Διαφημίσεις

Ιδιότητες της γύρης
Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί κανείς να ζήσει μόνο με νερό και γύρη. Περιέχει από μόνη της όλες τις ουσίες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής

Η γύρη είναι ένα από τα καταπληκτικά προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες.

Είναι γνωστή για την περιεκτικότητα που έχει σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και για την αξιοθαύμαστη ικανότητά της να παρέχει ενέργεια στο σώμα. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν τροφή πολλούς αιώνες. Αναφορές για αυτήν έχουν βρεθεί σε ιατρικές πληροφορίες από το 2735 π.Χ..

Η γύρη περιέχει σχεδόν όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες C, A, E, φολικό οξύ, και καροτενοειδή. Περιέχει μια ευρεία ποικιλία μετάλλων και ιχνοστοιχείων, μαζί με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Επίσης, είναι εξαιρετικά πλούσια σε ρουτίνη (βιταμίνη P), ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων και των κυττάρων.

Η γύρη της μέλισσας βοηθά ολόκληρο το σώμα, αλλά δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στο αναπαραγωγικό, ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα.

Είναι αντιβιοτική, στυπτική, μυοχαλαρωτική, τονωτική και ιδιαίτερα θρεπτική. Βοηθά να διορθωθεί και να σταθεροποιηθεί η χημεία του σώματός μας.

Η γύρη των μελισσών επιταχύνει τη θεραπεία, αναζωογονεί πολλά συστήματα του οργανισμού και βοηθά στην προστασία των κυττάρων στο σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες, μια σημαντική αιτία του καρκίνου. Κάνει καλό στους μώλωπες λόγω της ρουτίνης που π[εριέχει, συμβάλλει στην ενίσχυση της καρδιάς, βοηθά στον αγώνα ενάντια στην αναιμία και στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης με τη ρύθμιση της ροής του αίματος. Οι αθλητές συχνά την χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την δύναμη και αντοχή τους. Η λήψη γύρης βοηθά ακόμη στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Είναι επωφελής για κάθε έναν που πάσχει από εντερικές φλεγμονές και λοιμώξεις όλων των ειδών, καθώς βοηθά στην πρόληψη της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και των αερίων.

Λειτουργεί επίσης ως βακτηριακός αναστολέας σε όλο το σώμα. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τακτικά γύρη μελισσών, κυρίως οι ηλικιωμένοι, ισχυρίζονται ότι έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό τονωτικό κόντρα στης γήρανση.

Η γύρη των μελισσών έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δραστικών ενώσεων σε πολλά βότανα, όπως τα gotu kola, ginseng και schizandra. Επίσης, χρησιμοποιείται σε φόρμουλες για τη θεραπεία εγκαυμάτων, την αντι-γήρανση, αλλεργίες, αναιμία, χρόνια κόπωση, ανικανότητα, στειρότητα, προβλήματα στα νεφρά, εμμηνόπαυση και για τα προβλήματα του προστάτη. Η γύρη βοηθά στην διάσπαση των λιπών και ταυτόχρονα με την μείωση ή και την εξάλειψη του αισθήματος της πείνας, συμβάλει στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες είναι πολύ μπροστά στη μελέτη αυτού του συναρπαστικού προϊόντος και πηγής τόσων θρεπτικών συστατικών. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ποικιλία των θρεπτικών αξιών της γύρης των μελισσών, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει, ότι είναι ένα εξαιρετικό καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

21 σχόλια στο “Ιδιότητες της γύρης”
  1. Γύρη
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

    Γύρη είναι τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα των φυτών (γυρεόκοκκοι) των Σπερματόφυτων. Στα φυτά που έχουν άνθη, οι γυρεόκοκκοι βρίσκονται στους ανθήρες των στημόνων και μεταφέρονται στη συνέχεια στον ύπερο, προκειμένου να γίνει η γονιμοποίηση του άνθους. Το πάχος των γυρεόκοκκων κυμαίνεται από 2,5 έως 250μm (μικρόμετρα). Tο χρώμα τους ποικίλλει, από το μαύρο της παπαρούνας (Papaver rhoeas L.), το ροζ–κόκκινο του πολύκομπου (Micromeria juliana (L.) Benth. ex Rchb.), το ανοικτό κίτρινο της ντάλιας (Dahlia Cav.), μέχρι το λευκό του βαμβακιού (Gossypium hirsutum L.). Η γεύση της γύρης είναι κατά το πλείστον πικρή αλλά υπάρχουν και φυτά, πόες συνήθως, που δίνουν γλυκιά γύρη.

    Τα ανεμογαμή φυτά βασίζουν την γονιμοποίηση τους περισσότερο στην τύχη και για αυτό τον σκοπό παράγουν περισσότερη ποσότητα γύρης (Γυμνόσπερμα) αλλά και μικρότερου μεγέθους κόκκους για να ταξιδεύουν χιλιόμετρα μακριά με τη βοήθεια του ανέμου. Τα εντομογαμή βασίζουν την γονιμοποίηση τους στα έντομα (μέλισσες, πεταλούδες κ.α).Η γύρη κατά την επικονίαση που γίνεται από τις μέλισσες αναμειγνύεται με τις εκκρίσεις τους και με το νέκταρ. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών είναι υπεύθυνος για τις ωφέλιμες ιδιότητες της γύρης που προσφέρει στον άνθρωπο [1]. Η γύρη αποτελεί βασική πηγή τροφής για τις μέλισσες λόγω του πλούτου θρεπτικών ουσιών που περιέχει. Πιο συγκεκριμένα περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτοχημικών ουσιών και δευτερογενών μεταβολιτών [2]. Υπάρχουν όμως και άλλα ζώα που συμβάλλουν στη διασπορά των γυρεοκόκκων, περισσότερο ή λιγότερο τυχαία, όπως πουλιά (κολιμπρί), νυχτερίδες ακόμα και σαλιγκάρια.

  2. 28 μεταλλικά στοιχεία έχουν ανευρεθεί στον οργανισμό, από τα οποία τα 14 είναι ζωτικής σημασίας. Η γύρη της μέλισσας περιέχει και τα 28. Εδώ και πολλά χρόνια οι Ρώσοι αθλητές χρησιμοποιούν τη γύρη στο διαιτολόγιό τους και αποκομίζουν τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Don Cochren, αμερικανός προπονητής, έχει διενεργήσει μελέτες με τους αθλητές του, προσθέτοντας γύρη μέλισσας στη δίαιτά τους, με εκπληκτικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας την κατάσταση της υγείας τους, καθώς και της φυσικής τους αντοχής.
    Άρθρο από το Runners World του 1980 αναφέρει οτι ο Gary Fanelli από τη Φιλαδέλφεια κατόρθωσε να καταρρίψει το ρεκόρ του από 4:26 λεπτά στο μίλι σε 4:10, μετά από λήψη μόνον γύρης μέλισσας.Το ίδιο ισχύει και για τον Steve Riddick, δρομέα 100 μέτρων.

    (Από το βιβλίο: "Γιατρικά της φύσης για υγεία και μακροζωϊα" του Enrique Garza).

  3. Μια κουταλιιά γύρης το πρωί (με ένα ποτήρι νερό) πριν από το πρόγευμα, δίνει δύναμη και καταπολεμά την παχυσαρκία. Ενώ το ίδιο μετά το πρόγευμα ή το γεύμα δίνει δύναμη και παχαίνει.

  4. Προσέχετε τις αναρτήσεις.
    Αν κάποιος είναι αλλεργικός στη γύρη (όχι και τόσο σπάνιο στις μέρες μας) μπορεί ακόμη και να πεθάνει.
    Η γύρη είναι καλή τροφή για τις μέλισσες, το αγελαδινό γάλα για τα μοσχαράκια, τα ποντίκια για τις γάτες κοκ.
    Ο άνθρωπος μπορεί κάλιστα να ζήσει υγιής και χωρίς αυτά!

    1. Άλλο πράγμα είναι η γύρη που εισπνέουμε από την ατμόσφαιρα και άλλο η γύρη των μελισσών. Η γύρη αποδεδειγμένα βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση). Ο άνθρωπος σίγουρα μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτά, απλά με τις φυταφαρμακάτες τροφές μας , τις μεταλλαγμένες, τις στερημένς από βιταμίνες, χωρίς την βοήθεια όλων αυτών των φυσικών συμπληρωμάτων δεν μπορεί πλέον να ζήσει υγιής.

    2. Προσέχετε τα σχόλια σας.
      Η γύρη που παίρνουμε από τη μέλισσα δεν πρέπει να συνδέεται με τις ανοιξιάτικες αλλεργιογόνες γύρες της ατμόσφαιρας. Τις αλλεργίες τις προκαλεί η γύρη που μεταφέρεται μέσω της ατμόσφαιρας (ανεμόφιλη γύρη) ενώ στη γύρη της μέλισσας (εντομόφιλη γύρη) καταστρέφονται όλοι οι αλλεργικοί παράγοντες.
      Η λήψη γύρης μέλισσας έχει ανοσοποιητικά αποτελέσματα κατά της ανεμόφιλης γύρης και ως εκ τούτου αποτελεί σοβαρό μέτρο κατά της αλλεργίας και του αλλεργικού συναχιού.

    3. Μόνο που, εντελώς συμπτωματικά εχθές ήρθε γυναίκα που κατανάλωσε γύρη (αυτή που λέτε "εντομόφιλη") με δερματικό εξάνθημα και οίδημα σταφυλής (αλλεργική αντίδραση).
      Στις δε οδηγίες του προϊόντος αναφέρεται σαφώς οτι ατομα με προβλήματα υγείας και παιδιά θα πρέπει να συμβουλεύονται πρώτα τον γιατρό τους.

      1. Σίγουρα θα κατανάλωσε κάποιο τεχνητό προϊόν με γύρη και όχι τη φυσική φρέσκια γύρη της μέλισσας, γιαυτό άλλωστε το προϊόν αναφέρει και οδηγίες χημικού παρασκευάσματος.
        Ως προς το ότι άτομα με προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αυτό ισχύει σε όλα τα χημικά παρασκευάσματα (και εγώ θα το επεκτείνω : και σε όλα τα φυσικά).
        Αυτή η γυναίκα στην οποία αναφέρεστε και η οποία είναι αλλεργική, θα μπορούσε αρχίζοντας από ελάχιστη λήψη (και αυξάνοντας την σταδιακά) φρέσκιας γύρης, να απευαισθητοποιηθεί και να ανοσοποιηθεί .
        Με αυτο τον τρόπο θα γλύτωνε τελειωτικά από τις αλλεργίες που την βασανίζουν, αλλά και δεν θα στερούνταν τις ωφέλειες του μαγικού αυτού προϊόντος.

    4. Αν υποθέσουμε οτι αυτό που προτείνετε είναι ένα είδος "ομοιοπαθητικής αντιμετώπισης" (που δεν το αμφισβητώ)
      α)πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι οτι στην εντομόφιλη γύρη δεν περιέχονται και μόρια ανεμόφιλης
      β) τί εννοείτε "φρέσκια γύρη" και από πού μπορεί κανείς να την προμηθευτεί με τις ανάλογες πιστοποιήσεις του προϊόντος (στο άρθρο δεν γίνεται διαχωρισμός)
      γ)ποιά είναι η μικρότερη ασφαλής ποσότητα και με τί συχνότητα λήψης ;
      δ) είναι πράγματι ασφαλής για όλες τις ηλικίες όπως αναφέρεται στο άρθρο;
      ε) συνεχίζουμε τον ίδιο τρόπο ζωής και απλώς πέρνοντας γύρη γινόμαστε υγιέστεροι; επιτέλους δηλαδή βρήκαμε το φάρμακο για όλες τις αρρώστιες;

      Θέλω λοιπόν απλώς να επισημάνω πως όταν προτείνουμε μια εναλλακτική μέθοδο (άριστα κατά την άποψή μου)θα ήταν καλό ,μια και απευθύνεται σε ευρύ κοινό που ενδεχομένως δεν είναι τόσο ενημερωμένο, να παρέχουμε όλες αυτές τις διευκρινίσεις και να δίνουμε ολοκληρωμένη πληροφορία.
      Μέσα σ'ένα καθεστώς πανικού ("όλα είναι μολυσμένα, όλα είναι μεταλλαγμένα") ο κίνδυνος να περάσουμε στο αντίθετο άκρο είναι υπαρκτός.
      Φιλτράρουμε λοιπόν κάθε πληροφορία που μας δίνεται και δρούμε αναλόγως.
      Αυτό άλλωστε δεν προσπαθεί να μας μάθει τόσα χρόνια ο stranger;…

  5. Επίσης η γύρη έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη θεραπεία των παθήσεων του προστάτη.
    Βρέθηκε ότι έχει μεγάλη περιεκτικότητα στο αμινοξύ κυστίνη, που βοηθά στην τριχοφυϊα και στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών.
    Έχει αντικαρκινική δράση (Xu. Ligen 1989).
    Βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του ήπατος και στην αναιμία (Gheorgiava 1983).

  6. ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ Η ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ
    (ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ)

    ειναι βεβαιον οτι η γυρις βοηθα στα προβληματα του προστατη ;
    """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    (ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ)

    1. Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (σχετικές μελέτες έχουν γίνει και στον Καναδά, Σουηδία και Ιαπωνία), έχουν δείξει τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χρήσης γύρης από μέλισσες με αποτελεσματικότητα 80%, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε Ψευδάργυρο.
      Επίσης βοηθάει πολύ και η χρήση μαγειρικής σόδας (1-2 κουταλάκια γλυκού σε ένα ποτήρι νερό με μία κουταλιά μέλι ή μελάσσα).Είναι γνωστή η περίπτωση του Αμερικανού κυρίου που θεραπεύτηκε με αυτόν τον τρόπο από καρκίνο προστάτη στο τρίτο στάδιο με μετάσταση στα οστά.
      Οι κολοκυθόσποροι (ψευδάργυρος) και η ντομάτα – ειδικά μαγειρεμένη ή σε σάλτσα (λυκοπένη), βοηθούν πολύ όπως και η αποφυγή κόκκινου κρέατος.

  7. θεωρω σαν σοβαροτατη την απαντηση σου 6.34
    και σε πληροφορω οτι ηδη εχω αγορασει γυρη Αττικη περιπου 8 ευρω
    και με ενθουσιασμο εχω παρει και τρεια κουταλακια μαζι με γαλα
    περιμενοντας λιγη ωρα πηρα και ενα κουταλακι σοδα
    ελπιζοντας οτι το βραδυνο δραμα θα ειναι πιο χαλαρο αποψε
    ευχαριστω για την ενασχοληση σου με το προβλημα της γιαγιας μου….
    ελπιζοντας στην ανταποδοση …σου ευχομαι τα καλλιτερα!!!!

    1. Εύχομαι και σε εσένα φίλε μου κάθε καλό.
      Συμπληρωματικά σου υπενθυμίζω ότι το αλκοόλ και ο καφές ερεθίζουν τον προστάτη, οπότε καλό είναι να χρησιμοποιούνται με μέτρο.
      Τα γαλακτοκομικά πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά το γάλα το αγελαδινό που είναι γεμάτο αυξητικές ορμόνες και αντιβιοτικά,( να προτιμάς ένα ποτήρι νερό με μία κουταλιά μέλι).
      Αν δεν μπορείς να κάνεις χωρίς γάλα τουλάχιστον προτίμησε το κατσικίσιο.
      Μην ξεχνάς ποτέ να συμπεριλαμβάνεις στο διαιτολόγιο σου τις ντομάτες, φρέσκιες ή μαγειρεμένες και όποτε μπορείς τον χυμό από ρόδι.
      Τελευταίο σου αναφέρω το βότανο Saw Palmetto (κυκλοφορεί σε βάμμα ή χάπια- το βάμμα είναι προτιμότερο) που το βρίσκει κανείς σε καταστήματα φυσικών-υγιεινών τροφών ή το παραγγέλει σε φαρμακεία, το οποίο σε μικρές δόσεις βοηθά στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.
      Αυτά είναι συμπληρωματικά της αρχικής αντιμετώπισης με γύρη και σόδα.

  8. Αγαπητε η αγαπητη 634
    που απο οτι φαινεται εχεις αρτιες και επιστημονικες γνωσεις για την γυρη
    ενω ακομη και αυτη η μικρη ποσοτητα που πηρα (μεχρι να κοιμηθω περι τα τεσσερα κουταλακια μεσα σε γαλα) βοηθησε στο προαναφερθεν θεμα θελω να ρωτησω

    ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ Η ΓΥΡΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ;;;
    """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

    διοτι τοσον τα χερια οσον και τα ποδια ειναι μουδιασμενα με εντονο μυρμηγκιασμα….
    και εαν συμβαινει αυτο πως μπορει να λαμβανεται χωρις να χαθουν ολες οι αλλες ευεργετικες ιδιοτητες της;

    1. Φίλε (είμαι ο 634), τα σημάδια που αναφέρεις δείχνουν οτι ο οργανισμός σου αρχίζει να αντιδράει. Επειδή η γύρη είναι μια πολυβιταμινούχα ουσία, η κατανάλωσή της πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια εβδομάδα και σταδιακά αύξηση μέχρι μία κουταλιά της σούπας.
      Η γύρη δεν προκαλεί καμμιά ανεπιθύμητη συνέπεια, όπως παραδέχονται ακόμα και οι πιο καχύποπτοι με τα μη χημικά φάρμακα επιστήμονες.
      Ως προς το ουρικό οξύ θα πρέπει να προσέχεις άλλα πράγματα και όχι τη γύρη. Π.χ. να αποφεύγεις κρέατα, αλλαντικά, αντζούγιες, θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες), αλκοόλ, όσπρια πλούσια σε αδενίνη (φακές, φασόλια), ζάχαρη.
      Αν έχεις πολύ ουρικό οξύ, να αγοράσεις από βοτανοπωλείο (π.χ. το Μπαχάρ) το βότανο Άρκτιο ή Λάππα και να πίνεις έγχυμα 1 κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό για να διεγείρεις την απόβολή ουρικού οξέος (και το σέλινο βοηθάει). Εύχομαι κάθε καλό.

    2. Αγαπητέ φίλε σου είχα απαντήσει λεπτομερειακά αλλά κάτι συνέβη και δεν δημοσιεύθηκε η απάντηση μου.
      Περιληπτικά σου αναφέρω οτι η γύρη δεν αυξάνει το ουρικό οξύ, ούτε έχει παρενέργειες, αλλά επειδή είναι πολυβιταμινούχος ουσία πρέπει να την χρησιμοποιείς σταδιακά αρχίζοντας από ένα κουταλάκι του γλυκού για μια εβδομάδα και αυξάνοντας σταδιακά μέχρι μία κουταλιά της σούπας.
      Τα μουδιάσματα που αναφέρεις σημαίνουν οτι ο οργανισμός σου αρχίζει και ανταποκρίνεται θετικά.
      Ως προς το ουρικό οξύ μακριά από κρέατα΄, θαλασσινά, όσπρια (φακές, φασόλια), ζάχαρη,αλλαντικά, παστά.
      Να είσαι καλά.

  9. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΙ Η ΓΥΡΗ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥΣ

    1. Φίλε κάτι άλλο ανέβασε την πίεση στους συγγενείς σου και όχι η γύρη. Η γύρη είναι πλούσια σε ρουτίνη (βιτ.Π), ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων πράγμα που σημαίνει οτι ρίχνει την πίεση και προστατεύει το άτομο από εγγεφαλικές αιμορραγίες.

  10. αγαπητε/αγαπητη 413&630

    δεν εχω λογια να σε ευχαριστησω αφου τοσον οι σοβαρες τοποθετησεις σου απο πλευρας επιστημονικοτητας αλλα και απο πλευρας Γνωσης και πηγαιας εκφρασης με εκαναν να σε εμπιστευθω
    και το ενστικτο μου δεν λαθεψε αφου απο χθες το βραδυ μεχρι τωρα ΝΟΙΩΘΩ πολυ ΠΙΟ ΗΡΕΜΟΣ πολυ πιο ΙΣΣΟΡΟΠΗΜΕΝΟΣ και σε σχεση με την λειτουργια των εντερων μου αλλα πανω απο ολα για την περιπτωση του προστατη !!!!

    επαναλαμβανω δεν εχω λογια να σε ευχαρηστισω και ισως ναναι καλλιτερα διοτι τα πολλα λογια κρυβουν και την υποκρισια
    γιαυτο μιας και πιστευουμε και οι δυο στην ψυχικη επαφη των συγκοινωνουντων υποσυνειδητων των Ανθρωπων
    …νοιωσε την ευγνωμοσυνη που σου στελνω!!!!

    περιττον να σου πω πως το εχω ηδη διαδωσει σε φιλη μου που εχει καρκινο στα μητρικα οργανα της και σε φιλο μου που εχασε την ομιλια του απο εγκεφαλικο!!!!

    γυρη με σοδα με εναν/μια αγνωστο/αγνωστη οδηγο….εμπειρο/η και πετυχημενο/η οδηγο!!!!

    ιθε ο νομος της ανταποδοσης να σε ανταμοιψει!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek