Μαζική ήταν σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η συμμετοχή στη γενική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα στην Ισπανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ενώ στη διάρκεια των διαδηλώσεων προκλήθηκαν ταραχές, με συνέπεια η αστυνομία να προβεί περισσότερες από 100 συλλήψεις.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι στην απεργία συμμετείχε το 74% των εργαζομένων.
Το συνδικάτο των εργαζομένων στη βιομηχανία μετάλλου ανακοίνωσε ότι οι μισοί υπάλληλοι των μεγάλων εταιρειών του τομέα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Από πηγές της αυτοκινητοβιομηχανίας έγινε εξάλλου γνωστό ότι οι μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής σταμάτησαν να λειτουργούν.
Ωστόσο λόγω της συμφωνίας των συνδικάτων με την κυβέρνηση, για την εγγύηση ενός μίνιμουμ στις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα των μεταφορών, δεν προκλήθηκε χάος στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη, μέλη οργανώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έσπασαν τζάμια καταστημάτων. Επίσης πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.
Επεισόδια έγιναν και στην είσοδο μίας αεροπορικής βιομηχανίας κοντά στη Μαδρίτη, όπου τραυματίστηκαν εννέα άτομα.
Ισπανία: Μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία
· Κατοχικά Νέα

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ
Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις
FEATUREDΤα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια
ΔΙΕΘΝΗΟ κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας
ΚΑΤΟΧΙΚΑ
Αφήστε μια απάντηση