ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Η NSA πίσω από το παιχνίδι Αngry Birds

· Κατοχικά Νέα

Δεκάδες απόρρητα έγγραφα τα οποία έδωσε στην εφημερίδα Guardian ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν περιγράφουν τις προσπάθειες της NSA, αλλά και της αντίστοιχης βρετανικής GCHQ να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες μέσω των apps προκειμένου να συλλέξουν κρίσιμες πληροφορίες για τους χρήστες τους Συγκεκριμένα, όταν στο κινητό σας ανοίγετε τη εφαρμογή του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds και αρχίζετε να πετάτε πουλιά σε πράσινα γουρούνια, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραμονεύουν για να υφαρπάξουν τα προσωπικά σας δεδομένα από το διαδίκτυο.

Τα στοιχεία που ρέουν στα δίκτυα επικοινωνίας από τα τηλέφωνα νέας γενιάς και τις εφαρμογές τους φτάνουν από το μοντέλο του τηλεφώνου και το μέγεθος της οθόνης έως προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία, ενώ από κάποιες εφαρμογές μπορούν να διαρρεύσουν ακόμη πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις.

Πολλοί χρήστες smartphones δεν έχουν ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται μέσω ίντερνετ, ενώ ακόμη και οι πλέον γνώστες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πώς όλα αυτά τα στοιχεία είναι προσβάσιμα από μυστικές υπηρεσίες.

Η εκμετάλλευση τηλεφωνικών πληροφοριών και τοποθεσίας είναι μια προσπάθεια υψηλής προτεραιότητας για τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς πολλοί πιθανοί στόχοι τους χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συσκευές στην προετοιμασία και την εκτέλεση χτυπημάτων – όπως για την πυροδότηση εκρηκτικών συσκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η NSA έχει ξοδέψει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για τις σχετικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Tromaktiko

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιερουσαλήμ – φωτογραφία αρχείου, όχι από εκλογική διαδικασίαΔΙΕΘΝΗ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – ΙΣΡΑΗΛ: 53 έδρες ο Νετανιάχου, 19 τα αραβικά κόμματα – Η έρευνα της Shin Bet, οι καταγγελίες για ξένο χρήμα και το παρασκήνιο της επόμενης κυβέρνησης

Σταθμός μετρό στο Κίεβο, φωτογραφία αρχείου, όχι ο σταθμός στο ΝτνίπροΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ: 13 νεκροί στο Ντνίπρο από ρωσικό drone – Χτυπήθηκε αποβάθρα με επιβάτες

Φρανκφούρτη, φωτογραφία αρχείου, όχι το κτίριο της ΕΚΤΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Παραιτείται πρόωρα η Κριστίν Λαγκάρντ – Τι σημαίνει για ευρώ, επιτόκια και οικονομία

2 απαντήσεις στο “Η NSA πίσω από το παιχνίδι Αngry Birds”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *