Διαφημίσεις

Κάμερες και σε συγκεντρώσεις.


Πλήρη ανατροπή στο καθεστώς των προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας της συνάθροισης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιβάλει βιντεοσκόπηση από τις κάμερες ασφαλείας των συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους. Συγκατάθεση και από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που επικαλείται λόγους προστασίας του κράτους.

_________________________________________________________________

Τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας επικαλείται το νομοσχέδιο που εναρμονίζει την κοινοτική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και επιτρέπει πλέον την βιντεοσκόπηση με τη χρήση κάμερας, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση συγκεντρώσεων από τις κάμερες επιτήρησης και τη διατήρηση του υλικού για 12 μήνες.

Έως τώρα, η ελληνική νομοθεσία επέτρεπε μεν την χρήση κάμερας, για την παρακολούθηση και ρύθμιση της κυκλοφορίας και απαγόρευε την διατήρηση αρχείου βίντεο από δημόσιο χώρο.
Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η βιντεοσκόπηση δεν επιτρέπεται απλώς, αλλά καθίσταται και υποχρεωτική, καθώς από το ευρωπαϊκό και πλέον και από το ελληνικό Δίκαιο προβλέπεται η διατήρηση για 12 μήνες του υλικού από τις κάμερες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο για τη διάπραξη σοβαρών ποινικών εγκλημάτων.

Φακέλωμα και στα δεδομένα επικοινωνίας.

Ακόμη με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση αρχείου από τους παρόχους μέσων επικοινωνιών (κινητά και σταθερά τηλέφωνα) τόσο των δεδομένων
(ώρα, τόπος, διάρκεια, στοιχεία καλούντος και καλούμενου) όσο και αυτού του ίδιου του περιεχομένου, για την διαφύλαξη της εθνικής άμυνας,τη δημόσια ασφάλεια και για την πρόληψη, διερεύνηση, διαπίστωση και δίωξη ποινικών αδικημάτων.
Μέχρι τώρα, αν και τα δεδομένα των κλήσεων διατηρούνταν (όχι το περιεχόμενο) απαγορευόταν η χρήση τους για κάθε άλλο σκοπό, εκτός από την διεκπεραίωση των λογαριασμών και μόνον αυτό και μετά καταστρέφονταν.
Επιτήρηση των συγκεντρώσεων.

Μέχρι τώρα η ελληνική νομοθεσία, απαγόρευε την βιντεοσκόπηση συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, καθώς με βάση το Σύνταγμα, περιοριζόταν το ατομικό δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και περιόριζε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
Με τον νέο νόμο ωστόσο, αυτό το πλαίσιο προστασίας αίρεται και πλέον θα καταγράφονται οι συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο, καθώς κρίθηκε (και με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) ότι προστατεύονται άλλα έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ιδιοκτησία, το φυσικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα διευκολύνεται το έργο της εκτέλεσης των αρμοδιοτήτων του κράτους.

Πηγή _
 

http://antistrofimetrisigr.blogspot.com/
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *