Διαφημίσεις

Το 18% με 22% των Αλβανών μεταναστών που ζούσαν και εργάζονταν στην Ελλάδα έχει επιστρέψει στην Αλβανία, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Αλβανικού Κέντρου Ανταγωνιστικότητας και Διεθνούς Εμπορίου, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 180.000 άτομα.

Τα παραπάνω στοιχεία παρατίθενται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα του Γιάννη Παπαδόπουλου στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου καταγράφονται αφενός οι λόγοι της μαζικής φυγής της αλβανικής διασποράς από τα εδάφη της χώρας μας πίσω στην Αλβανία, αφετέρου οι τεράστιες δυσκολίες προσαρμογής των επαναπατριζόμενων.

«Μετά την αύξηση του ΦΠΑ δεν αντέξαμε», σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο μαρτυρίες Αλβανών που επέστρεψαν στα Τίρανα, τονίζοντας ότι «η οικονομική κρίση αναγκάζει τους Αλβανούς της χώρας μας να επαναπατριστούν σε μια χώρα που δεν γνώρισαν. Ύστερα από πολυετή παραμονή στην Ελλάδα η προσαρμογή στις πατρικές εστίες δεν είναι για όλους τους Αλβανούς εύκολη υπόθεση».

Και προσθέτει: «Πριν από μερικά χρόνια, οι αλβανικές αρχές επιχείρησαν να διευκολύνουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης των νέων που γυρνούσαν ύστερα από πολυετή παραμονή στην Ελλάδα. Γραφεία μετανάστευσης στήθηκαν σε κάθε επαρχία και θεσπίστηκε η παροχή μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος 8.000 λεκ (περίπου 60 ευρώ) ανά οικογένεια. Μόλις 5% των επαναπατρισθέντων ζήτησαν και έλαβαν αυτό το ποσό».

Όπως επισημαίνει το Αλβανικό Κέντρο Ανταγωνιστικότητας, αυτό το κύμα επιστροφών αναμένεται να ασκήσει μεγάλες πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας και, κυρίως, στο εκπαιδευτικό και υγειονομικό σύστημα.

«Οι περισσότεροι αναζητούν εργασία σε τέχνες που έμαθαν στην Ελλάδα» και κυρίως στην αγροτική παραγωγή, όπου δραστηριοποιείτο το μεγαλύτερο μέρος τους (25%).

Δεδομένης, ωστόσο, της κρίσης που πλήττει τη γείτονα χώρα σε άλλους τομείς, όπως ο κατασκευαστικός (οικοδομικές εργασίες και άλλες), οι περισσότεροι – σχεδόν ελληνοποιημένοι έπειτα από τόσα χρόνια παραμονής στη χώρα μας – Αλβανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες ως προς την υγιή εγκατάσταση και προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα, ενώ σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το βάρος της «αποτυχίας» που συνοδεύει και βαραίνει ψυχολογικά πολλούς από αυτούς.

makeleio



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

22 σχόλια στο “ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝΕ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ‼!”
  1. Αν το 18-22% αντιστοιχει σε 180000 , ας κανουμε απλες μαθηματικες πραξεις και ας διαβασουμε "αναποδα" την ειδηση . Οσο γι αυτους τους λιγους που εφυγαν , καλο επαναπατρισμο . Χοντρο αλατι πισω τους ποτε να μην ξαναρθουν αντε με το καλο και οι υπολοιποι .

  2. ΠΩ , ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ! ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΣΥ ; ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ; ΠΑΘΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ; ΟΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ . ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ . ΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ .

  3. τα παω κι εγω στο πατρριδα να πινω μπυρρες ρρε… που αυξανεται κ το φπα…απαπα,ελληνες…φιλοξενοι σου λεει μετα! ρρε τσιφσαμοτρρρρ!! :ΡΡΡ

  4. το κακο ειναι οτι πολλοι απο αυτους ειχαν ενσωματωθει στην ελληνικη κοινωνια και τωρα φευγουν ενω οι πακιστανοι και μπαγκλαντεζιανοι ειναι ακομα εδω.

  5. Παιδιά δεν έχετε εικόνα & γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν.
    Η κατάσταση τώρα είναι πολύ χειρότερη. Αυτοί που δουλεύανε χάνουν τις άδειές τους λόγω έλλειψης ενσήμων & γυρνάνε πίσω. Απο κει και πέρα τι γίνεται;;;
    Στη Αλβανία υπάρχει ακόμη καμμένη γη. Οπότε χρησιμοποιούν το δωρεάν τρίμηνο που τους δίνει η Ε.Ε σε τρίτες χώρες. Πολλοί μάλιστα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν 2 & 3 διαβατήρια (Παράνομα φυσικά) για να καλύψουν την παραμονή τους στο έτος.
    Άλλοι πάλι άρχισαν να περνάνε πάλι απο τα βουνά παράνομα.
    Τι κάνουν λοιπόν γυρνώντας παράνομα πίσω μιας & δεν υπάρχει δουλειά;;;
    Κλέβουν, σκοτώνουν, βιάζουν κ.λ.π.
    Η αστυνομία φυσικά βρίσκεται στα ΕλληνοΤουρκικά σύνορα.
    Περαστικά μας.

  6. 9.59 ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑς ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑς ΓΡΑΦΕΙς ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΝΕΙς ΜΠΥΡΕς ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΣΟΥ , ΝΑ ΤΟΥς ΛΕς ΠΩς ΟΤΙ ΚΛΕΨΑΤΕ , ΚΛΕΨΑΤΕ ΚΙ ΟΤΙ ΦΑΓΑΤΕ , ΦΑΓΑΤΕ…"ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" , ΤΕΛΟς . ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑς ΚΑΙ Σ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ "ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑς" ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΩς ΔΑΓΚΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΑς ΤΑΙΖΕΙ .

  7. 12.11 ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΟΥΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ; ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ . ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ .

  8. χα χα μονο λογο φπα, αν ειναι ετσι να κανουμε ελληνες οσους μεινανε για να κανουν φορολογικη δηλωση και να πανε στο καλο και αυτοι!!!

  9. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ!!!
    Και όποιος πει ότι είμαι ρατσιστής και παραπλήσιες πούτσες …περαστικά του… Άν νομίζει κανείς ότι ο Αλβανός βλέπει τον Έλληνα και ΔΕΝ βγάζει μπιμπίκια, ή αν νομίζει ότι ο Αλβανός ΔΕΝ λιγουρεύεται που λέει και ο μπουμπούκος περιοχές της Ελλάδας, έ τότε είναι και πολύ μαλάκας…

    ^Ω^

  10. Αυτοί που φεύγουν είναι οι οικογενειαρχες και οι νόμιμοι…
    αυτοί πού μένουν όμως είναι όλοι χωρίς χαρτιά…σαπίλα παντού και για αυτό φταίνε αυτοί που τους δίνουν δουλειά ενώ ξέρουν ότι είναι παράνομοι…πάρτε παράδειγμα απ τις δουλειές σας…όταν και εάν αλλάξει αυτό,ίσως να αρχίσουν να φεύγουν οι κακοί.

  11. Αν οι 180.000 είναι το 20% τότε το 100% είναι ….180.000Χ5= 900.000 μόνον οι Αλβανοί. Τώρα ας υπολογίσουμε πως στην Ελλάδα εισέρχονται τα τελευταία τουλάχιστον 12 χρόνια ….300 άτομα ημερησίως, κακόμοιροι, δεν αμφιβάλει κανείς από τον 3ο Κόσμο… 12Χ365Χ300=1.314.000….
    Τους Αλβανούς, Ρώσους, Τσετσένους…Παπανδρέλληνες δεν τους υπολογίζω γιατί μπήκαν πριν το 2000μ.Χ. και ήδη θεωρούνται νόμιμοι….
    Χαχαχα!!!
    Ζήτω τα πολυπολιτισμικά πανηγύρια που θα κάνουμε πάνω στη …σούβλα!!!!! Ουπς!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek