Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:35 - 20/08/2011

Και ας πάν’ στην ευχή τα παλιά…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
ΜΕΤΥΡΑΠΟΝΗ, PROPRANOLOL, BDNF, ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Στο ποίημα του Πόουπ «Eloisa to Abelard», η ηρωίδα μιας τραγικής ιστορίας αγάπης βρίσκει παρηγοριά μόνο όταν καταφέρει να ξεχάσει τον αγαπημένο της. Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» ο Τζόελ και η Κλέμεντιν «σβήνουν», σε μια ειδική κλινική, από το μυαλό τους τις αναμνήσεις της σχέσης τους.
Η ιδέα της διαγραφής δυσάρεστων αναμνήσεων μοιάζει σήμερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πιο αληθινή από ποτέ. Ομως, η μνήμη είναι στενά συνδεδεμένη με την ταυτότητα του ατόμου. Είναι η ιστορία του, όσο επώδυνη κι αν είναι… (φωτ. ΑΠΕ) 
Ταξιδεύοντας από το χώρο της ποίησης και της λογοτεχνίας στη μεγάλη οθόνη, η ιδέα για τη διαγραφή των δυσάρεστων αναμνήσεων μοιάζει σήμερα πιο αληθινή από ποτέ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται δημοσιεύσεις για το χάπι… που στέλνει περίπατο τις…

κακές αναμνήσεις, με στόχο τη βοήθεια ατόμων που πάσχουν από μετα-τραυματικό στρες.

Τον τελευταίο καιρό όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι «βρίσκονται μόλις ένα βήμα» από τη δημιουργία ενός τέτοιου σκευάσματος, ενώ ενισχύεται και η διαλεκτική για τους τρόπους χειραγώγησης των ανθρώπων με τη δημιουργία του.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και του Κέντρου Μελετών για το Στρες πραγματοποίησαν μελέτη με συμμετοχή εθελοντών και διαπίστωσαν ότι η ουσία μετυραπόνη έχει τη δυνατότητα να «σβήνει» από το μυαλό πρόσφατες αρνητικές εμπειρίες και συναισθήματα πόνου.

Οπως αναφέρεται στην επιθεώρηση «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», η μετυραπόνη μπλοκάρει την ορμόνη που σχετίζεται με το στρες και απαλύνει τα αρνητικά φορτισμένα συναισθήματα που συνοδεύουν τις άσχημες αναμνήσεις.

Φάρμακο κατά αναμνήσεων

Αντίστοιχη φέρεται να είναι και η δράση του φαρμάκου Propranolol (της κατηγορίας beta-blocker), σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ. Στο πόρισμά τους αναφέρουν ότι το φάρμακο, που επιδρά στους νευρώνες του εγκεφάλου, εξαφάνισε σε σημαντικό βαθμό τις τρομακτικές αναμνήσεις από αράχνες που είχε μια ομάδα εθελοντών που πήρε το χάπι.

Συνάδελφοί τους από το Πουέρτο Ρίκο εκθειάζουν τον παράγοντα BDNF, μια πρωτεΐνη που παράγεται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα και επηρεάζει τη μνήμη. Υποστηρίζουν ότι η ουσία κάνει «rewind» στο μηχανισμό μνήμης του ασθενούς σβήνοντας μόνο τις κακές αναμνήσεις.

Εν τω μεταξύ το «ηθικό» θέμα της χρήσης ενός τέτοιου φαρμάκου εξετάζει ομάδα Αμερικανών νομικών σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στο «Nature». Ο Ανταμ Κόλμπερ, καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρούκλιν, υποστηρίζει ότι οι κοινωνίες και φυσικά οι κυβερνήσεις θα πρέπει να στηρίξουν τις έρευνες, υπογραμμίζοντας ότι οι φόβοι για «φαρμακευτική χειραγώγηση της μνήμης» είναι υπερβολικοί. Την ίδια στιγμή όμως επιτροπή βιοηθικής του Κογκρέσου εμμένει σε πόρισμά της (2003) σύμφωνα με το οποίο η μνήμη είναι στενά συνδεδεμένη με την ταυτότητα του ατόμου, οπότε και η επιλεκτική διαγραφή τμήματός της ενδέχεται να είναι καταστροφική.
(Πηγές: www.independent.co.uk, www.nature.com, www.livescience.com, ΑΠΕ)
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΙΑΩΤΗ από enet

http://greki-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_4355.html#more Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*