Διαφημίσεις

Τα αποτελέσματα ενός πειράματος κοσμολογίας που δημοσιεύονται στο περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, προσδιορίζουν το μέγεθος και το σχήμα του Σύμπαντος, με ακρίβεια της τάξης του 1%.

Τα στοιχεία από τις έρευνες αυτές ίσως αποβούν καθοριστικά για την εξακρίβωση της φύσης της σκοτεινής ενέργειας, της μυστηριώδους δύναμης που προκαλεί την επιτάχυνση στη διαστολή του Σύμπαντος. Η Φασματοσκοπική Μελέτη Ταλαντώσεων των Βαρυονίων (Baryonic Oscillation Spectroscopic Survey – BOSS) είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα πειράματα στα πλαίσια της έρευνας Sloan Digital Sky III, η οποία αποσκοπεί στη λεπτομερή καταγραφή του ουρανού του βόρειου ημισφαιρίου. Η ανάλυση των δεδομένων του BOSS περιλαμβάνει φάσματα από 1.277.503 γαλαξίες, 160.000 κβάζαρς και χιλιάδες άλλα αντικείμενα, συγκροτώντας το μεγαλύτερο δείγμα του Γαλαξία που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα με τόση λεπτομέρεια.

Σε συνδυασμό με τα τελευταία δεδομένα από τις μετρήσεις της κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου, του απόηχου δηλαδή της Μεγάλης Έκρηξης, αλλά και από μετρήσεις διάφορων σουπερνόβα, τα αποτελέσματα από το BOSS συνιστούν πως η σκοτεινή ενέργεια είναι μία μορφή κοσμολογικής σταθεράς, η τιμή της οποία παραμένει αμετάβλητη στο χώρο και στο χρόνο.

Η κοσμολογική σταθερά είχε εισαχθεί στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Αϊνστάιν ως μία εγγενής ιδιότητα του χωροχρόνου, προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας αντισταθμιστικός παράγοντας ώστε οι εξισώσεις του να περιγράφουν ένα στατικό Σύμπαν. Όταν μερικά χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε η διαστολή του Σύμπαντος, ο Αϊνστάιν την απέσυρε και παρέμεινε για αρκετές δεκαετίες σε αφάνεια. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στο προσκήνιο με μία διαφορετική μορφή από την αρχική, ως μία πιθανή εξήγηση στο γρίφο της σκοτεινής ενέργειας.

Το BOSS στοχεύει και στον προσδιορισμό του σχήματος του Σύμπαντος, μία ακόμη παραμέτρου που αποτελεί κλειδί για την κατανόηση της προέλευσης και της εξέλιξής του. Το σχήμα του Σύμπαντος εξαρτάται άμεσα από την κυρτότητα που εμφανίζει, με τους επιστήμονες του πειράματος να απαντούν λιτά “πως το Σύμπαν δε φαίνεται να είναι πολύ κυρτωμένο”. Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη πως ίσως το Σύμπαν να είναι τόσο λεπτά ρυθμισμένο ώστε να είναι τελείως επίπεδο, κάτι που με απλά λόγια σημαίνει πως η Ευκλείδια γεωμετρία το περιγράφει ικανοποιητικά.

Οι παρατηρήσεις ενός επίπεδου Σύμπαντος λειτουργούν και υπέρ της θεωρίας του κοσμικού πληθωρισμού, της ιδέας δηλαδή πως το Σύμπαν για ένα πολύ σύντομο διάστημα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη διογκώθηκε με εκθετικό ρυθμό, η οποία μπορεί να εξηγήσει αυτή την απίστευτη σύμπτωση της έλλειψης κυρτότητας. Ένα στοιχείο που σχετίζεται με το σχήμα του Σύμπαντος είναι και το μέγεθός του, με τους επιστήμονες του BOSS να αναφέρουν πως είναι πιθανό το Σύμπαν να διαστέλλεται για πάντα στο χώρο και να υπάρχει για πάντα στο χρόνο, κάτι που συμβαδίζει με την ιδέα ενός άπειρου Σύμπαντος.

Το πείραμα θα συνεχίσει να λαμβάνει δεδομένα μέχρι και τον Ιούνιο και οι πρώτες δημοσιεύσεις στηρίχτηκαν στα μέχρι στιγμής δεδομένα που αντιστοιχούν στο 90% του τελικού συνόλου.

naftemporiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Νέα έρευνα υποδεικνύει ένα επίπεδο και άπειρο Σύμπαν”
  1. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΥΤΕ ΣΥΣΤΕΛΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΤΕΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑ [ ΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ] ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ …ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΣΦΑΙΡΙΚΟ [ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ]…ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ …ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ …ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ…ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ [ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΝ 7 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 7 ΟΥΡΑΝΟΥΣ ]…ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΜΒΥΟ ΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΣΔΥΑΣΤΑΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΑΥΛΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ [ ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΛΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ] …ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ …ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ……ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ '' Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΛΕΣ '' …ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ..ΙΣΩΣ ΖΩΗ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΜΠΑΝ ..ΑΛΛΑ ΖΩΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ…Η ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ …ΜΕ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΖΩΗΣ ..ΕΠΙΣΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ..''ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΕ ΝΕΑ ΓΗ … Η ΓΗ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ [ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ] …ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΥ [ ΠΟΛΕΙΣ ] ΚΑΙ ΜΕΛΑΘΡΑ [ΚΤΗΡΙΑ ]…ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ…ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ …ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  2. ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ?
    ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ!

  3. 11.45 αφου το λεει η ορθοδοξια..δεσαμε….γεια χαρα νταν και 3 πουλακια καθονταν….

    johnyfak

  4. ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ 1.11 ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ…ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ…ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ…ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙ ΔΕΝ ΠΙΙΣΤΕΥΕΙΣ …ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ…ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ..ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  5. το συμπαν ειναι σφαιρικο και πεπερασμενο με ορια χωρις ακρες.αυτα που λενε για στατικο συμπαν επιπεδο και απειρο ειναι για γελια, ας ριξουν μια ματια στις εξισωσεις πεδιου!!!! εαν ηταν το συμπαν απειρο θα υπηρχε και απειρη αδρανεια με αποτελεσμα να μην κεινειται τιποτα,για νειναι επιπεδο το συμπαν η πυκνοτητα της υλης πρεπει να ειναι μηδεν,ενω αποτελειται απο πυκνες μαζες οποτε ειναι κυρτο σε μεγαλο βαθμο αυτο αποδεικνυεται απο την εκτροπη του φωτος κοντα σε μεγαλες μαζες!!!!!!!!!!!! αυτα ολα που λεγονται ειναι πρασσινα αλογα!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek