Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:47 - 06/02/2012

Η τραγωδία: Της πατρίδος πτωχευμένης και παραδομένης αυτοί άδουν για 13ο & 14ο μισθό!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ίσως το πιο τραγικό από όλα όσα γεγονότα βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι η παράδοση της χώρας στους ξένους υποτίθεται πως γίνεται για να αποφύγουμε την χρεοκοπία, η οποία είναι το μόνο σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποφύγουμε και αυτό θα συμβεί άμεσα!


Η απόφαση που έλαβαν ….

χθες οι Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, θα αποδειχθεί «χρεοκοπία μετά παραδόσεως» της χώρας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πηγαίναμε απλά σε «απλή» χρεοκοπία.


Κάτι που εκτιμούμε ότι θα πρέπει ήδη να τους απασχολεί, είναι το πώς θα επιβιώσουν ως πολιτικό σύστημα (έστω αρνούμενοι να κάνουν εκλογές γιατί με την κατρακύλα που έχουν ξεκινήσει να παίρνουν τα ποσοστά ΝΔ και ΛΑΟΣ, μάλλον δεν θα επιμείνει άλλο για άμεσες εκλογές ο Α.Σαμαράς), αφού πλέον θα τεθεί μετ’επιτάσεως θέμα πολιτικού συστήματος.


Και είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι ενώ οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, ενώ η Ιστορία της Ελλάδας απαιτούσε μια διαφορετική απάντηση στην ξένη απειλή και εισβολή (γιατί περί απειλής εισβολής πρόκειται), οι ηγέτες της ή τουλάχιστον αυτοί που οι εκλογές του μακρινού (έτη φωτός μακριά) 2009 ανέδειξαν ως ηγέτες, μιλάνε για τον 13ο ή 14ο μισθό σαν να επρόκειτο περί του πιο κρίσιμού θέματος της νεότερης πολιτικής Ιστορίας, τουλάχιστον μετά την Επανάσταση του 1821.


Και να σώζονταν πραγματικά θα είχαν ίσως κάποια δικαιολογία. Αλλά δεν σώζεται: Χάνεται από τις συνολικές μειώσεις μισθών σε ετήσια βάση και μας παίρνουν και ακόμα περισσότερα από την φορολογία!

Η χρεοκοπία λοιπόν, ή αλλιώς «πιστωτικός γεγονός», θα έρθει ως εξής: Οι ιδιώτες πιστωτές, μετά τις απειλές βασικά της ΕΕ και της ΕΚΤ (αφού το ΔΝΤ κράτησε συγκρατημένη στάση) ότι θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και θα χάσουν τα λεφτά τους, αν αυτοί δεν δεχθούν μεγαλύτερο «κούρεμα», με μικρότερο επιτόκιο, αποδέχθηκαν τη μείωση του μέσου επιτοκίου δανεισμού της χώρας από το 4,25% στο 3,75%.


Σημειώνουμε: Πρακτικά όλοι οι ξένοι που συμμετέχουν στο κούρεμα έχουν πάρει πίσω τα λεφτά που μας έχουν δανείσει, μία, δύο ίσως και τρεις φορές ο καθένας, πουλώντας τα συμβόλαια και αξιοποιώντας του τόκους τους!


Εν πάση περιπτώσει οι ιδιώτες πιστωτές αποδέχθηκαν ένα κούρεμα περί το 70% αντί του 50% αλλά επιμένουν ότι αν δεν περιλάβει η απομείωση του χρέους και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχει ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος ομολογιούχος αυτήν τη στιγμή, δεν πρόκειται να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η κίνηση.


Η ΕΚΤ αρνείται και για τον λόγο αυτό πολλοί ιδιώτες «έχουν κάνει πίσω» και δεν θα συμμετάσχουν στο κούρεμα. Εδώ βρίσκεται η μόνη ελπίδα να γλιτώσουμε την ολική χρεοκοπία (αν και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν ξέρουμε αν πρέπει να μιλάμε για “ελπίδα” ή “κατάρα”): Να δεχθεί η ΕΚΤ το Δ.Σ. της οποία είναι τώρα διχασμένο, να συμμετάσχουν τα δικά της ομόλογα στο κούρεμα.


Αν δεν συμβεί αυτό, την επομένη του κουρέματος, δηλαδή σε 20 ημέρες περίπου, αυτό το ποσοστό των ιδιωτών που δεν θα συμμετάσχουν στο PSI, που θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 40% (κάποιοι μιλάνε και για 50% αρνήσεις) θα αντιμετωπίσουν την εισαγωγή και ενεργοποίηση των λεγόμενων CAC’s (ρήτρες συλλογικής δράσης), με τις οποίες θα υποχρεωθεί η μειοψηφία των «αρνητών» του «κουρέματος» να το αποδεχθεί. Το λεγόμενο «αναγκαστικό κούρεμα».


Η ενεργοποίηση των CAC’s, όμως, θα χαρακτηρισθεί πιστωτικό γεγονός και η ISDA, ο διεθνής φορέας της αγοράς παραγώγων, θα ζητήσει την πληρωμή των CDS, δηλαδή των συμβολαίων ασφάλισης των ομολόγων έναντι χρεοκοπίας.


Παραδόξως αυτό δεν ενοχλεί καθόλου την Ευρώπη που εκεί θέλει να φτάσει πλέον την χώρα: Στην ολική πτώχευση. Και επιβίωσή της με το σωληνάκι. Εκεί θα ελέγξει απόλυτα και σε βαθμό ανάληψης της εκτελεστικής εξουσίας της Ελλάδα. Έτσι ή αλλιώς το καθαρό ποσό που θα πληρωθεί από τα ελληνικά CDS είναι μόνο 3 δισ. ευρώ και η ενεργοποίηση των συμβολαίων επιδιώκεται από τις τράπεζες, ώστε να διατηρήσουν την αξία τους ως εργαλεία προστασίας των επενδυτών από τον κίνδυνο χρεοκοπίας και να μην καταρρεύσει η σχετική αγορά.


Η ενεργοποίηση των CDS, λοιπόν, δεν απασχολεί καθόλου την τρόϊκα. «Ίσως είναι αναγκαία, αν όλοι οι κάτοχοι ομολόγων δεν συμμετάσχουν στο PSI», δήλωσε στο Bloomberg ο Μάρκο Μπούτι, ιταλός επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μπλοφάρει; Ίσως, αλλά το τραγικό είναι ότι μπλοφάρει με την ζωή ενός ολόκληρου κράτους.


Το πιστωτικό γεγονός, ένας παγκόσμιος («Τειρεσίας»), σε συνδυασμό με την οικονομική καταστροφή που θα βιώνει και θα βιώσει σε πολύ πιο έντονο βαθμό η χώρα τα επόμενα χρόνια, θα «πνίξει» την χώρα. Μαζί με την χώρα θα πνιγεί βέβαια και το νυν πολιτικό κατεστημένο (δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός από τους νυν πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που δέχθηκαν αυτή την «λύση»).

 defencenet.gr
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*