Διαφημίσεις

Πρόσφατα σχόλια από την Nestle CEO και τον Peter Brabeck υπονοούν ότι το νερό του κόσμου θα έρθει σύντομα υπό τον έλεγχο των εταιρειών, όπως η δική του. Ο Brabeck ισχυρίζεται ότι το νερό δεν είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά θα πρέπει να διοικείται από ανθρώπους των επιχειρήσεων και των διοικητικών οργάνων με τρόπο που να στηρίζει τον πλανήτη

Σε συνέντευξη του, ο Brabeck διατυμπανίζει ότι η εταιρεία του είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, με πάνω από 65 δισ. ευρώ κέρδος κάθε χρόνο. Ο ίδιος υποστηρίζει με υπερηφάνεια ότι εκατομμύρια ανθρώπων εξαρτώνται από αυτόν και την παρέα του.

Μήπως αυτός ο τύπος νομίζει ότι είναι θεός;

Ποιος ελέγχει την τιμή του νερού; Ο Brabeck στηρίζει τα σχέδια βιωσιμότητας του για το γεγονός ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ενδέχεται να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε νερό μέσα σε 15-20 χρόνια. Με τον έλεγχο της τιμής του νερού, ο Brabeck πιστεύει ότι μπορεί να σώσει τον πλανήτη από την έλλειψη τροφίμων και νερού τα επόμενα χρόνια.
Προτείνει ο Brabeck, με την απειλή των μελλοντικών ελλείψεων νερού, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί από όλους τους ανθρώπους η φυσική ελευθερία τους στο νερό.

Συνεχίζοντας ο Brabeck της Nestle είπε ότι θα μπορούσε να προστατεύσει την ΓΤΟ γεωργία. Είπε δηλαδή ότι τα βιολογικά τρόφιμα “δεν είναι και τα καλύτερα” και ότι τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα είναι απολύτως ασφαλές και δεν προκαλούν ασθένειες. Με αυτή τη φιλοσοφία, η οικονομία Brabeck θα κόψει την βιολογική γεωργία από την παροχή νερού και θα αφήσει τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα να βασιλεύουν πάνω από τους ανθρώπους.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Η NESTLE ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ”
  1. oi ellines mporoun na serfaroun sto eidiki gramateia ydaton parartima tou ypourgeiou kati k klimatikis allagis!…..ta idia pramata mas lene k aytoi…siga mhn perimename ton ceo ths nestle.symvainei tora!!!!..outos h allos…

  2. εχω μια γειτονισσα η οποια καθε μα καθε μερα ανοιγει το νερο με το λαστιχο, πλενει μπαλκονια, αυτοκινητα, σκυλια και γατια, το νερο της τρεχει στο δρομο και κανει ρυακι 200 μετρων, και ολα αυτα επειδη το νερο ειναι τζαμπα.ε οχι ρε φιλε αυτη θελει μια nestle η οποιονδηποτε αλλον να της το κοψει και να βαλει μυαλο.της εχουμε κανει χιλιαδες παρατηρησεις, ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες που το υδραγωγειο στερευει και περιοχη 20.000 κατοικων μενει απο νερο,και αυτη απλα δεν καταλαβαινει. η λογικη ειναι οτι εγω το πληρωνω (με τετοια τιμη ειναι τζαμπα φυσικα) αρα μπορω και να το πεταω και δεν με ενδιαφερει αν τελειωνει το νερο η αν εσεις διψασατε, δεν καταλαβαινω εγω απο λειψυδρια, απο υδροφορους οριζοντες και μολυσμενα υπογεια υδατα, εμενα με νοιαζει να πλενω το μπαλκονι μου και εσεις πατε να πιειτε θαλασσονερο.

  3. παπαριες …το νερο ειναι αγαθο και πρεπει να ειναι δωρεαν .. για τους καφρους ενα γερο προστιμο μετα απο καποια κυβικα και ολα οκ ολοι απο 20 κυβικα το μηνα .οποιος καταναλωνει 25 κυβικα 1000 ευρω 30 κυβικα 2000 ευρω και κ.ο.κ ετσι ολοι θα εχουν δωρεαν νερο αφου οι μαλακες θα πληρωνουν πολλα

  4. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΟΧΙΝΟ ΝΕΡΟ!!! ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ!!!!
    Η ΥΒΡΙΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ!!!!

  5. Οταν ζουσα στο Σακραμεντο την πρωτεουσα της Καλιφορνια η πολιτεια η τοπικη μας εκανε συστασεις να μην ποτιζουμε το γκαζον την ημερα γιατι ο Ηλιος το εξατμιζει. Ετσι και εμεις ποτιζαμε το απογευμα που επεφτε ο Ηλιος. Ετσι το νερο εμενε στη γη. Εαν καποιος ποτιζε μερα μεσημερι δεχοταν συστασεις να μην το κανει για ευνοητους λογους δηλ. σεβασμο στο νερο. Τετοια μετρα δεν ειναι αντιδημοκρατικα αλλα αντιθετως αναγκαια για ολους μας. Τωρα επειδη ειναι Καλοκαιρι καλο θα ηταν να προσεχουμε την καταναλωση πχ να μην αφηνουμε να τρεχει η βρυση συνεχεια οταν ξυριζομαστε η να τρεχει στο ντους το νερο με δυναμη οταν σαπουνιζουμε το σωμα μας η οταν πλενουμε τα δοντια μας να μην αφηνουμε να τρεχει συνεχεια το νερο.
    Τετοιες προτασεις μοιραζαν σε φυλλαδια οι τοπικες αρχες. Εδω γιατι δεν το κανουν? Μηπως γιατι η Ελλαδα εχει αφθονο νερο? Μηπως υπαρχει καποια αλλη ατζεντα περι νερου που ερχεται? Ρωτω τους αρμοδιους γιατι δεν επιμορφωνουν τον κοσμο για το νερο? Τελος στη Νεα Υορκη σε καποιες πολεις της Γαλλιας εχουν καταργησει το φθοριο και το χλωριο και χρισημοποιουν οζον για το νερο ειναι πιο φθηνο και δεν προκαλει καρκινο εδω οι δικοι μας επιστημονες γιατι δεν το εχουν προτυνει στην Πολιτεια δεν εχω ακουσει καποια διαμαρτυρια απο τους Ελληνες ειδικους του νερου ΓΙΑΤΙ???

    Νικος Νεοφυτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek