ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Με βομβαρδισμό στην Τουρκία απειλεί το Ιράν

· Κατοχικά Νέα

Τριβές στις τουρκοιρανικές σχέσεις φαίνεται να προκαλεί η κρίση στη Συρία και το ενδεχόμενα να αναπτυχτούν στις ΝΑΤΟικές βάσεις της Τουρκίας αμερικανικές ή ΝΑΤΟικές δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά του καθεστώτος Άσσαντ.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Al-Akhbar που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, το Ιράν προειδοποίησε τη Τουρκία πως αν αποδεχτεί στο έδαφός της αμερικανικές ή ΝΑΤΟικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις ενάντια στο καθεστώς Άσσαντ της Συρίας, τότε θα βομβαρδίσει τις αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία.

Όπως γίνεται αντιληπτό…

οι ευαίσθητες ισορροπίες που τόσο καιρού διατηρούσε η Άγκυρα στις σχέσεις της με την Δύση και το Ιράν δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Η οποιαδήποτε επιχείρηση του ΝΑΤΟ ή των Αμερικανών κατά της Συρίας θα έφερνε πιθανόν το καθεστώς Άσσαντ σε δύσκολη θέση η θα προκαλούσε ακόμα και την πτώση του.

Από την άλλη πλευρά τα σχέδια της Τουρκίας για περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας για την δημιουργία μίας νεκρής ζώνης εντός των εδαφών της Συρίας και την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων κλονίζει τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και την στάση που θα πρέπει να υιοθετήσει το Ιράν για αυτό το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το Ιράν είναι υπέρ της παραμονής του καθεστώτος Άσσαντ στη Συρία για λόγους γεωπολιτικούς όπως υποστηρίζει και το σημερινό καθεστώς που υπάρχει στο Λίβανο ενισχύοντας συνεχώς τη Χεζμπολάχ με εξοπλισμό, άνδρες και χρήματα. Οποιαδήποτε πτώση του Άσσαντ θα σήμαινε αλλαγή των στρατηγικών σχεδιασμών του Ιράν στην περιοχή.
Πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αρχαίο ελληνικό άγαλμα στο header των Κατοχικών ΝέωνFEATURED

Τα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Η Συμπαντική Καταγωγή του Χριστού και η Μεγαλύτερη Γενετική Σκευωρία της Ιστορίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά