Διαφημίσεις

Ένας ακόμη ανώτατος Κινέζος αξιωματικός από το «φυτώριο» των «γερακιών» που προέρχονται από το περίφημο στρατιωτικό πανεπιστήμιο ανέβασε και άλλο τους τόνους στο θέμα των διαφιλονικούμενων νήσων Senkaku/Diaoyu σημειώνοντας για πρώτη φορά την προοπτική χρήσης πυρηνικών όπλων και προειδοποιώντας παράλληλα την Αυστραλία να μην πάρει το μέρος των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας στη διένεξη.

Ο συνταγματάρχης Liu Mingfu, κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια δημιουργίας κρίσης» και την Ιαπωνία για «μιλιταρισμό».
«Οι ΗΠΑ είναι ένας παγκόσμιος τίγρης και η Ιαπωνία είναι ο λύκος της Ασίας και οι δύο τώρα δαγκώνουν κυρίως την Κίνα. Από όλα τα ζώα οι Κινέζοι μισούν ιδιαίτερα τους λύκους», είπε με νόημα για να συνεχίσει: “Η Κίνα είναι ένα ειρηνικό έθνος αλλά θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου εάν υποστεί επίθεση”.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αναφορικά με τη δυνατότητα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων ο Κινέζος συνταγματάρχης έκανε αναφορά στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για τους στρατηγικούς πυραύλους και το πυρηνικό οπλοστάσιο ενώ ανέφερε ένα σενάριο κατά το οποίο θα ήταν δικαιολογημένη μια χρήση πυρηνικών όπλων διευκρινίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν καλεί την ηγεσία της χώρας του να πράξει ανάλογα:

«Εάν ο ιαπωνικός λύκος επιτεθεί ξανά στο Pearl Harbour των ΗΠΑ ή το Darwin της Αυστραλίας πως ξέρετε ότι δε θα δεχθεί ακόμη μια πυρηνική επίθεση. Ο κόσμος θα ζητωκραυγάσει εάν η Ιαπωνία δεχθεί ένα χτύπημα. Δεν θέλω όμως να θίξω το θέμα με την Κίνα καθώς αυτό είναι ευαίσθητο εδώ», είπε ο Liu.

Ο συνταγματάρχης Liu όπως και ο υποστράτηγος Peng Guangqian ανήκουν σε μια ομάδα «γερακιών» του κινεζικού στρατιωτικού συμπλέγματος οι οποίοι αν και διευκρινίζουν ότι δεν μιλούν εκ μέρους της ηγεσίας της Κίνας εντούτοις τους έχει δοθεί η άδεια να μιλούν σκληρά για κάποια θέματα.

Σε ότι αφορά την Αυστραλία ο Liu δήλωσε πως δεν πρέπει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία στο δρόμο του πολέμου κι συνεχίζοντας το «μάθημα ζωολογίας» είπε ότι η χώρα αυτή πρέπει να παίξει το ρόλο «καλού προβάτου» και ότι η Κίνα πρέπει να την αποθαρρύνει από το να παραστρατήσει» λέγοντας μάλιστα πως θέλει το μήνυμά του αυτό να διαβιβαστεί κατευθείαν στην πρωθυπουργό της χώρας Julia Gillard.

«Η Αυστραλία δεν πρέπει να παίξει το ρόλο του τσακαλιού και να χορέψει με τον τίγρη ή με τον λύκο» συμπλήρωσε.

Τέλος για τις ΗΠΑ ο Κινέζος συνταγματάρχης και αποφεύγοντας την αναφορά στο ζωικό βασίλειο αυτή τη φορά και για να γίνει πιο “ποιητικός” είπε: «Η αμερικανική ηγεμονία δεν είναι στη δύση της μα ούτε και στο ζενίθ της. Είναι στο ηλιοβασίλεμά της και η νύχτα έρχεται»!

Περισσότερα στο smh.com.au

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *