Διαφημίσεις

Share

Αίτημα προς το Ισραήλ να παρατείνει το μορατόριουμ για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης που λήγει απόψε απευθύνει η διεθνής κοινότητα, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Το ισραηλινό μορατόριο ετέθη σε ισχύ στις 25 Νοεμβρίου 2009 για δέκα μήνες και αφορούσε τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, όπου ζουν 300.000 Εβραίοι έποικοι, όχι όμως και τα χιλιάδες εργοτάξια που ήσαν ήδη σε λειτουργία, την οικοδόμηση δημοσίων κτιρίων (σχολείων, συναγωγών), ούτε την προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Διαβάστε περισσότερα

Αμετακίνητο το Ισραήλ

Η εκπνοή του ισραηλινού μορατόριου για τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, απόψε, θα θέσει σε δοκιμασία τον εύθραυστο διάλογο που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον, οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απαιτεί την επέκταση του μορατόριου για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχισθεί το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Οχθης πέραν της Κυριακής.

Με στόχο τη διάσωση των συνομιλιών, η διεθνής κοινότητα με επικεφαλής τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό την παράταση της ισχύος του μορατόριου.
Το Ισραήλ εμφανίζεται διατεθειμένο για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης που θα εγκριθεί από όλες τις πλευρές, αλλά επαναλαμβάνει ότι αποκλείεται το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας.
Το βράδυ της Κυριακής τα εργοτάξια θα ξαναξεκινήσουν, δεν έχουμε ανάγκη από συγκεκριμένη απόφαση ή ανακοίνωση” διαβεβαίωσε η υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού του Ισραήλ Λιμόρ Λίβνατ.
Από την παλαιστινιακή πλευρά, ο πρόεδρος Αμπάς, που έχει την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου, έχει μέχρι στιγμής απορρίψει οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση που δεν θα περιελάμβανε την “πλήρη διακοπή” του εποικισμού και έχει δηλώσει ότι απορρίπτει οποιαδήποτε “επί μέρους λύση”.
Το Ισραήλ οφείλει “να επιλέξει ανάμεσα στην ειρήνη και συνέχιση του εποικισμού“, δήλωσε το Σάββατο από το βήμα του ΟΗΕ ο Μαχμούντ Αμπάς.
Οι Εβραίοι έποικοι της Δυτικής Όχθης κατήγγειλαν από την πλευρά τους την έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα για την παράταση της ισχύος του μορατόριου, κατηγορώντας τον ότι “ενέδωσε στις απειλές των Παλαιστινίων” και σχεδιάζουν, σε μία συμβολική κίνηση, να θέσουν απόψε τον θεμέλιο λίθο μιας νέας συνοικίας στον εβραϊκό οικισμό Ρεβάβα (βόρεια Δυτική Όχθη) με τη λήψη του μορατόριου.
Οι έποικοι σχεδιάζουν, επίσης, να ξεκινήσουν σειρά μειοδοτικών διαγωνισμών από απόψε για την επανάληψη της οικοδομικής δραστηριότητας στα παλαιστινιακά εδάφη σε μεγάλη κλίμακα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *