θεό, αδιαφορώντας αν ο μέσος Έλληνας κοιμάται με το… φούτερ του και με τη σόμπα αγκαλιά. Τόση αναισθησία! Υποπτεύομαι, ωστόσο, ότι δεν είναι απλώς πολιτικά αναίσθητοι, αλλά επιπλέον κυνικοί μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο! Άλλωστε, οι πλέον αποτελεσματικοί τρόποι για να κατευθύνει κάποιος τη μάζα, είναι δύο: μέσω του φόβου και μέσω του κρύου.

Φοβάσαι, δεν μιλάς κι απλώς πληρώνεις τα υπέρογκα και εξαντλητικά χαράτσια. Κρυώνεις, και κατ’ επέκταση δεν μπορείς να αντιδράσεις. Απλώς εύχεσαι να μην σου πάρουν ακόμη και το φούτερ!
Αν αυτή η άποψη σας φαίνεται κάπως τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά, δεν έχετε παρά να αναλογιστείτε τη ισχύ της «εξάντλησης»: όταν εξαθλιώνεις τη μεσαία τάξη, έναν σκοπό έχεις, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να την κάνεις να κλειστεί στο καβούκι της. Να πάψει να σκέφτεται λογικά (όποιος κρυώνει δεν σκέφτεται) και φυσικά να ψηφίζει με γνώμονα και κριτήριο τον φόβο του (εμάς θα ψηφίσεις πάλι, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, σήμερα κρυώνεις, αύριο όμως θα πεινάς).

Όταν κρυώνεις είσαι αδύναμος. Και αυτοί οι «άνθρωποι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν τον Έλληνα σε πολίτη πρόθυμο να δεχθεί τα πάντα και να μοιάζει – στην ψυχοσύνθεσή του – με τις συζύγους της ταινίας «Οι γυναίκες του Στέπφορντ», οι οποίες είχαν μετατραπεί από τους άντρες τους σε… ρομπότ! Το πειραματόζωο εξαρτάται πλέον από τη βαναυσότητα των πειραμάτων ενός μεταμοντέρνου και απρόσωπου πολιτικού Παβλόφ.
Κείμενο: Πάνος Παπαδάκης

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*