Διαφημίσεις

Η Κινέζικη κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των διαφωνούντων.

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο για την παρακολούθηση κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου στο Πεκίνο μέσω της τεχνολογίας του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης μέσω δορυφόρου (GPS).
Τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησαν πιλοτικά σχέδια για μια «πλατφόρμα πληροφοριών του πραγματικού χρόνου κυκλοφορίας των πολιτών» που θα βοηθήσει στη διαχείριση της κυκλοφορίας.
Ο Li Guoguang, αναπληρωτής διευθυντής της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας του Δήμου του Πεκίνου, είπε ότι το πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, επιτρέποντας στους υπαλλήλους του Δήμου να παρακολουθούν τη ροή των ανθρώπων μέσω του συστήματος μεταφοράς.
«Ως ένα βαθμό, [αυτή η πλατφόρμα] μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να ταξιδεύουν αποτελεσματικότητα και να διευκολύνει στην κυκλοφοριακή συμφόρηση», δήλωσε στην Beijing Daily.
Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να αγοράσουν τις πληροφορίες, αν και πιο ευαίσθητες πληροφορίες – όπως η θέση των ατόμων – δεν θα είναι διαθέσιμες.
Αλλά ενώ οι δρόμοι του Πεκίνου έχουν πρόβλημα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση, εμπειρογνώμονες λένε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αξιολόγηση και διαχείριση της κυκλοφορίας και θεωρούν ότι είναι βέβαιο ότι το σχέδιο θα χρησιμοποιηθεί και για λόγους ασφαλείας.
«Σίγουρα η χρήση της πλατφόρμας δεν θα περιοριστεί στη συλλογή πληροφοριών για την κυκλοφορία. Οι υπάλληλοι σε άλλους τομείς, όπως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε θέματα τάξης και ασφάλειας, θα την βρουν χρήσιμη», λέει ο Chen Derong, καθηγητής ασύρματων επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου, στην South China Morning Post.
«Νομίζω ότι παρά το πρόσχημα του ελέγχου της κυκλοφορίας αυτό είναι μέρος της κλιμάκωσης της χρήσης των τεχνολογιών για τον έλεγχο της κοινωνικής δυσαρέσκειας», δήλωσε ο Wang Songlian του δικτύου Κινέζων Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επεσήμανε ότι το περασμένο έτος η κυβέρνηση εισήγαγε την υποχρεωτική καταγραφή για όποιον αγοράζει μια κάρτα SIM.
«Πολλοί ακτιβιστές έχουν πει ότι είναι τα κινητά τους τηλέφωνα ήδη παρακολουθούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας. Θα χρησιμοποιήσουν το μέτρο για να εντοπίζουν που βρίσκονται οι άνθρωποι και κατά πόσον άλλοι ακτιβιστές θα πάνε εκεί», είπε.
Πρόσθεσε όμως: «Για τους απλούς ανθρώπους, η κυβέρνηση ανησυχεί για την κοινωνική αναταραχή. Συχνά υπάρχει μια σπίθα κάπου και συγκεντρώνονται όλοι και διακινούν κάποια πληροφορία. Με την εγγραφή των ανθρώπων και τον εντοπισμό τους, θα τους επιτρέπει να μαθαίνουν για συγκεκριμένες διαμαρτυρίες και θα τιμωρούν συγκεκριμένους ανθρώπους. “
Το China National Radio είπε ότι η δημοτική αρχή ελπίζει να ξεκινήσει το έργο σε δύο τμήματα της πρωτεύουσας εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

http://redskywarning.blogspot.com/
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *