Διαφημίσεις

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Όλα έχουν την εξήγησή τους : Ο εμφύλιος στη Συρία σημαίνει μεγάλα κέρδη για την τουρκική αμυντική βιομηχανία, αποκαλύπτει άρθρο του κ. Burak Bekdil, που δημοσιεύεται στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News. Ο αρθρογράφος αναφέρεται στις νέες ευκαιρίες που δίνονται στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας να πουλήσει όπλα στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο του κοινού μετώπου εναντίων του Άσαντ.

Συγκεκριμένα γράφει ότι οι βιομηχανίες κατασκευής αρμάτων αναμένεται να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη από τα συμβόλαια με τις χώρες του σουνιτικού μπλοκ με πρωτοστάτη τη Σαουδική Αραβία. Στο όνομα της πολιτικής αλληλεγγύης με την Τουρκία εναντίων του καθεστώτος Άσαντ, αναμένεται μια «προτιμησιακή μεταχείριση» στις αμυντικές συμφωνίες. Σύμφωνα με τον κ. Bekdil, το σουνιτικό μπλοκ χωρών το οποίο ενεπλάκη πλέον ενεργά στον αγώνα κατά του Άσαντ, αποτελεί τους καλύτερους πελάτες της Τουρκίας.

“Μπορώ να πω ότι τυγχάνουμε πιο θερμής υποδοχής σε ορισμένες πρωτεύουσες του Κόλπου από ό, τι πριν.Μας έχουν καταστήσει σαφές ότι οι σχεδόν άριστες πολιτικές σχέσεις των χωρών τους έχουν με την Τουρκία θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις τουρκικές εταιρείες άμυνας », είπε στέλεχος των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών.

Το 2012, η Σαουδική Αραβία ήταν ο 3ος μεγαλύτερος πελάτης της βιομηχανίας άμυνας της Τουρκίας, με τις τουρκικές εξαγωγές αποτιμώνται στα 99 εκατ. δολάρια, ή 7,8% του συνόλου άμυνας της Τουρκίας και των εξαγωγών αεροδιαστημικής αξίας 1.262.000.000 $. Οι Τουρκικές εξαγωγές αμυντικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανήλθαν σε 101 εκ. δολάρια, και στο Μπαχρέιν σε 91.000.000 δολαρίων κατά το ίδιο έτος. Οι τρεις χώρες του Κόλπου συνολικά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των εξαγωγών αμυντικού υλικού της Τουρκίας το 2012.

Αξιωματούχοι είπαν ότι τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα της Otokar, θυγατρική του Ομίλου Κότσ, θα μπορούσε να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία εκατοντάδες τανκς Αλτάι, που εξελίσσεται τωρα. Μια πηγή στο γραφείο του Υφυπουργού για τις Αμυντικές Βιομηχανίες (SSM), δήλωσε ότι μια πώληση Αλτάι στην Σ.Αραβία στο εγγύς μέλλον ήταν «αρκετά πιθανή». Η Σαουδική Αραβία έχει 320 παλιά AMX-30 γαλλικής κατασκευής τανκς . Πηγές του κλάδου Άμυνας δήλωσαν ότι η αντίπαλος της Otokar σε οποιαδήποτε Σαουδική συμφωνία για τανκς θα μπορούσε να είναι το γαλλικό Leclerc.

Πάντως οι Τούρκοι αισιοδοξούν…

Και μετά σου λένε ότι νοιάζονται για τους …πρόσφυγες από την Συρία…



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Η Τουρκία βγάζει λεφτά από τον εμφύλιο στη Συρία – Μεγάλα κέρδη για την αμυντική της βιομηχανία”
  1. ΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…..ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ…..ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ……ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ……ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ…..ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΣΤΟΚΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ……ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…..ΘΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ…….ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΥΦΛΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ…..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…..ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΜΙΣΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ…..ΞΕΣΤΟΚΑΡΙΣΟΥ ΣΤΟΚΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ….ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ….ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek