Διαφημίσεις

Σκηνές μάχης διαδραματίζονται κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες μπροστά από κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονται έξω από μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ του Βόλου…

Ο λόγος είναι το «δελτίο καταστροφής» που κάθε εβδομάδα εκδίδουν ορισμένα Σούπερ Μάρκετ, με το οποίο «ξεσκαρτάρουν» τα προϊόντα τους και όσα κριθούν ακατάλληλα (αλλοιωμένα τρόφιμα, μαραμένα λαχανικά, σάπια φρούτα) καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, ομάδες αλλοδαπών και αθίγγανων μπλέκονται σε καυγάδες, για το ποιος θα καταφέρει να αρπάξει τα περισσότερα «χαλασμένα» τρόφιμα, για να τα φάει και να ξεγελάσει την πείνα του!

Μάλιστα όπως αναφέρουν περίοικοι, όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνονται τα άτομα που περιμένουν το «δελτίο καταστροφής» για να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας.

Περιγράφοντας τέτοιου είδους περιστατικά η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, επισημαίνει ότι : «Το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και μερικούς μήνες και αφορά κυρίως ομάδες αλλοδαπών και τσιγγάνων, οι οποίοι τρώνε μέσα από τα σκουπίδια από τα προϊόντα που πετούν τα Σούπερ Μάρκετ».

Όπως αναφέρει η κ. Μπαρμπουδάκη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ακριβώς τις ημέρες και τις ώρες που κάθε Σούπερ Μάρκετ, πετάει στου κάδους απορριμμάτων τα αλλοιωμένα- ληγμένα προϊόντα του και έτσι περιμένουν υπομονετικά την διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσουν το φαγητό τους.

Όπως επισημαίνει η ίδια τα Σούπερ Μάρκετ θα μπορούσαν να εξασφαλίζουν τα τρόφιμα που δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, προσφέροντάς τα σε άπορες οικογένειες της πόλης, ώστε να μην καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων.

«Προσωπικά πιστεύω ότι αυτά τα τρόφιμα θα μπορούσαν να δίνονται σε οικογένειες μέσα από την πρόνοια ή ακόμη και να δίνονται απευθείας στις ομάδες των αλλοδαπών, ώστε να μην χρειάζεται να τα παίρνουν μέσα από τα σκουπίδια» υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ .«Να ακολουθήσουν την τακτική των λαϊκών αγορών»

Τέλος η κ. Μπαρμπουδάκη σημειώνει ότι τα Σούπερ Μάρκετ θα μπορούσαν να ακολουθούν την τακτική των λαϊκών αγορών :«Πραγματικά είναι αξιέπαινη η κίνηση που γίνεται σήμερα στις λαϊκές αγορές, όπου μετά τις 12:30 πολλοί παραγωγοί και έμποροι δίνουν στους πελάτες τους δωρεάν τα προϊόντα που πρόκειται να πεταχτούν . Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνεται και στα Σούπερ Μάρκετ».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Μάχη στους κάδους απορριμμάτων”
  1. ΝΑΙ Υπαρχει μιζερια, αλλα πνιγονται και σε μια κουταλια νερο ?

    ας δοκιμασουν να φτιαξουν "Πατατες στο μπαλκονι" ας δοκιμασουν κατι …

    ασ γινει κινηση να δοθουν λιγα μετρα γης, κατι να καλλιεργουν,

    ΕΣΤΩ, -ΠΕΤΥΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ- ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!

    ΝΑ ΣΠΑΣΗ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ !

    1. ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ… ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ… ΑΚΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

  2. ναι, είναι μιζέρια. Ο άνθρωπος κατάντησε σκλάβος των μεγάλων αλυσίδων υπεραγορών ακόμα και χωρίς να αγοράσει οτιδήποτε… κρίμα είναι. Ώσπου δεν ακούμε για καννιβαλισμούς καλά είναι.

  3. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Προς 9.53 τα άτομα αυτά,οι αλλοδαποί και οι τσιγγάνοι καθώς και αρκετοί Έλληνες ζουν σε παραπήγματα,αντίσκηνα ή με κομένο ηλεκτρικό και νερό στα σπίτια που ακόμη δεν τους έχουν πάρει λόγω οφειλών σε εφορία,ΔΕΗ,τράπεζες κλπ.όπως καταλαβαίνεις ούτε νερό δεν τους περισσεύει για πότισμα πέρα από την ψυχολογία τους που βρίσκεται σε κάποιον κάδο απορριμμάτων.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι την κατάσταση την οποία βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε και το νέο έτος.

  4. Έχει σε όλη την Ελλάδα χωριά με 5 κατοίκους και 50 σπίτια άδεια, μισορημαγμένα. Τα πιο πολλά χωρίς κληρονόμους. Γη ανεκμετάλλευτη… Ποιός ενδιαφέρθηκε να πει έστω στους Έλληνες συμπολίτες του: Ελάτε να τα φτιάξετε, να μείνετε, να δώσετε ζωή σε έρημη πόλη, να καλλιεργήσετε….. Μικρά κοινόβια στην αρχή μέχρι να σταθούν οι άνθρωποι σιγά σιγά στα πόδια τους…. Η βοήθεια της πολιτείας θα ήταν σχετικά μηδαμινή, το αποτέλεσμα μεγαλειώδες…. αλλά τί να περιμένει κανείς από ξεπουλημένες κυβερνήσεις που φορολογούν τον άνεργο των συσσιτίων?

  5. ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΔΟΥ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΧΩΡΟ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ Ε9 ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ jiannhs kozani

  6. 13 Σεπτεμβρίου 2013 – 7:20 μ.μ.

    Τι είπες εσύ; "τα πιο πολλά σπίτια χωρίς κληρονόμους" ??? Είσαι τρελή κυρά μου; Ποιός σου είπε ότι τα σπίτια δεν έχουν κληρονόμους; και μάλιστα "τα πιο πολλά"?? Αυτά είναι οικόπεδα μαντάμ, δεν είναι σπίτια.
    Σαν οικόπεδα έχουν αξία πλέον (μετά από κάποιες, αρκετές, δεκαετίες το σπίτι πουλιέται σαν οικόπεδο, όχι σαν σπίτι) και φυσικά έχουν ιδιοκτήτες και κληρονόμους αυτό είναι βέβαιο!!

    Έχω κι εγώ κλειστό σπίτι (το λες και εγκαταλλελειμένο) και είναι εξ' αδιαιρέτου και είμαι στα δικαστήρια. Θεωρείται οικόπεδο πλέον. Τα δικαστήρια μπορεί να πάρουν 5 χρόνια, 10, 15. Πρέπει να πάει ο οποιοσδήποτε σαν εσένα να διαθέσει το σπίτι μου;

    Πας καλά;

    Πάρτους στο δικό σου σπίτι που είναι κατοικήσιμο.

    Αυτά ποιός σας τα έμαθε η Antifa?? "Να μπούμε στα άδεια σπίτια" ??

    Γενικά, ο καθένας, έχει να προτείνει και από μια μαλακία που όμως, για τον ίδιο το ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *