Διαφημίσεις

Την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές της τρίτης δημοτικού διδάσκονταν από τη δασκάλα τους για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και σαν εργασία για το σπίτι, τους είπε να απαντήσουν στα 4 ερωτήματα του βιβλίου που μπορείτε να διακρίνετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Η μητέρα, κα. Φ.Μ. , αποφάσισε πως η καλύτερη απάντηση προς τη δασκάλα θα έπρεπε να ήταν από την ίδια και όχι από τη μικρή μαθήτρια της τρίτης δημοτικού.

Στην απάντησή της, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, δήλωσε πως αρνείται «η κόρη της να υποστεί περαιτέρω προπαγάνδα για την πλαστή εξέγερση του Πολυτεχνείου» και πως «αρνείται τη χειραγώγηση του παιδιού της μέσω του αντεθνικού τρόπου που υποδεικνύει το βιβλίο».

Κλείνοντας το σημείωμα, η μητέρα της μικρής μαθήτριας, δηλώνει πως «για τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας είμαστε εμείς υπεύθυνοι να την ενημερώσουμε και να της την διδάξουμε».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

43 σχόλια στο “Μητέρα ξεφτιλίζει Υπουργείο και αριστερούς καθηγητές για την ανθελληνική προπαγάνδα στο παιδί τους!”
  1. 1000 μπράβο σε αυτούς τους γονείς!!!!! Είναι μια καλή αρχή ώστε να αρνηθούμε απο δω και πέρα να αφήσουμε τους αριστερούς προδοτες, πολυπολιτισμικούς και διεθνιστες, αυτά τα τσιράκια της ΝΤΠ, να δηλητηριάζουν τα παιδια μας!!! Οι γονείς έχουν καθήκον να διδάσκουν στα παιδιά τους την ιστορία του έθνους μας!!!!
    Και πάλι μπράβο!!!! Αντε ο ενας να γινουν χιλιοι, δύο, τρείς, πενήντα χιλιάδες ενας!!

  2. Παραιτήθηκε η σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών. Άσχετο με το θέμα. Πρακτορακι

  3. να την διδαξουνε και για τους 2 εμφυλιους που κανανε μεταξυ τους οι ΕΛΛΗΝΕΣ πριν προλαβουνε να φυγουνε οι τουρκοι. και για τον κολοκοτρωνη που τον εβαλαν φυλακη ΕΛΛΗΝΕΣ. και για τον μιαουλη που καποια στιγμη επιτεθηκε και εκαψε και τον ελληνικο στολο γιατι μετα την απελευθερωση ηρθε η ωρα της κουταλας. και για τους ΕΛΛΗΝΕΣ συνεργατες των γερμανων τους μαυραγοριτες και τους ταγματασφαλιτες.

    κουτοπονηροι νεολληνες μεσα στα σκατα σας θα πνιγειτε

  4. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ?

    "ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE"

    ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ KAI ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 6 ?

    ANABOYME KEΡAΚΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΗΛΕΝΙΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  5. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    συμφωνώ απόλυτα ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τα έχει καπηλευθεί η αριστερά.Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω ότι υπάρχει έλληνας ο οποίος πιστεύει ότι δεν συνέβησαν.Τα είδα με τα μάτια μου.Υπάρχουν καταγεγραμμένα ονόματα μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο και όχι αυτές οι παπαριές που λέει ο κάθε πρώην ΕΠΕΝίτης Άδωνης ότι δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιά ''πλαστή εξέγερση'' γράφει η μητέρα της μαθήτριας εκτός αν ο πατέρας της ήταν ο προδότης Ιωαννίδης…

  6. ΤΟ ΑΝ ΜΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ
    ΝΙΚΗ

  7. Μπραβο στην Κυρια που εκανε το Ιερο Καθηκον της ως Μανα και ως Ελληνιδα !!! Ευχομαι και ελπιζω να βρει συντομα και αλλους Γονεις αξιους μιμιτες και συμπαραστατες . Ειναι Ιερο Καθηκον τους .

  8. Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ. ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ, ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΖΩΗ!

    ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ – ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ – ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΛΕΥΣΗ. ΤΟΤΕ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ Ή ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ Ή ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ (ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ) ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ, ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ.

  9. Για να αποφυγουμε στο μελλον διαφωνιες δικαιολογημενες η οχι,ενθεν κακειθεν,καλο θα ηταν να αναφερονται τα γεγονοτα χωρις να υιοθετειται η οποια αποψη ως θεσφατον.Με τον τροπο αυτο θα επιδεικνυεται και σεβασμος στην ελευθερη και αβιαστη κριση των μαθητων,που απλα σημερα μαθαινουν οτι δημοκρατια ειναι μονο αυτο και ολα τα αλλα απαγορευονται.

  10. επιτελους μια απαντηση ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ σαυτα τα εθνομιδενιστικα σκουπιδια κατακλιζουν την πατριδα μας

  11. ΑΞΙΑ!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!!!!!!!! ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΙΑ!!! ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΟ..ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΕΨΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ…ΜΟΝΟ ΠΟΛΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙ..

  12. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ? ΟΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ..ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ..ΑΠΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ..ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ..ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ..ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ…ΤΟΤΕ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ..ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡ…ΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ..ΟΜΩΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ..ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ..

  13. βρήκαν ευκαιρία οι δοσίλογοι για άλλη μια φορά, να βγάλουν τη βρώμα από πάνω τους. Αλλά όσο και να τρίβεστε, έχει γίνει ένα το σώμα και την ψυχή σας…. Να υποθέσω ότι η "μαμά" ούτε απ έξω απ το πολυτεχνείο δεν έχει περάσει και να υποθέσω ότι και οι δικοί της γονείς υπήρξαν νομιμόφρονες επί επταετίας. Σ αυτή τη χώρα και την άποψη προίκα την παίρνεις.

  14. Μπράβο παιδιά!! Πολύ ωραιο άρθρο!!! στα έχω γράψει και σε άλλα σχόλια τα συγχαρήκια μου!

    Δήμητρα

  15. Η ''εξεγερση'' του Πολυτεχνειου στηθηκε απο μυστικες υπηρεσειες γιατι τους χαλαγε ο Παπαδοπουλος για πολλα γνωστα θεματα.Οι νεκροι πεφτανε απο σφαιρες ελευθερων σκοπευτων για να παρει το θεμα μεγαλη δημοσιοτητα.Ξυλο επεφτε αβερτα,οπως γινετε και σημερα οταν κανουν καταστολη οι μπατσοι.Τους χαλαγε η λογοκρισια τοτε,σημερα δεν τους ενοχλει η προπαγανδα που γινετε.Φατε ''δημοκρατεια'' και μην μιλατε.Ετσι οπως καταντησαν τη δημοκρατεια την εχουν κανει ενα επικινδυνο πολιτευμα.Οποισδηποτε ερμηνευει την δημοκρατεια οπως τον βολευει.Εναν θελουμε με οραμα να κοψει κωλους ''δημοκρατων'' αξιοκρατικα και δικαια.

  16. Μπραβο σε ποια μανα;;;;; Με τι στοιχεια ΕΣΕΙΣ αλλαζετε την ιστορια;; ΟΛΟ φωνες και λογακια ειστε. Κριμα γιατι τα παιδακια τοτε το μονο που ζητουσαν απο τα μεγαφωνα ηταν ΕΛΛΗΝΕΣ να πολεμησουν για την ελευθερια μας μαζι τους κι οχι δοσιλογους να ειναι αναμεσα τους και να τους βαρανε. Το οτι καποια καθαρματα πολιτικοι καταφεραν να πουλησουν τη πατριδα μας οφειλεται σε σας που βολευτηκε ο μπαμπας και η μαμα χαρη στα ρουσφετακια και τωρα το παιζετε προδομενοι και επαναστατες. Ολοι φταινε για το καταντημα μας
    οχι μονο οι πολιτικοι.Μη μπερδευουμε τη δημοκρατια που γεννηθηκε στην Ελλαδα και που παντα παλευαμε γι αυτη με τα τομαρια που την εστρεψαν εναντιον μας.

  17. Φιλε αρθρογραφε το αν ξευτιλιζει τη δασκαλα- την οποια ΕΣΥ εκανες αριστερη- ή αν ξευτιλιζεται η ιδια-η μανα- ασε να το κρινουμε μονοι μας οι αναγνωστες του γραμματος. Η κυρια η οποια ειναι σε θεση να μαθει στο παιδι της τη συγχρονη ιστορια ας διδαξει στο παιδι της να καθεται σπιτακι και στον καναπε του και να του κλεβουν τη ζωη… οι εξυπνοι. Το αν η εξεγερση "χρησιμοποιηθηκε" δεν σημαινει οτι δεν εγινε, οτι δεν ηταν αυθορμητη και οτι δεν ειχε νεκρους. Το οτι καποια αριστερα και μετεπειτα σοσιαλιστικα καθικια την "εξαργυρωσαν" δεν σημαινει οτι ολοι οι αγωνιστες ηταν τετοια λαμογια. Ας προσεχουμε τι γραφουμε γιατι αν το φαουλ της μανας ειναι υπαρκτο , αυτο του αρθρογραφου που την αναγαγει σε ηρωα και που ριχνει στην πυρα τη δασκαλα που κανοντας τη δουλεια της εβαλε στο παιδι να απαντησει σε ερωτηματα ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ειναι τεραστιο…

  18. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Επανέρχομαι για μια διόρθωση προς ΝΙΚΗ 18/11 9:15.
    Το νόημα του Πολυτεχνείου φίλτατη ήταν τρεις λέξεις που σήμερα είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ.ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Συμφωνω δε απόλυτα με τον ανώνυμο 1.08

  19. Τα παιδιά τότε στο πολυτεχνείο φωνάζανε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    Από ότι φαίνεται σε κάποιους δεν αρέσει να ακούγονται τέτοιες λέξεις πλέον…
    Μπράβο στην "κυρία" για τις ιδέες της, μπράβο και στα κατοχικά που τις φιλοξενούν… και μάλιστα με πιασάρικους τίτλους.

  20. Ωs ποτε επιτελουs θα καταλαβει ο ΕΛΛΗΝΑΣ οτι δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ουτε ακροδεξια, ουτε δεξια, ουτε κεντροα, ουτε αριστερα και ακροαριστερα κομματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και αυτο αν μη τι αλλο απδεικνιεται περιτρανα απο τιs σημερινεs
    2κομματικεs – 3κομματικεs – 4κομματικεs κτλ. κυβερνησειs.
    Αυτο που εχουν πετυχει ολα αυτα τα χρονια και ΔΥΣΤΙΧΩΣ εξακολουθουν και το πετυχαινουν ειναι το διαιρει και βασιλευε.
    Ελεοs ρε παιδια…………..Ολοι μαζι ΕΝΩΜΕΝΟΙ για να διωξουμε
    τη πραγματικη χουντα χωριs κομματικεs αποχρωσειs!!!!!???
    Kαι ο μονοs τροποs και ''ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΣ'' για να το καταφερουμε
    ειναι να σηκωσουν ολοι οσοι εχουν λεφτα στιs τραπεζεs και μετα
    σταση πληρωμων.
    Καλη Λευτερια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    4everpao13

  21. αυτό που γιορτάζω εγώ… είναι ο ξεσηκωμός των νέων ανθρώπων…ο παλμός… το πάθος.. τα συνθήματα…ο αγώνας.. η ένωση
    όχι όμως η υποκινούμενη… εξέγερση..
    τιμώ όλα τα θύματα που υπήρξαν εκτός πολυτεχνείου…
    αρνούμαι όμως να τιμήσω ανύπαρκτους νεκρούς εντός της πύλης.. αν αποδειχτεί ότι υπήρξαν θα είμαι η πρώτη που θα τους ζητήσω συγχώρεση…
    το τι ακολούθησε… μετά την εξέγερση… το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι…
    όπως επίσης .. και το που καταλήξαμε…
    κρατάω… τον αυθορμητισμό.. και το πάθος των αγωνιζόμενων φοιτητών και των απλών ανθρώπων.. τη διάθεσή τους να αλλάξουν αυτό που δεν τους άρεσε.. αυτό που τους καταπίεζε.. και περιόριζε την ελευθερία τους…
    αλλά δε δίνω "ψήφο εμπιστοσύνης" στη γενιά του πολυτεχνείου που πλούτισε… που ξεπουλήθηκε.. που πρόδωσε.. που μας εξαθλίωσε.. και αμαύρωσε τη μνήμη… και την αληθινή σημασία του πολυτεχνείου!

    ακόμα θυμάμαι έντονα 2 πράγματα της εφηβικής μου ηλικίας….
    την αντιμετώπιση που είχε η μια και μοναδική συμμαθήτρια της τάξης που ξεστόμισε…με ύφος ότι νεκροί στο πολυτεχνείο δεν υπήρξαν.. και ήταν πλεον η δακτυλοδεικτούμενη …
    και δεύτερον… την απογοήτευση που ένιωσα και την προδοσία ότι τόσα χρόνια ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο… να μου ξεκαθαρίσει.. ότι όταν αυτό το καταραμένο τανκ.. γκρέμιζε…την πύλη…. θα γκρέμιζε μαζί και την αλήθεια..
    σιωπή παντού.. συνένοχοι πολλοί.. στις παιδικές ψυχές μας..
    ακόμα όμως θεωρώ "γίγαντες" αυτούς τους γνήσιους αγωνιστές μέσα στο πολυτεχνείο και ας μην έδωσαν τη ζωή τους…
    μου φτάνει που έδωσαν τη ψυχή τους…

    δε συμφωνώ με την κίνηση της μητέρας… στην τρυφερή αυτή ηλικία.. τα παιδιά χτίζουν κάστρα με τη φαντασία τους… και δε χρειάζεται να νιώθουν "δακτυλοδεικτούμενα"…
    δυστυχώς θα'ρθει το πλήρωμα του χρόνου…..που θα ψάξει.. θα βρει…και ιδίοις όμμασι θα κρίνει… τα αλλότρια…
    όπως είπε…και ο 12.17' πολύ σωστά….. σ αυτή τη χώρα και την άποψη προίκα την παίρνεις…

    η "Ψυχαγωγός"

  22. Οι αποψεις έιναι μπερδεμένες γιατί ενώ οι νέοι αγωνίζονταν όπως πίστευαν για ελευθερία και παιδεία , στην ουσία εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα ξένων υπηρεσιών που θέλαν να αλλάξει ηγεσία η χώρα για να προχωρήσουν τα σχέδια τους σε Κύπρο και πάει λέγοντας.Βάσει αυτού μπορούμε να συγχαρούμε τους νέους του Πολυτεχνίου για την αγωνιστικότητα και το πάθος τους αλλα και να συμπασχουμε μαζί τους γιατί πέσαν θύματα προβοκάτσιας και συμετείχαν άθελά τους σε σχέδια αντεθνικά..Και λέω να συμπάσχουμε γιατί είμαι σίγουρος οτι πολλές γενιές θα έπεφταν στην παγίδα αφου όλοι είμαστε παραπληροφορημένοι όσον αφορά τέτοια θέματα, ακόμα και σήμερα ο καθένας πιστεύει αυτο που θέλει χωρίς να ψάχνει να δεί τι έγινε..

  23. ΣΠΑΡΤΑΚΕ
    Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία
    Ποιό από όλα αυτά έχουμε σήμερα;;;;
    Τότε και ψωμί υπήρχε, κανενασ δεν έτρωγε απο συσσιτιο!!!
    Και παιδεία υπήρχε και μάλιστα εθνική!!!
    Και ελευθερία υπήρχε γι όλους, εκτός απο τα βρωμοκουμούνια, αυτούς που μας έφεραν εδώ σήμερα με την πρόστυχη ιδεολογία τους!!!!
    Όσο για την ξεφτίλα αυτής τηε μάνας, μάλλον ξεφτιλιζεστε όόόλοι εσείς που δείχνετε πόσο ζώα σας έχει κάνει η μεταπολίτευση!!!! Αυτό προσπαθούσαν για 40 χρόνια τώρα και δυστυχώς το κατάφεραν!!!!!

  24. Αν δεν κάνω λάθος κάποια από εκείνα τα παιδάκια είναι σήμερα οι πολιτικοί που βρίζετε, ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.
    Βέβαια το ανησυχητικό είναι ότι μια χαρά έχουν πετύχει να μας χωρίσουν ξαναά σε αριστερούς και δεξιούς μπεεεεεεε

  25. Ξέρετε πότε πέθανε ο Σβορώνος; είναι αυτό το πελώρειο κεφάλι που του καταθέτουν στεφάνια σε κάθε επαίτειο του πολυτεχνείου.Για ψάξτε το λίγο για να δείτε ότι μας δουλεύουν κανονικά

  26. @19 Νοεμβρίου 2013 – 8:52 π.μ

    Φιλε αρθρογραφε το αν ξευτιλιζει τη δασκαλα…………………………………. Ας προσεχουμε τι γραφουμε γιατι αν το φαουλ της μανας ειναι υπαρκτο , αυτο του αρθρογραφου που την αναγαγει σε ηρωα και που ριχνει στην πυρα τη δασκαλα που κανοντας τη δουλεια της εβαλε στο παιδι να απαντησει σε ερωτηματα ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ειναι τεραστιο…
    ———————————————————————————————————–

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ/ΟΣ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ;;; (ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ; ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ)
    ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΡΟΛΙΑ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ….
    ΕΚΤΟΣ ;;;……
    ΡΕ ΟΛΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ;….. ΜΠΑΑΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ……
    ΑΛΛΑ ΤΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ!) ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ…….
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ;…… ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΟΝ ΕΓΩ….. ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ……. ΜΗΠΩΣ…….. ΑΛΛΑ………

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ (ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ) ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ¨ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ¨ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΕΧΟΥΝ ¨ΦΤΙΑΞΕΙ¨ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ (ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ) ΤΟ ΦΟΒΟ!!!

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΩΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ – ΠΑΣΟΚΙΑ – ΝΔΟΥΛΕΣ …ΚΑΙ….. ΚΑΙ…. ….. ………
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ!!!

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    ΠΝΕΥΜΑ

    ΖΩΗ

    ΕΝΕΡΓΕΙΑ

    ΑΓΑΠΗ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;;;

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ!!!

    ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

    Α7

  27. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Προς 19/11 1.10μμ

    Έγραψα ότι '' τρεις λέξεις που σήμερα είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ.ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.''
    Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, για να ξέρω αν όλα αυτά που νομίζεις ότι υπήρχαν τότε,στα έχουν μεταφέρει ή τα έζησες.Αυτό που σίγουρα καταλαβαίνω από τον τρόπο γραφής σου είναι το ήθος σου και αυτό δεν μου αρέσει.
    Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάς έχει ματώσει πολλές φορές.Το ζητούμενο είναι αδελφοσύνη μεταξύ των ελλήνων και όχι διχόνοια,ούτε ταμπελάκια πολιτικού κόμματος.Αυτά τα πληρώσαμε και δυστυχώς θα τα πληρώσουν και τα εγγόνια μας.
    Διάβασε καλύτερα την ιστορία της Ελλάδος και όχι μόνο από την μιά πλευρά γιατ ίπάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις.Ψάξε και ερεύνησε και μην τρως μασημένη τροφή.

  28. Ο αρθογραφος περνει χαμπαρι οτι τετοιου ειδους αρθρα διχαζουν κ στην ουσια ριχνουν νερο στον μυλο των σαμαροβενιζελων;;;Αλλα τι χαμπαρι να παρει το ντουβαρι!!!(Εκτος κ αν ειναι κ αυτος στο κολπο του διαιρει κ βασιλευε)….

    Αδερφια ελληνες ολοι μαζι ενωμενοι εναντιον των προδοτων που κυβερνανε την πατριδα μας….

  29. Ευτυχώς βρέθηκε και μια Ελληνίδα που ξεβράκωσε υπουργεία δια βίου αμάθειας και ψευτοκουλτουριάρηδες δασκάλους, που οι περισσότεροι είναι κομματόσκυλα.
    Οδηγούν μικρά παιδιά η και νήπια στο πολυτεχνείο για να χάσουν το μάθημα(τους έπιασε ο πόνος;). Αν πιστεύεις σε ελευθερία και δημοκρατία γίνεσαι εσύ ο δάσκαλος παράδειγμα στα παιδιά και όχι οπαδός της ΝΔ του πασοκ, του ΚΚε κλπ. Αυτά τα αφήνεις σπίτι σου και στο σχολείο είσαι ο δάσκαλος όλων των παιδιών και τους διδάσκεις, αν τους διδάσκεις, τουλάχιστον αγωγή, δημοκρατική και κοινωνική συμπεριφορά και όχι κομματική, ιστορία της πατρίδας σου και όχι συνωστισμούς που διδάξατε γιατί από γράμματα άστα να πάνε!
    Όταν κανένας γράφει την πικρή αλήθεια ρίχνει νερό στη δεξιά. Το μόνιμο μοτίβο που ακούω εδώ και 40 χρόνια! Αρνούνται να δουν την αλήθεια γιατί ως κομματόσκυλα φοράνε παρωπίδες και έχουν μυαλό βουτηγμένο σε απαρχαιωμένες ιδεολογίες.
    Έπαιξαν με το ψωμί παιδεία ελευθερία, ανέβηκαν στα ύπατα αξιώματα, μας έθαψαν 40 μέτρα κάτω από τη γη και τολμάνε να μιλούν; Ευτέλισαν τον αγώνα των πραγματικών ιδεολόγων, γινόμενοι τέκνα και υποχείρια κομμάτων για να είναι σήμερα μεγάλοι και τρανοί. Οι πραγματικοί όμως αγωνιστές του πολυτεχνείου που προτίμησαν την αφάνεια και αυτή είναι η τιμή τους είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνούσαν με την παρατήρηση της μητέρας. Μπράβο της και πάλι. Ας ασχοληθούν οι κ. εκπαιδευτικοί με το διδακτικό τους καθήκον και όχι με κομματικά τερτίπια, υπόθαλψη καταλήψεων και παρότρυνση συμμετοχής μαθητών σε πορείες τύπου γρηγορόπουλου!

  30. Η ''εξεγερση'' του Πολυτεχνειου στηθηκε απο μυστικες υπηρεσειες γιατι τους χαλαγε ο Παπαδοπουλος για πολλα γνωστα θεματα.

    Οι νεκροι πεφτανε απο σφαιρες ελευθερων σκοπευτων για να παρει το θεμα μεγαλη δημοσιοτητα.

    Ξυλο επεφτε αβερτα,οπως γινετε και σημερα οταν κανουν καταστολη οι μπατσοι.

    Τους χαλαγε η λογοκρισια τοτε,σημερα δεν τους ενοχλει η προπαγανδα που γινετε.

  31. ευτυχως που υπηρξε η περιοδος της χουντας γιατι τωρα θα ειμασταν υπο κεθεστως κουμμονιστικο στα προτυπα του σοβιετ.Τωρα βεβαια με την Ελλαδα του μνημονιου που την κυβερνουνε τα οι κατα τα αλλα πατριωτες μασονοι οδηγουμαστε με μεγαλη επιτυχια σε κατι τετοιο αφου η χωρα μοιαζει πολυ τις χωρες της πρωην Σοβ.Ενωσης βλεπε μισθους,συνταξεις,ψωνια στα σουπερ με κουπονια και αλλα πολλα και εσεις καθεστε και ασχολειστε με τα προβατα που κρεμιοτουσαν απο τα καγκελα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *