Διαφημίσεις

Οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα συστήματα κρυπτογράφησης στο Ιντερνετ που διασφαλίζουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στηριζόμενα σε έγγραφα που παρέδωσε που ο Εντουαρντ Σνόουντεν.

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) και η βρετανική ομόλογή της, η GCHQ, κατάφεραν να αποσπάσουν τα “κλειδιά” διαφόρων συστημάτων χάρn στους υπερυπολογιστές τους και στη συνεργασία των εταιριών παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ, η οποία μερικές φορές επιτυγχάνεται ύστερα από δικαστικές εντολές, γράφουν οι εφημερίδες New York Times, Guardian και ProPublica.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά που προμήθευσε ο πρώην τεχνικός της NSA Σνόουντεν, το μυστικό αυτό πρόγραμμα που ονομάζεται Bullrun επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση σχεδόν οτιδήποτε είναι κωδικοποιημένο στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για συνομιλίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, απόρρητους εμπορικούς ή ακόμη και ιατρικούς φακέλους.

“Σπάστε τους κώδικες” είναι η πρώτη αποστολή της NSA, της υπηρεσίας πληροφοριών αρμόδιας για τις ηλεκτρονικές υποκλοπές που ιδρύθηκε το 1952.

Οι New York Times και ProPublica αναφέρουν ότι αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών τούς ζήτησαν να μην δημοσιευτούν οι πληροφορίες αυτές φοβούμενοι πως οι αποκαλύψεις τους μπορεί να οδηγήσουν οντότητες που αποτελούν στόχο των μυστικών υπηρεσιών να αλλάξουν μεθόδους κρυπτογράφησης ή τρόπο επικοινωνίας.

“Τα μμε δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία, αλλά αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το άρθρο λόγω της βαρύτητας μιας δημόσιας συζήτησης σε σχέση με τις ενέργειες της κυβέρνησης που αποδυναμώνουν τα εργαλεία των πιο ισχυρών οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών και άλλων”, τονίζει New York Times.

Αν αυτή η ικανότητα της αποκωδικοποίησης των ασφαλών επικοινωνιών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή επιθέσεων, κινδυνεύει επίσης να έχει “απρόβλεπτες συνέπειες αποδυναμώνοντας την ασφάλεια των επικοινωνιών”, προσθέτει η εφημερίδα.

“Ο κίνδυνος όταν δημιουργείτε μια μυστική είσοδο στα συστήματα είναι να μην είστε ο μόνος που την χρησιμοποιείτε”, εξηγεί ο Μάθιου Γκριν, ερευνητής στην κρυπτογράφηση, τον οποίο επικαλούνται οι Times.
news.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Νέα αποκάλυψη: Αποκρυπτογραφούν τα προσωπικά μας δεδομένα στο Διαδίκτυο.”
  1. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΚΕΨΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ! ΕΤΣΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΤΟΦΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ!

  2. Ας αποκρυπτογραφήσουν ότι θέλουν!.. Ας με παρουν τηλεφωνο να πιούμε και καφέ αν θέλουν.. Τους εχω γραμμένους στα @@@@ μου !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *