Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:05 - 19/02/2012

Μπορεί η Ελλάδα να διαλύσει την ευρωζώνη; Πέντε κρίσιμες απαντήσεις για το πως το ελληνικό πρόβλημα κλόνισε τον ευρωπαϊκό πυρήνα και απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πέντε κρίσιμες απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας θέτει ο Martin Wolf των Financial Times, θέλοντας να επιδείξει παράλληλα ότι η χώρας μας, με λίγο πάνω από το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, μπορεί να προκαλέσει… ακόμη και διάλυση της ευρωζώνης, αφού αυτή αιωρείται κυριολεκτικά στο κενό.

Σύμφωνα με τον Wolf, στο ερώτημα για το αν η χώρα μπορεί να ολοκληρώσει το PSI πριν από την επόμενη λήξη ομολόγων στις 20 Μαρτίου, ο αναλυτής – αρθρογράφος των FT θεωρεί ότι μπορεί. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να αποφευχθεί πιθανή άτακτη χρεοκοπία, με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ να προσπαθούν να στηρίξουν παρά την αντίθετη πολεμική τους.
Το δεύτερο ερώτημα που παραμένει άγνωστο είναι εάν μπορεί να αποδώσει ένα τόσο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα. Αν και η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο από τότε όπου ξέσπασε η κρίση, αυτό δεν φτάνει. Θα χρειαστεί εισροές συναλλάγματος για να καλύψει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, ενώ παράλληλα να διενεργεί μία μεγάλης κλίμακας μεταρρυθμίσεις.
Το επόμενο ερώτημα έχει να κάνει με την Ελλάδα, και αν τελικά μία τέτοια μεγάλη αναδιάρθρωση τη συμφέρει. Η Ελλάδα έχει την εναλλακτική της άτακτης χρεοκοπία και ίσως έξοδος από την ευρωζώνη. Εάν δεν προχωρήσει στα απαιτούμενα μέτρα θα πρέπει να διαχειριστεί μια περίπλοκη αναδιοργάνωση και να αντεπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις που θα αναδυθούν.
Το τέταρτο ερώτημα είναι αν τελικά αυτη η διαδικασία συμφέρει και την υπόλοιπη ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία. Η απάντηση ειναι “ναι”
καθώς έτσι θα μπορεί να σταματήσει τη μετάδοση της κρίσης.
Τέλος, ο Wolf απαντά στο ερώτημα για το αν η Ελλάδα είναι το πραγματικό πρόβλημα της ευρωζώνης, ή αν τελικά είναι ένα μικρό μέρος ενός οικοδομήματος που είναισαθρό. Η Ελλάδα είναι το καναρίνι στο ορυχείο, αναφέρει χαρακτηριστικά. Το πρόβλημά της δείχνει ότι η ευρωζώνη εξακολουθεί να ψάχνει τον προσανατολισμό της, καθώς δεν είναι ούτε τόσο βαθιά ενοποιημένη ώστε να είναι απίθανη η διάσπασή της αλλά ούτε τόσο μερικώς ενωμένη που να θέλει να δοκιμάσει τη διάλυση.
Δεδομένων των ανισορροπιών που ανέδειξε αυτή η κρίση, η ευρωζώνη εισέρχεται σε μία έντονη περιόδο, που θα πρέπει είτε να γίνει περισσότερο… ένωση, είτε να αποσυντεθεί σταδιακά σε μία απλή οικονομική και εμπορική ένωση. Και αυτό είναι ένα αναπάντητο ακόμη ερώτημα.

bankingnews

epanastasi

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*