Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:36 - 10/03/2015

Νέα Κατοχή 1..

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Εδώ και πολλούς μήνες το blog έχει εντρυφήσει με μεγάλη επιμέλεια στο να βρεί (μεγάλη κουβέντα! Έστω στο να υποθέσει) τί ακριβώς συμβαίνει, εκτός απ’ το οφθαλμοφανές,


..και αν αυτό που συμβαίνει είναι κάτι καινούργιο, κάποια νέα ιδέα, ή κάτι παλιό,

..κάτι που και πιό παλιά επιχειρήθηκε και απέτυχε.

Ασχολήθηκε με την ευρωπαϊκή και ελληνική ιστορία από την αρχή του 20ου αιώνα, διαβάζοντας πολλά και διάφορα.

Και ξαφνικά είδε το φως σε ένα βιβλίο, όχι και τόσο απρόσμενα, ομολογεί.

Πρόκειται για το ”Στην Ελλάδα του Χίτλερ: Η εμπειρία της Κατοχής” του Μαρκ Μαζάουερ.

Ο Mark Mazower είναι άγγλος καθηγητής Ιστορίας στο Πρίνστον, Σάσσεξ και τώρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, και συγγραφέας που έχει ασχοληθεί εκτενώς προσπαθώντας να ερμηνεύσει την πολιτική και κοινωνική ροή των γεγονότων στην Ευρώπη, εστιάζοντας στα Βαλκάνια, και ακόμη ειδικότερα στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά μερικά από τα βιβλία του: ”Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση του Μεσοπολέμου”, ”Σκοτεινή ήπειρος: Η Ευρώπη του 20ου αιώνα”, ”Τα Βαλκάνια”, ”Θεσσαλονίκη: Η πόλη των φαντασμάτων”, ”Η αυτοκρατορία του Χίτλερ: Ναζιστική εξουσία στην κατοχική Ευρώπη”.

Οι ομοιότητες της σημερινής σύγχρονης κρίσης στην χώρα μας με αυτές της Κατοχής, καθώς και οι ομοιότητες της ναζιστικής Νέας Τάξης του γερμανικού Γ’ Ράϊχ με την σημερινή επωαζόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων της Παγκοσμιοποίησης, είναι ανατριχιαστικές!

Φτάνουμε στο σημείο να πιστέψουμε πως όσα ζούμε σήμερα είναι ένα deja-vu όσων έζησε η προηγούμενη γενιά πριν 75 χρόνια,
..ή, η συνέχεια της προσπάθειας επικράτησης του γερμανικού λαού, όχι με στρατιωτικο-οικονομικά μέσα όπως τότε, αλλά μόνον με οικονομικό πόλεμο πιά σήμερα.

Πόλεμο εξ ίσου καταστρεπτικό και ανήθικο όπως τότε, πόλεμο ολοκληρωτικό, πόλεμο εναντίον όλης της Ευρώπης, αλλά κυρίως εναντίον του ευρωπαϊκού Νότου, και σήμερα κυρίως εστιασμένο στον ”πιό αδύναμο κρίκο” που λέγεται Ελλάδα.

Για την απάνθιση διαφόρων στοιχείων του μεγάλου αυτού βιβλίου (κυριολεκτικά και μεταφορικά) , του Μαζάουερ, δεν μπορεί παρά να χρειαστούν κάμποσα σχόλια-αναρτήσεις διάσπαρτα ανάμεσα στα σχόλια-αναρτήσεις της καθημερινότητας, που θα έχουν γενικό τίτλο: Νέα Κατοχή 1,2,3.., και πάει λέγοντας.

Να ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή πως οι ομοιότητες που θα προσπαθήσουν να αναδειχτούν δεν είναι κατά κανένα τρόπο ιδέα του συγγραφέα του βιβλίου (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού το βιβλίο γράφτηκε το 1993), παρά υποψίες του blog, το οποίο δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν είναι θιασώτης και θαυμαστής των οποιωνδήποτε κατά καιρούς θεωριών συνομωσίας.

Για ξεκίνημα και ενδεικτικά ένα απόσπασμα της επιστολής της 6ης Αυγούστου 1942 που απέστειλε ο Γκαίρινγκ προς τους Αρμοστές τού Ράϊχ και τους Στρατιωτικούς διοικητές των κατεχόμενων εδαφών:

”..Σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη βλέπω τους ανθρώπους να ζουν εκεί μπουκωμένοι στο φαϊ, ενώ ο δικός μας λαός πεινάει. Για τ’ όνομα του Θεού, δεν σας στείλαμε εκεί για να δουλέψετε για την ευημερία των λαών που σας εμπιστευτήκαμε, αλλά για να πάρετε όσο περισσότερα μπορείτε ώστε να μπορέσει να ζήσει ο γερμανικός λαός. Περιμένω από σας να αφιερώσετε τις δυμάμεις σας σ’ αυτό. Αυτή η συνεχής έγνοια για τους ξένους πρέπει να τελειώνει μιά για πάντα. Καρφί δεν μου καίγεται όταν μου λέτε ότι άνθρωποι της ζώνης ευθύνης σας πεθαίνουν από την πείνα. Αφήστε τους να πεθαίνουν, εφόσον έτσι δεν λιμοκτονεί κανένας Γερμανός..”

Το blog έχει καταλήξει στο προαισθηματικό αλλά και ρεαλιστικό συμπέρασμα ότι ο γερμανικός λαός (όχι μόνον η ηγεσία του), παρ’ όλο που στο πέρασμα του χρόνου έχει αυτό ξεθωριάσει,

..έχει ακόμη κάπου σε κάποια άκρη του μυαλού του την πεποίθηση πως είναι ο πιό άξιος, ο πιό ”καθαρός”, ο πιό εργατικός, ο πιό ευφυής λαός που αξίζει εντέλει, αν όχι να κυριαρχήσει,

..τουλάχιστον να ηγεμονεύσει των υπόλοιπων, ελλειματικών κατ’ αυτούς, λαών της Ευρώπης.

Από τα στοιχεία που θα παρατεθούν και στα επόμενα σχόλια με τον γενικό τίτλο ”Νέα Κατοχή”
ο καθένας θα μπορέσει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα..

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 3:47 ΜΜ

    το 21 δεν εγινε τιποτα μπροστα σ'αυτο που θα γινει τον ιουνιο

  2. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 4:04 ΜΜ

    πατημα με το αρβυλο στο αυτι θελουν

  3. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 4:29 ΜΜ

    ich nicht..ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΥΓ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΞΙ ΒΡΑΔΥΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ …ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…

  4. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 5:38 ΜΜ

    μια ομορφη μερα ηρθαν και με μαζεψαν 7 μπατσουλιδες δηθεν και καλα δικαστικη εντολη. ετσι με πηγανε σε 3 μοναδες ψυχιατρικης. στα 2 πρωτα με κανανε μερικες αθλιες ερωτησεις χωρις κανενα νοημα ετσι με στειλανε στο 3 δηθεν πως εχω ψυχολογικα προβληματα και αλλες χιλιες δυο μπουρδες.

    Ετσι αφου κατεληξα στο 3ο με φωναξε στο γραφειο της η κοινονικη δηθεν λιτουργος.

    Πριν καν χαιρετηθουμε με ρωτησε: κ.ταδε γιατι εισαι αντισιμιτης;

    Γιατι δεν μου αρεσει ο τροπος συμπεριφορας σας απεναντι στην ανθρωποτητα και το συστημα σας ειναι σε ολους τους τομοις καταστροφικος.

    στα ταλμουδ σας λετε τι πραγματηκα νοιωθεται για εμας τους ΕΛΛΗΝ [σπερματα του σατανα] ενω εσεις ησαστε αυτοι που εξουσιαζεται τον πλανητη και δεν μπορω να καταλαβω, αφου εμεις ημαστε οι κακοι της αιωνιας υποθεσης μας [ετσι τουλαχιστον μας παρουσιαζουν στην ανθρωποτητα που ελεγχουν με το χρημα] πως γινεται να υποφερουμε με οποιονδηποτε τροπο [καλη ωρα! τωρα!!!] και εσεις να τρωτε με χρυσα κουταλια; οχι οτι ειμαι υλιστης και θελω χρυσο, ουτε καν κατι τετοιο αλλα αφου αυτη ηταν εβραια καταλαβε απολυτα τι εννοουσα…

    αφου ηθελα να την ταπινωσω οσο πιο πολυ γινοταν επειδη ηταν εβραια μου εκλησε τη συζητηση με τα εξης λογια:

    κ. …. μολις θα βγειτε απο εδω παρτε το βιβλιο του μαουσερ απλοποιη και εξηγη το συστημα θα το βρειτε ενδιαφερον. μπα της λεω βαρεθηκα να διαβαζω τους εβραιους ασε που δεν μπορει κανεις εβραιος για το συστημα αφου καθημερινα βλεπω πως γαμιεται.

    απο κει και περα για της επομενες 10 μερες οταν της ελεγα καλημερα χαμογελαστος με χαμογελο γεματο ειρωνια σπαζοταν και το εδειχνε 🙂

    Τελος αφου περασα αρκετες μερες εκει μεσα και τα σκινικα ππυ μου στησανε ηταν πολλα αλλα και επικοδομιτηκα αφου εμαθα κατιδιαν τον τροπο που σκεφτεται ο οχτρος μου, ηρθε η ωρα να παρω τις τελευταιες υπογραφες απο τους μισελληνες, εβραιους,
    ανθελληνες και το συστημα γενικοτερα. Ετσι φτανοντας σε αυτην της λεω: μπορω να σου ζητησω μια χαρη;

    καθος τερμα νευριασμενη, λογικα επειδη ειδε πως ημουν καλα ενω θα ηθελε να με δει να σπαω εκει μεσα μου λεει με απειρα νευρα τι θες;;;

    μπορεις με καποιο τροπο σε παρακαλω να με βγαλεις τρελο; θα με βολευε πολυ να με πλυρωνει το οβριακο συστημα και να το κραζω ελευθερα με την σφραγιδα σας…

    ξαφνηκα ηρεμησε, φανταζομαι πως τα δοντια της εσπασαν απο το σφιξημο 🙂 περνα εξω σε παρακαλω μου λεει.

    το ιδιο ειπα και στον ψυχιατρο ππυ με παρακολουθουσε καθος ενας σπιουνος του αρτεμη σορα [ξερεις εκεινο το ζομπι με τα 600δις που θα μας σωσει ας γελασω :))))] μονημος ελεγε τα πτι να νε στο ψυχιατρο αυτον με την ελπιδα ποιος ξερει… ισως να μην βγω ποτε;;;

    τελος καλο ολα καλα που λενε… εαν εστω και ενας απο εκεινο το ψυχιατριο το διαβαζει αυτο τοτε του στελνω χαιρετισματα καλα η ασχημα αυτος που το διαβαζει θα ξερει…

    Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Ι.Σ.

  5. Ανώνυμος 03/10/2015 @ 10:28 ΜΜ

    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΓΚΕΨΑΝ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ.
    ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΙ,ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΧΩΡΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΜΙΚΡΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΘΟΡΥΒΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ!!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ,ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΕΞΑΛΑ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ,ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!!
    ΒΕΒΑΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ,ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ Ε,ΟΣΟ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ,ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!!
    ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
    ΣΤΟΠ.

  6. Ανώνυμος 03/11/2015 @ 12:21 ΠΜ

    ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ-ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ΄΄
    ΘΑ ΔΕΞΕΙ-ΘΑ ΣΤΟ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΗ—–
    ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ-

  7. Ανώνυμος 03/11/2015 @ 8:08 ΠΜ

    Ειμαι σιγουρος πως αυτο που φοβιζει ακομα την ν.τ.π. Ειναι η πραγματηκη ΟΜΑΔΑ Ε [δεν εννοω τα γελια ανθελληνικα και οβριακα ανθρωπακια τυπου φουρακης χαρδαβελας παλμος κτλ κτλ.] μια χουφτα ξεβρακοτοι οπως στο παρελθον η εταιρα εκκλησια α.ε. γωνια μαγαζαρα-ξενοδοχειο οβριακων ψευτοθεων τους αποκαλεσε.

    εννοια σας ανθελληνικα απογαμηδια και το ξεκαθαρισμα ΟΛΩΝ θα σας χτυπηση την πορτα συντομα.

    ΥΠΑΡΧΗ Η Γ Ε Τ Η Σ ΙΕΡΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΑΥΤΩΝ.

    Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Ι.Σ.

  8. Ανώνυμος 03/11/2015 @ 10:40 ΠΜ

    Γιάννη δεν έχεις διαβάσει καλά!!! Αν όντως γίνει η "αναμενόμενη έκλειψη ηλίου" τότε δεν φτάνει να γυρίσεις μόνο το κεφάλι αλλά να κρυφτείς για τα καλά!!!!
    Επίσης αυτό, σύμφωνα με τα σχέδια, είναι να γίνει μετά τον Γενικό Πόλεμο!!!!

  9. Ανώνυμος 03/11/2015 @ 12:29 ΜΜ

    ΜΑΣ ΑΦΙΝΕΙΣ ΡΕ ΚΑΛΕ Γ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΡΤΕΜΗ ΜΕ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ-ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΙΣ ΕΙΧΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΜΕ 3-6Ο ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΗΣΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ-ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΘΑΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓ Ο ΤΗΣ -ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΤΣΙ Η ΛΕΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*