Διαφημίσεις

Μικρή μόνο επίπτωση στο βάρος ενός ανθρώπου έχει το άγχος, καθώς, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, δε φαίνεται να είναι όσο σημαντικός παράγοντας πιστεύαμε μέχρι σήμερα για την αύξηση του βάρους ενός ανθρώπου, ενώ επίσης αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε, οι αγχωμένοι άνδρες και όχι οι γυναίκες κινδυνεύουν να αποκτήσουν περισσότερα κιλά.


Eπιστήμονες από το πανεπιστήμιο ‘University College’ του Λονδίνου (UCL), υπό τον δρα Άντριου Στεπτόου και τη δρα Τζέιν Γουάρντλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο “Obesity”, έκαναν συγκριτική επαναξιολόγηση 32 διεθνών ερευνών σχετικών με το θέμα, που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν, ήταν ότι το άγχος τελικά δεν είναι σημαντικός παράγων στο βάρος ενός ανθρώπου, αλλά ασκεί μικρή μόνο επίδραση σε αυτό.
Τα περισσότερα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν, σε βάθος μάλιστα αρκετών ετών, ότι δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο επίπεδο άγχους ενός ατόμου και στο βάρος του.
Το άγχος έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί αύξηση του πάχους κυρίως έμμεσα, με το σκεπτικό ότι ο αγχωμένος άνθρωπος τείνει να τρώει περισσότερο πρόχειρο και κακής ποιότητας φαγητό, καθώς επίσης να μην ασκείται σωματικά.
Οι ερευνητές πάντως επεσήμαναν, ότι σε μερικούς ανθρώπους το άγχος όντως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το βάρος τους, όμως κατά μέσο όρο, στο σύνολο του πληθυσμού, η επίδραση του άγχους στο πάχος είναι μικρή.
Όπως είπε ο υπεύθυνος της έρευνας, οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στο άγχος. Μερικοί αρχίζουν να τρώνε περισσότερο ή ό, τι βρουν μπροστά τους, ενώ μερικοί τρώνε λιγότερο ή και καθόλου, καθώς χάνουν την όρεξή τους.
Από την άλλη, διαφορετικές μορφές άγχους, ανάλογα με την προέλευσή του, επιδρούν διαφορετικά στους ανθρώπους. Το άγχος από ένα θάνατο προσφιλούς προσώπου ή από ένα αρνητικό συμβάν στην εργασία δεν προκαλούν κατ’ ανάγκη τις ίδιες αντιδράσεις στον ίδιο άνθρωπο, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές του, άρα επιδρούν διαφορετικά στο πάχος του.
Η μετα-ανάλυση των προηγούμενων μελετών έδειξε ότι το 69% από αυτές δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο επίπεδο στρες και στο πάχος, το 25% βρήκε μια θετική συσχέτιση μεταξύ άγχους και βάρους, ενώ το υπόλοιπο 6% των ερευνών κατέληξε στο αντίθετο συμπέρασμα, ότι το μεγαλύτερο άγχος διαχρονικά οδηγεί σε μείωση του πάχους.
Σε γενικές γραμμές, η νέα έρευνα συμπέρανε ότι, στο βαθμό που υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο άγχος και στο μεγαλύτερο βάρος, αυτό ισχύει περισσότερο για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες, κάτι που έρχεται να ανατρέψει μια άλλη λαϊκή “σοφία”, ότι το άγχος παχαίνει πιο πολύ τις γυναίκες.
cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *