Διαφημίσεις

Για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα να καθορίζουν μόνοι τους το ωράριο εργασίας τους οι υπάλληλοι, ο υπ. Εσωτερικών μελετά την εισαγωγή ηλεκτρονικής κάρτας

Με στόχο τον εντοπισμό των «κοπανατζήδων» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, πρότεινε την κατάργηση της παραδοσιακής κάρτας, με την οποία πιστοποιείται η προσέλευση και η αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων από την υπηρεσία τους και την αξιοποίηση νέων καρτών με barcode.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την Τρίτη, ο υπουργός χαρακτήρισε «ξεπερασμένο» το σύστημα της κάρτας και εισηγήθηκε τη λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής κάρτας με μοναδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο. Όπως είπε, σε αρκετές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να «χτυπάει» τις κάρτες πολλών υπαλλήλων ένας εργαζόμενος εκ περιτροπής

«Αυτή η ιστορία με την κάρτα είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα. Θα πρέπει να υπάρχει μια κάρτα με ένα barcode που θα καταγράφει τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει κανείς από το υπουργείο, ακόμα και για μια δικαιολογημένη έξοδο, όπως να πεταχτεί ένας υπάλληλος να πληρώσει σε μια τράπεζα ένα λογαριασμό», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσει τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών στους δήμους. Από τις αξιολογήσεις των πρώτων δήμων τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα καθώς τόσο ο δήμαχος Αθηναίων όσο και της Θεσσαλονίκης δεν κατέγραψαν πλεονάζον προσωπικό. Το υπουργείο έχει διαμορφώσει κριτήρια μέτρησης αποτελεσματικότητας ανά μονάδες δήμων με βάση πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα που αφορούν τους ΟΤΑ.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκπληρώσει αυτά που έπρεπε να κάνει και αναφέρομαι στο θέμα της κινητικότητας για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ουσιααστικά από εδώ και στο εξής πρέπει να υπάρξει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών των δήμων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στοχευμένα. Να δούμε σε ποιες υπηρεσίες υπάρχει υπερστελέχωση και που υπάρχει υποστελέχωση, ώστε να υπάρξει μετακίνηση για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.

Σχ. ΚΟ: Το επόμενο «μη ξεπερασμένο» βήμα θα είναι να τσιπαριστούν όλοι οι υπάλληλοι και να παρακολουθούνται από δορυφόρο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Με barcode θα ελέγχεται η ώρα προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων”
  1. Αμην αν και δεν πιστευω ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι με τίς "ιερές αγελάδες" πού συντηρουμε όλοι οι άλλοι. .

  2. Ειτε με barcode ειτε με χαρτινη κάρτα, άλλος την χτυπαει. Αυτη απλα ειναι αλλη μια προμηθεια για το κρατος σε καποιον που θελει την δουλεια. Τατουαζ νομιζεται θα ειναι το barcode;;;
    Ισως αυτο να ειναι μια ιδεα βεβαια, αλλα μαλλον θα το κανουν φωτοτυπια το χερι κλπ κλπ εδω μιλαμε για τσακαλια στην λουφα

  3. Καλά βόδια είστε όλοι….. έτσι ξεκινάνε σιγά σιγά τα τσιπαρίσματα και οι έλεγχοι και βέβαια ξεκινάνε από κει που κάτι μικρόψυχοι ηλίθιοι σαν εσάς θα χειροκροτήσουν!
    Όταν δουν ότι είναι αποτελεσματικό, και εφόσον έχετε πανηγυρικά συμφωνήσει όλοι τότε θα εφαρμοστεί και σε εσάς. Ποιό θα είναι το επιχείρημα σας τότε για να αντιδράσετε; "όχι εμείς, μόνο αυτοί"; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

  4. Ελα τωρα…. Ηδη η καρτουλα υπάρχει και λειτουργεί κανονικά.
    Εχω δει και έκθεση με αριθμους (που παραπέμπουν σε εργαζόμενους)η οποία έκθεση (30 σελ.περίπου) γράφει πόσες απουσίες σε λεπτά εχει ο καθένας.Λίστα ολόκληρη!!!
    Φτιάχτηκε πριν περίπου 2 μηνες.

    Οι γυναίκες την κάρτα την εχουν στην τσαντα τους, οι άντρες στην τσέπη τους. Περνουν απο το μηχανημα, το οποίο καταγράφει ώρα εισόδου – εξόδου. Οποιος ειναι στη λίστα, υποτίθεται οτι θα εχει ποινικές ευθύνες βάσει νόμου.

  5. Στην υπηρεσία που δουλεύω εγώ εδώ και 10 χρόνια έχουμε ηλεκτρονική κάρτα. Κάποιοι ευτυχώς πολύ λίγοι χτυπάνε και στους άλλους. Ο Μιχελάκης είναι ηλίθια νεοταξίτικη μαριονέττα και δεν είναι αυτός ο στόχος του.Ομως ποτέ δεν τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Οπως σε αυτή την ευλογημένη χώρα με τους διεφθαρμένους ανθρώπους πάντα κρίνουμε τους άλλους και όχι τον εαυτό μας. Εμείς είμαστε πάντα εντάξει οι άλλοι φταίνε. Το θέμα είναι οτι σιγά-σιγά ο έλεγχος θα περάση κάτω από το δέρμα μας με το τσιπάκι. Καθήστε εσείς και σχολιάζετε τώρα για τους "τεμπέληδες" και "άχρηστους" δημόσιους υπαλλήλους. Βλέπετε τους συμβούλους και τους άχρηστους που μαζεύονται στα γραφεία τους και τους πληρώνουν οι αδιάφοροι πλέον πολίτες με τους παχηλούς μισθούς που ουσιαστικά δεν τους ελέγχει κανένας δεν σας ενδιαφέρει.Φαίνεται οτι δεν γνωρίζετε ολοι εσείς που γράφετε αυτού του είδους τα σχόλια τι παίζεται πίσω από τις πλάτες σας και γράφετε αερολογίες .Ακόμα και τώρα ξοδεύονται σε golden boys μεγάλα ποσά για τα ταξίδια τους και όχι μόνο.ΞΥΠΝΗΣΤΕ με τους Δημοσίους Υπαλλήλους και πάτε παρακάτω.Μάθετε τι πληρώνετε για κάθε ένα Υπουργό και Υφυπουργό και το κακό συναπάντημα που τους ακολουθεί .ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *