Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:51 - 06/11/2012

Κατασκευές “Ηλιακών Φούρνων”…επειδή, “πολλά αναμένονται”…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο    Ήλιος ξέρει…


 …και οι ηλιακοί φούρνοι (Solar Ovens) επίσης.


του Βασίλη Αθανασίου

Το ρεύμα της ηλ. κουζίνας είναι στατιστικά η μεγαλύτερη κατανάλωση
ρεύματος στα σπίτια μας. Μόνο το μεσαίο μάτι καταναλώνει απο 600W ως
800W και το μεγάλο από 1200W ως 1400W, ενώ όλα τα φώτα του σπιτιού μαζί
δεν είναι πάνω από 500W.

Φανταστείτε την οικονομία που θα κάναμε αν χρησιμοπούσαμε
εναλλακτικές μορφές μαγειρέματος καθαρές για το περιβάλλον, αλλά και σε
περίπτωση που μείνουμε από ρεύμα ή μήπως και σε κατάσταση πολέμου όπου
δε θα λειτουργεί τίποτα.

Κι όμως ο ήλιος μπορεί να μας μαγειρέψει με τις ακτίνες του μέχρι και
πάνω απο τους 250 βαθμούς Κελσίου ή ακόμα και σε ένα χαρτόκουτο
πίτσας(ναι ναι, καλά διαβάσατε) λίγο πάνω από τους 100 βαθμούς. (Σημείο
βρασμού του νερού : 100 Κελσίου)

Οι κατασκευές είναι πολύ απλές και πολυ φτηνές με υλικά όπως
καθρέφτες, αλουμινόχαρτα, χαρτόκουτα και κουτιά ξύλου που τα καπακόνουμε
με τζάμια ή νάυλον μεμβράνες και σακούλες μαγειρέματος.

Υπάρχουν επίσης
και πιο άμεσοι κι εύκολοι τρόποι με καθρέφτες ή αλουμινόχαρτα που
ανακλούν τις ακτίνες του ήλιου πάνω σε ένα μαύρο κλειστού τύπου (όπως
γάστρα, μαύρο τηγάνι με καπάκι κ.α.).

Όσο περισσότερη είναι η ανακλόμενη ακτινοβολία (δλδ μεγαλύτεροι καθρέφτες ή επιφάνειες με αλουμινόχαρτο) γύρω απο το σκεύος μας, τόσο περισσότερη ενέργεια συγκεντρώνουμε πάνω σε αυτό,
άρα επιτυγχάνουμε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Οι καθρέφτες ανακλούν
σχεδόν το 100% των ακτίνων ενώ το αλουμινόχαρτο αρκετά λιγότερο.

Βέβαια υπάρχουν και οι πιο καλές κατασκευές που πάλι είναι φθηνές αλλά θέλουν και πιο πολύ δουλειά (βλ. στο τέλος).

Τέλος ένας μεγενθυτικός φακός να εστιάζει την ακτινοβολία σε ένα
σημείο του μαύρου σκεύους (όπως παίζαμε μικροί καίγοντας χόρτα ξερά και
ξυλαράκια) θα βάλλει τουρμπίνες στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιό κάτω θα δώσουμε όλες τις μορφές ηλιακών φούρνων που υπάρχουν
σήμερα στο ίντερνετ και πιο πολύ στο YOUTUBE αλλά βρήκαμε και έτοιμους
τέτοιους φούρνους που υπάρχουν στο εγχώριο εμπόριο με Links που θα
πρέπει να τα δείτε. Οι καιροί είναι περίεργοι.





Η όλη φιλοσοφία

Η ηλιακή ενέργεια hv που μεταφέρεται μεσω των ακτίνων του ήλιου, δεν
είναι άλλο από φωτεινά κύματα που μεταφέρουν εκτός από το φώς και
θερμική ενέργεια, Calories.

Για να πάρουμε αυτή τη θερμική ενέργεια
θέλουμε ένα φίλτρο να την ρουφήξει και αυτό είναι το μαύρο χρώμα. Ακόμα
και αν βάψουμε μαύρο ενα σκεύος μας κάνει ακριβώς το ίδιο.

(Με ΜΗ τοξικά
χρώματα σε υψηλές θερμοκρασίες). Όσο πιο καλή μεταφορά θερμότητας έχει
το υλικό μας που ζεσταίνουμε (θερμικά αγώγιμο) τόσο πιο πολύ θερμική
ενέργεια (θερμότητα) θα μεταφέρει στο φαγητό μας.

Νο 1: σκεύη αλουμινίου, Νο 2: χάλκινα, Νο 3: κράματα σιδήρου, λαμαρίνες (τα πιο πολλά σκεύη σήμερα), όλα σε μαύρο χρώμα.

Επειδή η θερμότητα έχει την φυσική τάση να πηγαίνει από το πιο θερμό
στο πιό ψυχρό αν το σκεύος μας το αφίσουμε μόνο του χωρίς κάλυψη, η
μεγαλύτερη θερμότητα από αυτό θα διοχετεύεται στο περιβάλλον και όχι
εσωτερικά που είναι το φαγητό μας.

Δηλαδή θέλουμε Μόνωση από υλικά
που είναι κακοί αγωγοί θερμότητας (θερμικα μη αγώγιμα), όπως χαρτόνια,
ξύλο, πλαστικά, ακόμα και ναύλον σακούλες μαγειρέματος που αντέχουν
στους 300 βαθμούς αλλά και νάυλον μεμβράνες. Έτσι η θερμότητα θα μένει
μέσα σε αυτόν το μονωμένο χώρο (χαρτόκουτο, σακούλα) και θα αυξάνεται.

Ο προσανατολισμός είναι γενικά να κοιτάει πρός το νότο αλλά το
καλύτερο είναι ευθυγραμμίσουμε τις σκιές που θα μας κάνει η κατασκευή
μας απέναντι στον ήλιο. (Η θέση του ήλιου αλλάζει περίπου κάθε είκοσι
λεπτά).

Οι κατηγορίες ηλιακών φούρνων είναι δύο

Πρώτη κατηγορία:



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*