Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:20 - 11/10/2014

Μας επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό η Τουρκία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι καθημερινές κινήσεις των δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών καταγράφονται σε συστηματική βάση και διαβιβάζονται απευθείας στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο, στο πλαίσιο πολιτικού και διπλωματικού χειρισμού της επίπλαστης τουρκικής κρίσης, ενημερώνει σχετικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χθες, η κορβέτα του τουρκικού στρατού συνέχισε την ίδια πρακτική, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, «μπαινοβγαίνοντας» στην ουσία στη ζώνη επικινδυνότητας, δηλαδή τον χώρο που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της γεώτρησης από την ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».

Είναι δε άξιον αναφοράς ότι στο πλαίσιο πρόσφατα καθιερωθείσας πρακτικής συσκέψεων της ομάδας χειρισμού κρίσεων, γίνεται καθημερινώς ανάλυση όλων των πιθανών σεναρίων και χαράσσονται πλάνα αντίδρασης.

Λεπτοί χειρισμοί…

Αρμόδια και καλά ενημερωμένη ανώτατη πηγή του Υπουργείου Άμυνας, που μίλησε στη «Σ», σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι χειρισμοί που γίνονται είναι άκρως λεπτοί και κυρίως διακριτικοί, καθώς «ελλοχεύει ο κίνδυνος, μέσα από αντιδράσεις να πέσουμε στην τουρκική παγίδα, που σαφώς επιδιώκει στρατιωτικοποίηση του θέματος, με τη δημιουργία είτε επίπλαστης είτε πραγματικής κρίσης».

Σύμφωνα με την ανάλυση των επιτελών σε ΓΕΕΦ και Υπουργείο Άμυνας, η τουρκική επιδίωξη κινείται σε δύο άξονες:

Διακοπή των εργασιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, μέσω της αύξησης του φόβου για περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις.

Παρέμβαση τρίτων προς διευθέτηση της επίπλαστης διαφοράς σε επίπεδο πολιτικό, κάτι που θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχρονικά απαράδεκτη και απορριφθείσα θέση, για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Στέλνονται μηνύματα…

Όπως η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, έτσι και το Υπουργείο Άμυνας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης των στρατιωτικών ακολούθων χωρών που έχουν ρόλο να διαδραματίσουν, για τις τουρκικές κινήσεις.

Παράλληλα, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, «στέλνονται σαφή μηνύματα προς Τουρκία μεριά μέσω της κοινής άσκησης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία κορυφώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες βράδυ)».

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα μας, η κοινή άσκηση με τους Αμερικανούς δεν είναι η μόνη. Αντίθετα επίκεινται παρόμοιες ή ακόμη και πιο πειστικές ενέργειες το αμέσως επόμενο διάστημα, που θα στείλουν ακόμη ισχυρότερα και σίγουρα ευκρινή μηνύματα προς την προκλητική ηγεσία της Τουρκίας.

Ρητορικές προκλήσεις…

Στο μεταξύ, νέα ανακοίνωση, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, εξέδωσε χθες ο τουρκικός στρατός αναφέροντας ότι το SAIPEM 10000 στον Ονασαγόρα παρακολουθεί στενά η κορβέτα «Μπάφρα» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο τμήμα «Ημερήσιες Δραστηριότητες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, η κορβέτα «Μπάφρα» διαθέτει σύστημα εξοπλισμού, με το οποίο μπορεί να κάνει εναέριες και υποβρύχιες επιθέσεις καθώς και να αναλάβει αμυντικές δραστηριότητες. Είναι φορτωμένη με ολμοβόλα και τορπίλες για υποβρύχιες επιθέσεις.

Γιατί η Κυβέρνηση έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα την τουρκική Navtex

Οφείλουμε εν πρώτοις να διευκρινίσουμε τη μεγάλη διαφορά μεταξύ της ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για τις εργασίες της ΕΝΙ στον Ονασαγόρα, και του Navtex, που εξέδωσε η Τουρκία για δραστηριότητες του Barbaros.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΟΤΑΜ, η οποία αφορά περιορισμένη θαλάσσια έκταση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε διέλευση πλωτού ή αεροπορικού μέσου, σε διάμετρο πέντε ναυτικών μιλίων από τον χώρο διεξαγωγής της γεώτρησης. Στη δε οδηγία Navtex δεσμεύεται μεν περιοχή, αλλά δεν απαγορεύεται η διέλευση.

Παρά ταύτα, η δέσμευση με Navtex περιοχής που εμπίπτει σε ΑΟΖ άλλου κράτους θεωρείται διεθνώς απαράδεκτη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αξιολογεί ως μείζον το περιστατικό με την τουρκική Navtex, για τον εξής πολύ σημαντικό λόγο.

Η τουρκική κορβέτα TCG Bafra έχει επανειλημμένα παραβιάσει το απαγορευτικό σημείο της ΝΟΤΑΜ και έχει προσεγγίσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 10000 σε απόσταση αναπνοής για τα ναυτικά δεδομένα (τρία ναυτικά μίλια), γεγονός απαράδεκτο για τους ναυτιλιακούς κανόνες και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων στην πλατφόρμα.

Αυτή, λοιπόν, η πρακτική του τουρκικού πολεμικού σκάφους αξιολογείται ως ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, εξ ου και η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

national-pride.org



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 6:51 ΠΜ

    ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΟΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΕΔΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΤΡΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η τουρκια ΚΟΒΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΑ;

    1] ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΘΕΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΟ + ΕΝΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΥΑΣΜΟ [Ο Υ Τ Ε Κ Α Ν].

    2] ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ; ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ;

    3] ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΕΙΤΙΕΣ-ΣΧΕΔΙΑ-… ΟΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.

    6-6-6 ΚΑΙ ΣΠΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ. ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΣΥΝΗΡΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΛΕΩ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 2000, ΣΩΣΤΑ; ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018, ΣΩΣΤΑ; [ΡΩΤΑΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΛΕΩΝ ΟΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΗΖΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ] ΕΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΚΑΠΟΥ ΓΡΑΦΤΙΚΑΝ ΚΑΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΝΕΙ 666.

    Υ.Γ. Α.Ρ.Τ.Ε.Μ.Υ.Σ.

  2. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 10:56 ΠΜ

    ΠΙΘΑΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ" ΝΟΕΜΒΡΙΟ" ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ…ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΗΔΟΜΕΝ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*