ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Μετά τις «Βαρουφάκες» έρχονται οι… κάρτες

· Κατοχικά Νέα

Κάποτε, πριν από πολλές δεκαετίες, τότε που η πληροφόρηση δεν βασιζόταν σε τεχνολογία αιχμής, οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις στηρίζονταν σε άλλες πηγές, ανθρώπινες, για να πληροφορηθούν για τα ενδιαφέροντα των πολιτών και κυρίως, για να μη κρυβόμαστε, για τα πολιτικά τους φρονήματα, αφού αυτές ήταν οι ζωτικές πληροφορίες που ενδιέφεραν τους κυβερνώντες εκείνη την εποχή.

Σήμερα, στην εποχή της κρίσης και του μνημονίου, τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών δεν έχουν πλέον σημασία, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τι τρώμε, τι πίνουμε, τι αγοράζουμε, από τι πάσχουμε, τι φάρμακα παίρνουμε, πόσο συνεπείς είμαστε έναντι των υποχρεώσεών μας στα τραπεζικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς και, ακόμα περισσότερο, στις φορολογικές και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις. Έτσι, μετά τις «Βαρουφάκες» έρχεται η περίφημη «κάρτα συναλλαγών» να αναπληρώσει τις περισσότερες (αποθανούσες πια, όπως είναι λογικό) ανθρώπινες πηγές πληροφόρησης του ’50, του ’60 και του ’70.

Είναι βέβαιο πως η κάρτα αυτή σως βοηθήσει στην εξάλειψη ή τουλάχιστον στη μείωση της διαφθοράς. Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όπου ως γνωστόν οι στρεβλώσεις και των πιο απλών πραγμάτων είναι συχνότατες, θα μου επιτρέψετε να έχω τη διάθεση να τη διακωμωδήσω. Ιδιαίτερα, αφού διάβασα στο διαδίκτυο την παρακάτω εικονική και ταυτόχρονα «οργουελική» συναλλαγή ενός πολίτη, κατά το έτος 2016, με την υπάλληλο ενός καταστήματος γρήγορου φαγητού. Σας την παραθέτω λοιπόν, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για τις μελλοντικές μας συναλλαγές, να γελάσετε ή να κλάψετε!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραγγελία πίτσας το έτος 2016

Τηλεφωνήτρια : Pizza Μut, καλησπέρα σας.

Πελάτης : Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία.

Τηλεφωνήτρια : Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, (αντίστοιχη της δικής μας κάρτας συναλλαγών), παρακαλώ;
Πελάτης: Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610.

Τηλεφωνήτρια: Ευχαριστώ, κύριε Sheehan. Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι 1742 Meadowland Drive, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 494-2366. Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 745-2302 και ο αριθμός του κινητού σας 266-2566. Από ποιόν αριθμό καλείτε;

Πελάτης: Εεε; Είμαι στο σπίτι. Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλεφωνήτρια: Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε.

Πελάτης: (Στεναγμός) Α μάλιστα! Θα ήθελα δύο σπέσιαλ πίτσες με ζαμπόν μπέικον…

Τηλεφωνήτρια: Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα, κύριε.

Πελάτης: Α μπα;

Τηλεφωνήτρια: Σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο, υποφέρετε από υπέρταση και το επίπεδο της χοληστερόλης σας είναι υψηλό. Η ασφάλεια περίθαλψης που έχετε σας απαγορεύει μια τόσο επικίνδυνη για την υγεία σας επιλογή.

Πελάτης: Αϊ ! Τι μου προτείνετε λοιπόν;

Τηλεφωνήτρια: Μπορείτε να δοκιμάσετε την Πίτσα Λάιτ με γιαούρτι σόγιας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.

Πελάτης: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μου αρέσει αυτή η πίτσα;

Τηλεφωνήτρια: Συμβουλευτήκατε τις ‘Νόστιμες συνταγές με σόγια’ στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας την περασμένη εβδομάδα, κύριε. Εξ ου και η πρόταση μου.

Πελάτης: Καλά, εντάξει. Δώστε μου δύο, οικογενειακό μέγεθος. Τι οφείλω;

Τηλεφωνήτρια: Πραγματική ευκαιρία για σας, τη σύζυγό σας και τα τέσσερα παιδιά σας, κύριε. Οφείλετε 49,99 $.

Πελάτης: Να σας δώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας.

Τηλεφωνήτρια: Λυπάμαι, κύριε, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να πληρώσετε μετρητοίς.. Το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας έχει υπερβεί το όριο.

Πελάτης: Θα πάω να βγάλω μετρητά από το μηχάνημα προτού έρθει ο υπάλληλός σας.

Τηλεφωνήτρια: Ούτε αυτό είναι δυνατό, κύριε. Ο τραπεζικός σας
λογαριασμός είναι ακάλυπτος.

Πελάτης: Να μη σας ενδιαφέρει. Εσείς στείλτε μου τις πίτσες. Θα έχω τα μετρητά. Πόσην ώρα θα πάρει;

Τηλεφωνήτρια: Έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, κύριε. Θα είναι στο σπίτι σας σε 45 λεπτά περίπου. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε, αφού βγάλετε τα μετρητά, αλλά η μεταφορά πίτσας με μοτοσυκλέτα είναι τουλάχιστον ακροβασία.

Πελάτης: Πως ξέρετε ότι έχω μηχανή;

Τηλεφωνήτρια: Βλέπω εδώ ότι επειδή δεν καταβάλατε εμπρόθεσμα τις δόσεις, το αυτοκίνητό σας έχει κατασχεθεί. Αλλά η μηχανή σας έχει εξοφληθεί, οπότε απλώς συμπέρανα ότι θα την χρησιμοποιούσατε..

Πελάτης: @ι …

Τηλεφωνήτρια: “Σας συμβουλεύω να παραμείνετε κόσμιος, κύριε. Έχετε ήδη καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2006 για προσβολή οργάνου της τάξεως.

Πελάτης: (Άφωνος)

Τηλεφωνήτρια: Κάτι άλλο κύριε;

Πελάτης: Όχι τίποτα. Α ναι, μην ξεχάσετε τα δυο λίτρα δωρεάν Κόκα Κόλα μαζί με τις πίτσες, σύμφωνα με τη διαφήμισή σας.

Τηλεφωνήτρια: Λυπάμαι, κύριε, αλλά υπάρχει ρήτρα στη διαφήμισή μας που μας απαγορεύει να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά σε διαβητικούς…

reporter.gr

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυροσβέστες επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά της Σαλαμίνας τον Αύγουστο 2026ΚΑΤΟΧΙΚΑ

RED CODE για αύριο: Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησος σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Φώτα περιπολικού - φωτογραφία αρχείουΚΑΤΟΧΙΚΑ

Νέα Σμύρνη: Καρτέρι θανάτου σε 45χρονη – Την πυροβόλησε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Δομή φιλοξενίας στο Κλειδί Σιντικής ΣερρώνΚΑΤΟΧΙΚΑ

Σέρρες: Έκοψαν την περίφραξη και διέφυγαν 41 άτομα από τη δομή Σιντικής – 17 συλλήψεις, 5 τραυματίες

6 απαντήσεις στο “Μετά τις «Βαρουφάκες» έρχονται οι… κάρτες”

  1. ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ BONUS 5000 ΜΟΝΑΔΕΣ .ΑΡΝΗΘΗΚΑ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    • ΤΗΑNK'S. ΗΤΑΝ Η ΑLPHA BANK. KAΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΟ, ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΑ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά